Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно тропане-неоткриваемо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странно тропане-неоткриваемо

При мен беше поставката за чаши - удеяше се в сд -то, ама мойто барче е от старите

- тръбата на климатика до сервото също дрънчи УжасТно

Коментар

Като ви чета коментарите , все едно аз съм ги писал
      Този проблем го има само на новата муцуна на тераното , след 2000г. Аз си разглобих цялата джипка , няколко пъти, всички възможни луфтове , кори, пластмаси, парно, въздуховоди, тампоните между купето и рамата, сменено е цялото окачване, всичко. А тропането сякаш идва от жабката, обаче и с демонтирана жабка, пак го има, слагаш си ръката на таблото и имаш чувството, че нещо отдолу е хлабаво и почуква, обаче няма нищо, което да е хлабаво
      Почти цяла година го карах с това тропане и почти вече се бях примирил, когато след една разходка се возих , а жена ми караше и толкова вече ме дразнеше това тропане на таблото, че имах подръка една самонарезка и я завих в таблото ,точно там където усещах тропането и всичко спря........
      Проблема с потропването идва от самото табло, което е съставено от няколко слоя, отгоре е пластмасова облицовка, но под нея има още един слой и с времето двата слоя се разлепват и се получава тропане, което е нетипично, недоловимо, чува се само в определени ситуации, и е побъркващо.
      Поиграх си и пробих няколко дупки в десния край на таблото и сложих попнитове, обаче тропането се премести в средата, просто таблото се разлепяше в сърцевината си, после му сложих нитове и там, и сега всичко е точно. Може да ви се струва малко тъпо това дупчене и нитоване, но вече бях на ръба на нервна криза. Сега не ми пука за нитовете, една тапицерия на таблото оправя всичко.....или ново табло.
      Дано да съм бил полезен.

Коментар

Всеки коментар по темата е полезен, но както писах по горе - през уикенда ще имам време за ново търсене. Моето Терано е с кръглите фарове и старото табло. Поздрави.
        Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

През студа и аз имах проблема на колегата Любашки но нищо не можах да открия.Като се затопли вибрациите тропанета намаляха много.

Коментар

В неделя го дават слънчево време и 15градуса...ще го разглобя и ще гледам.Дано да излезне какво привибрирва на средни обороти...
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Аз табло няма да дупча.Все ми се ще да има и друг начин.На първо време смятам да набутам нещо между тръбата и таблото-да натиска отвътре.ПОЗДРАВИ

Коментар

ДИВЕРСАНТА ОТКРИТ! Здравейте, както обещах през уикенда да търся и да пиша за резултата . За трети път разглобявам жабката. С помоща на ЛЕД фенерче, напипах пластмосава плоска тръба, която е връзката м/у централната и страничната конзола на обдухването. Същата бе влезнала в духалките както трябва, но имаше едно движение нагоре и напред. Същата тази майна се намира зад и над металната тръба, която е зад АЕРбега. Реално е над и зад жабката - така както го чувах шума. Какво направих? - с черна "свинска опашка" обхванах(трудно) пластмасовия въздуховод към металната тръба със зверско стягане към тръбата, посока купето, защото тя се е движела нагоре и напред към двигателния отсек, като се е удряла в металната част/ престилката напред. Пробвах, карах, и о Боже, тишина. Благодаря на колегата по горе за дадения съвет. Дано съм бил полезен и за другите колеги с този пробхлем. Поздрави.
                Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Вчера и аз се позанимах с моето тропане и вибриране , но от ляво/където е таблото с уредите/.Разглобих всичко, но за съжаление се оказа, че зад таблото си е отлята пластмаса с някоя и друга дупка по нея и отзад нищо не се види.Поразгледах и установих, че...тръбата на парното, но не основната дебелата, а тънката отиваща от централната конзола до страничния малък отвор мърда сериозно във връзката си към централната конзола.С много зор прекара няколко миши опашки и я пристегнах.
                  За съжаление обаче...тропането/то е по-скоро вибриране като откачена пластмаса или ламарина/ си остана.Едиснтвеното което постигнах е, че установих , че не вибрира от пластмасата около таблото с уредите , и също не вибрира от самото табло.Другия серсемлик дето стана пък е, че от няколко пъти сваляне и качване на таблото в крайна сметка сега не ми свети часовника/дали изгоря крушка или е нещо по-сериозно не знам.Надявам да се първото, защото иначе всичко по него си работи и отчита/
                  Въпрос...Понеже няма да сваля цялото табло , за да разбера откъде отзад идва побъркващото вибриране, някой знае ли дали от капака под чистачките има достъп до там/по мой спомен май нямаше,ама се надявам да бъркам/.
                  Другия начин е ...просто да изрежа отвор в пластмасата зад таблото с уредите и така да имам достъп до отзад, ама не ми се искаше да правя подобни интервенции...
                  Поздрави!
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Като каза за изгоряла лампа на часовника, при мене на оборотомера като запаля фаровете не свети около оборотомера, но като ударя върху пластмасата над километража светва, свалях го да видя за проблемите ми с неотчитане на горивото, но не намерих нищо. Всички спойки са си ок. Проверих и за "осветлението" на таблото но пак не свети около оборотомера...

А това за тропането според мен не си заслужава да режеш таблото, ако го няма това торпане постоянно.

Ако имате и вие проблем и тропане с калъфа за резервната гума ( тези твърдите ) на които пише TERRANO и II се оправя много лесно. При мене закачаше в бронята като затварям вратата. Направих една цепка най-доло на калъфа издърпах ластика, който вече не е ластик а като въже, завързах го, да се скъси с 10-15 см, и стана. Малко трудно се слага после ама поне не дрънчи
                    Nissan Terrano 2.7 TDi
                    ----------------------------
                    Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

А бе волумето на мах и никакво тропане не се чува..
                      Terrano II R20 TD27Ti

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение

Понеже няма да сваля цялото табло , за да разбера откъде отзад идва побъркващото вибриране, някой знае ли дали от капака под чистачките има достъп до там/по мой спомен май нямаше,ама се надявам да бъркам/.
                        Другия начин е ...просто да изрежа отвор в пластмасата зад таблото с уредите и така да имам достъп до отзад, ама не ми се искаше да правя подобни интервенции...
                        Поздрави!
                        Отвън през чистачките не може да се бръкне в купето И аз отварях но тропането остава.Продължавам да търся

Коментар

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
                          Отвън през чистачките не може да се бръкне в купето И аз отварях но тропането остава.Продължавам да търся
                          Късно си го написал това...снощи махнах чистачките и разглобих пластмасовата решетка под тях.Отворих капака, но...там си е отделението за механизма на чистачките и няма достъп до таблото.
                          Всъщност...кушията която си извъртях по повода е, че уплътнението към прозореца се е удървило и имаше доста луфтове и аз преди време го оправих този проблем с подлепяне с двойно залепяща лента.Да ама съм забравил, и снощи като задърпах тя се накъса порядъчно.
                          Та...до 20.30ч. в тъмното съм си играл да чистя старата лента и да поставя нова, за да мога да го сглобя както трябва...
                          Направо ми е се...мамата....
                          Имам чувството, че тънката тръба на парното отиваща до малкия страничен въздуховод някъде при свръзката си с него се е разхлабила и там вибрира/както беше в другия и край/, но пък си и мисля, че след като пристегнах същия въздуховод в десния му край с миши опашки...би трябвало ако е от него да се стабилизира като цяло и вибрацията да намалее, а тя няма промяна...
                          Това което се вижда зад пластмасата е въпросния въздуховод и сноп кабели...направо не знам какво би вибрирало така зверски...
                          Интересното което забеляза е, че резонира само при наклонен джип и при даване /особено по-рязко/на заден ход.Явно нещо се е разхлабило и при наклон или при промяна на движението на джипа назад вместо напред се измества и опира в нещо, като създава дразнещата вибрация...
                          Та...все пак си мисля все повече и повече дали да не дупна пластмасата зад уредите и да огледам и ако трябва в последствие да разширя дупката и да ремонтирам проблема...
                          Другия вариант е сваляне на горната част на таблото или поне развиване на болтовете които я държат и преместване с около 10 см. с цел да може да се огледа зад нея какво се случва.Това обаче ми се види бая голяма кушия...
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Накрая ще взема да му изпразня една туба монтажна пяна.... Шега разбира се-някой да не вземе да пробва

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                              Късно си го написал това...снощи махнах чистачките и разглобих пластмасовата решетка под тях.Отворих капака, но...там си е отделението за механизма на чистачките и няма достъп до таблото.
                              Всъщност...кушията която си извъртях по повода е, че уплътнението към прозореца се е удървило и имаше доста луфтове и аз преди време го оправих този проблем с подлепяне с двойно залепяща лента.Да ама съм забравил, и снощи като задърпах тя се накъса порядъчно.
                              Та...до 20.30ч. в тъмното съм си играл да чистя старата лента и да поставя нова, за да мога да го сглобя както трябва...
                              Направо ми е се...мамата....
                              Имам чувството, че тънката тръба на парното отиваща до малкия страничен въздуховод някъде при свръзката си с него се е разхлабила и там вибрира/както беше в другия и край/, но пък си и мисля, че след като пристегнах същия въздуховод в десния му край с миши опашки...би трябвало ако е от него да се стабилизира като цяло и вибрацията да намалее, а тя няма промяна...
                              Това което се вижда зад пластмасата е въпросния въздуховод и сноп кабели...направо не знам какво би вибрирало така зверски...
                              Интересното което забеляза е, че резонира само при наклонен джип и при даване /особено по-рязко/на заден ход.Явно нещо се е разхлабило и при наклон или при промяна на движението на джипа назад вместо напред се измества и опира в нещо, като създава дразнещата вибрация...
                              Та...все пак си мисля все повече и повече дали да не дупна пластмасата зад уредите и да огледам и ако трябва в последствие да разширя дупката и да ремонтирам проблема...
                              Другия вариант е сваляне на горната част на таблото или поне развиване на болтовете които я държат и преместване с около 10 см. с цел да може да се огледа зад нея какво се случва.Това обаче ми се види бая голяма кушия...
                              Поздрави!
                              Е що не ми се обадиш да ти кажа какво има отзад

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...111342&page=49
                                И на следващата страница.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X