Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно тропане-неоткриваемо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странно тропане-неоткриваемо

Дамянски, аз видях какво има отзад, ама...не мога да видя откъде идва вибрацията.Реално зад таблото с уредите има тънкия въздуховод/в него се съмнявам най-много и то в ухото му за захващане към стъклото/ и един сноп кабели.Нищо друго няма...
    П.П.Между другото...часовника си ми светна още на другия ден.Не знам защо така в началото не искаше да свети...
    П.П.Дамяне, нямаш ли някоя снимка с поставена тръба, ама да си снимал отляво, че в темата ти на следващата страници след тази от линка има само снимано от дясно.Ако намериш и я постнеш...имаш една бира от мен като се видим...
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Точно тънкия въздуховод ти е проблема. Както писах по горе, той е влезнал в страничната духалка, но има луфт, и при работа на мотора вибрира, като вероятно ти прави резонанс, или опира в предната част към двигателния отсек. А и ти си го описал кога го прави, движението на заден ход рязко - въздуховода напред в ламарината. Още пристягане към железната тръба по близо до свръзката със страничната духалка. Успех.
      Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Първоначално публикуван от Mil68 Преглед на мнение
        Точно тънкия въздуховод ти е проблема. Както писах по горе, той е влезнал в страничната духалка, но има луфт, и при работа на мотора вибрира, като вероятно ти прави резонанс, или опира в предната част към двигателния отсек. А и ти си го описал кога го прави, движението на заден ход рязко - въздуховода напред в ламарината. Още пристягане към железната тръба по близо до свръзката със страничната духалка. Успех.
        Значи, аз го пристегнах , но от към централните духалки.от другата страна към края на таблото няма достъп...
        Та затова се чудя как да процедирам...
        П.П.Не знам точно как мърда при положение, че горе до захвата на таблото въздуховода се захваща с ухо и видия/болт/, та би трябвало там ако не се е разхлабило да не може да мърда тръбата, ама...и там няма достъп да се ревизира какво се случва...
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER

Коментар

Еми аз успях да го обхвана с много дълга свинска опашка (близо до страничната духалка - 5 пръста), но с много упражнения,като я мушках от долу на горе, за помощни средства ползвах дълга хирургическа ножица за да успея да хвана горния край на опашката, който реално дори не се виждаше. Бяха много опити, и повече от час мъка, но стана. След пристягането към металната тръба всичко утихна. Сега и една идея: ако не са ти много пухкави ръцете, може да свържеш две или три св.опашки една към друга, като се помъчиш да подходиш от вътрешната страна, от към купето, като пробутваш нагоре и напред, така има шанс да се покаже първата опашка там където , реално аз тръгнах да я прокарвам, т.е. по обратния път. Хм, май не можах да го обясня.

Коментар

Еми аз успях да го обхвана с много дълга свинска опашка (близо до страничната духалка - 5 пръста), но с много упражнения,като я мушках от долу на горе, за помощни средства ползвах дълга хирургическа ножица за да успея да хвана горния край на опашката, който реално дори не се виждаше. Бяха много опити, и повече от час мъка, но стана. След пристягането към металната тръба всичко утихна. Сега и една идея: ако не са ти много пухкави ръцете, може да свържеш две или три св.опашки една към друга, като се помъчиш да подходиш от вътрешната страна, от към купето, като пробутваш нагоре и напред, така има шанс да се покаже първата опашка там където , реално аз тръгнах да я прокарвам, т.е. по обратния път. Хм, май не можах да го обясня.
            Лошото е, че...не се вижда от никъде какво точно правиш и откъде аджаба прекарваш мишата опашка...
            Единствение вариант според мен е да дупна една дупка в пластмасата зад таблото с уредите...поне да виждам какво правя точно...
            NISSAN FOREVER

Коментар

Понеже моето Террано е с кръглите фарове и старото табло, има ли вероятност да са различни въздуховодите зад таблото/жабката? Защото до колкото видях при мен големия въздуховод се разделя на две - посока малката духалка за стъклото и за страничната фронталната, но може и да не съм видял добре, то какво ли се вижда. Гледайки снимката от пост #982, http://s1294.photobucket.com/user/da...e5ab2.jpg.html, от горепосочения линк от колегата Дамян82 , прокарах опашката от долу на горе зад пластмасовата тръба(т.е. между нея и ламарината към двигателя), като успях да я копна в горния край и да придърпам, като я стегнах около хоризонталната метална тръба , която се вижда на снимката. Но пак казвам на мен ми се струва, че от тази широката тръба излиза разклонение за горната странична духалчица. Ако трябва ще махна жабката пак , ще светна и ще огледам по добре. Нали ми беше писнало, бях в пот, и не огледах добре, т.е. не съм сигурен, нещо тази снимка ми вдъхна неувереност.Разглобяването за проверка мога да го свърша всеки ден между 17.15ч.- 18 и светло часа.

Коментар

Понеже моето Террано е с кръглите фарове и старото табло, има ли вероятност да са различни въздуховодите зад таблото/жабката? Защото до колкото видях при мен големия въздуховод се разделя на две - посока малката духалка за стъклото и за страничната фронталната, но може и да не съм видял добре, то какво ли се вижда. Гледайки снимката от пост #982, http://s1294.photobucket.com/user/da...e5ab2.jpg.html, от горепосочения линк от колегата Дамян82 , прокарах опашката от долу на горе зад пластмасовата тръба(т.е. между нея и ламарината към двигателя), като успях да я копна в горния край и да придърпам, като я стегнах около хоризонталната метална тръба , която се вижда на снимката. Но пак казвам на мен ми се струва, че от тази широката тръба излиза разклонение за горната странична духалчица. Ако трябва ще махна жабката пак , ще светна и ще огледам по добре. Нали ми беше писнало, бях в пот, и не огледах добре, т.е. не съм сигурен, нещо тази снимка ми вдъхна неувереност.Разглобяването за проверка мога да го свърша всеки ден между 17.15ч.- 18 и светло часа.
                Хахаха...говорим си за различни неща
                При мен тропа отляво някъде зад таблото с уредите!
                В зоната на жабката нямам проблеми...поне за сега де...
                NISSAN FOREVER

Коментар

Е -D две страници коментар, а и двамата не дочели. Аз започнах със странно тропане зад и над жабката, ама и аз съм те изпуснал за таблото. Но вярвам темата ще е полезна на някой. Поздрави и успех.

Коментар

Мерси, проблема е аналогичен/ляво-дясно/, въпроса е, че от ляво май е още по...непроходимо...
                    Ще го измисля...няма да се оставя на влудяващото вибриране!
                    Поздрави!
                    NISSAN FOREVER

Коментар

Сега чуйте ме един път и за винаги. Горната част на таблото се сваля за секунди(1-2 часа). След това кев ти квото и да е. Големия ви проблем с тия въздуховоди е, че уплътнителното им дунапренче вече липсва. Понеже аз сменях дирекция всички въздуховоди се провериха щателно и им се смени дунапрена с нов. Разликата в диаметрите на въздуховодите може да достигне 7-8 мм и тая разлика се уплътнява с дунапрена. Когато липсва тракането, ще е зверско. Отделно всеки въздуховод е хванат на места и с болчета, но не проходни дупки а прорязани. И в резултат на което е твърде възможно от вибрациите вече и да не го държи болта и още повече да се мандахерца.
                      Сваляйте си таблата не е толкова сложно. Няма и какво да счупите реално.
                      Любо снимки не съм правил много това, което е там това е. Нямах много мерак да снимам с цялата работа дето ме чакаше, а и времето беше ограничено.

Коментар

Я виж кво намерих...

Коментар

Ако не ви свърши работа, ще потърся от донора снимките.

Коментар

Снощи разглобих малкия отвор за въздуха от ляво/този над основния,който служи за обдухване само на страничния прозорец/.Той се вади лесно. Дунапренчето му е почти здраво, като е протрито само в единия край.Ще го подменя обаче изцяло.Тръбата/тази тънката, която минава зад таблото / видимо е невероятно стабилна.С натиск на ръка почти не мръдва на никъде.С махната малка конзола обаче...вибрацията продължава да я има , а аз тъкмо си помислих, че в дунапрена ще е проблема.Мисля събота и неделя да разглобя таблото и да дупна с дрелката по една дупка в пластмасата зад уредите, като ще гледам горе-долу двата отвора да ми дават достъп до горния и централния болт на захващането на тънката тръба.След това през отворите ще се опитам да притегна видиите на захватите и дано да се оправи.Друго не виждам какво би могло да вибрира отзад...освен тръбата има само още един сноп кабели, но вероятността да е от него според мен е почти нулева!
                            Поздрави!
                            NISSAN FOREVER

Коментар

При мен спря да тропа... не съм правил нищо, освен да размествам дирекцията на обдухване с плъзгача, но не вярвам от това да се самооправи... а тамън се бях навил да разкостя всичко зад таблото, така и така изгоря лампата на часовника...

Коментар

ЛУД УМОРА НЕМА...САМО СЕ ПОТИ...

Та здравейте, вчера както вече писах се подготвих да се боря с вибрацията в лявата част на таблото ми.Пробвах от тук и от там да достигна до болтовете на тънката тръба за парното, но...безуспешно.В крайна сметка ме обхвана ха бесовете и с думите..."ей сея ти е...х ма-та" към 14ч. го разкостих неговата кожа.
                                Трябва да отбележа, че го правя за първи пит и съвсем не знаех какво и как.Направо се учудвам, че нищо не строших и всичко си работеше след сглобяването.
                                Та...
                                Първо си помислих, че може само да издърпам леко таблото напред и да бръкна отзад,но...да знаете не става-проверено
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140222_141822.jpg
Прегледи:1
Размер:132.5 КБ
ID:5566673

Име:20140222_141836.jpg
Размер:132.4 КБ
ID:5566674

Име:20140222_141849.jpg
Размер:144.8 КБ
ID:5566675

Име:20140222_141940.jpg
Размер:112.0 КБ
ID:5566676

След това вече го разкостих нацяло...говорейки с майка му през повечето време...
                                Откачих акумулатора, заради еърбеците и се почна тотално разглобяване.

Име:20140222_143657.jpg
Размер:154.0 КБ
ID:5566677

За да извадя таблото се наложи и разглобяване на превключвателите на волана за мигачи и чистачки.Без да се разглобят таблото опираше на буксите им и не можеше да премине..

Име:20140222_143858.jpg
Размер:157.3 КБ
ID:5566678
                                Скоро успях и достигнах до горния захват на тънката тръба.Както си и мислех, отвора му беше разширен и самонарезката стоеше там за свидетел.

Име:20140222_143904.jpg
Размер:129.1 КБ
ID:5566703

В процеса на оправяне на проблема подмених на повечето тръби изядените дунапренчета, но поради факта -събота 16ч. не намерих дунапрен за уплътнение на прозорци, а действах с такъм от гума.

Име:20140222_145638.jpg
Размер:92.9 КБ
ID:5566679

Име:20140222_155311.jpg
Размер:102.8 КБ
ID:5566680

Макар и да не тропаше от дясно, ревизирах и там.Нови уплътнения и притягане на самонарезните видий, като навсякъде наслагах и шайби с широка периферия.

Име:20140222_155318.jpg
Размер:123.7 КБ
ID:5566681

Накрая след сглобяването и на малките странични въздуховоди им почистих остатъците от дунапрен и им залепих от новите уплътнения

Име:20140222_180021.jpg
Размер:82.2 КБ
ID:5566682

Сглобих всичко за около 2 часа...ама това с грешките, че се наложи от незнание да разхлабя втори път всички болтове държащи таблото,но това беше свързано и с някои разглобявания в сектора с жабката.Това ме забави поне с половин час.
                                След сглобяването...за моя радост всичко си сработи.Не светеше часовника, като предния път, но след почукване светна/това не знам дали не е някаква индикация, че трябва да му се презапояват спойките /
                                Всичко добре...ама в 18.10ч., след пробата установих, че...тропането ОТНОВО СИ ГО ИМА БЕЗ ПРОМЯНА...
                                Нямах сили...направо паднах духом от този факт.Нищо няма зад таблото , което да не е ревизирано ,да не е прихванато и да вибрира...нищо...сигурен съм!
                                Вече започвам да си мисля, че...колегата с мнението за нитоването на таблото е прав и май самото табло му се разлепят на места слоевете и при определени ситуации вибрира.Не виждам какво друго ще е...
                                Та...въпроса остава отворен. Категорично това тропане/вибриране/, не е от въздуховодите.Давайте идеи,защото като се позатопли пак ще...говоря с майка му...
                                П.П.Между другото...таблото видимо не изглеждаше като го свалих да му има нещо на пластмасите,ама...то може и да не вижда с око...
                                П.П.П. Ааа...и вече знам как се разглобява таблото с всичките му особености и последователност...
                                Поздрави!
                                Последно редактирано от lubashki777; 23-02-14, 10:36.
                                NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X