Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Terrano 2 [ 2.4 12V ]: Усилени торсиони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Nissan Terrano 2 [ 2.4 16V ]: Усилени торсиони

Да използвам темата/ако не е късно вече де/.Ако някой ще поръчва отвън торсиони нека ми драсне едно ЛС за евентуална кооперация!
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

От: Nissan Terrano 2 [ 2.4 12V ]: Усилени торсиони

Здравейте,

Вчера приключихме монтажа на лебедката и планката, която се връзва към шасито. Равносметката е 45 кг. цялата композиция. Също така я изпробвахме 4 пъти.

Лебедката - пфу...направо чудна работа - качи я през една кал на 50 градуса наклон без проблем.

Торсиони не съм взимал - няма пари за момента, обаче вчера карахме колата с мръсна газ из завои и няма абсолютно никаква промяна на държането и в/у пътя. Сметнахме, че бронята ще тежи още 15 кг. Това прави общо 60 кг като махмен 10 кг от старата броня значи сме добавили само 50кг отпред. Ще покарам така и като събера пари ще сменя торсионите. Също така ще сложа едни KONI-та отпред.

Снимки по-късно...

lubashki777, колко ти е спешно ?

Поздрави,
      Юли

Коментар

Първоначално публикуван от rumbala Преглед на мнение
        Здравейте,

Вчера приключихме монтажа на лебедката и планката, която се връзва към шасито. Равносметката е 45 кг. цялата композиция. Също така я изпробвахме 4 пъти.

Лебедката - пфу...направо чудна работа - качи я през една кал на 50 градуса наклон без проблем.

Торсиони не съм взимал - няма пари за момента, обаче вчера карахме колата с мръсна газ из завои и няма абсолютно никаква промяна на държането и в/у пътя. Сметнахме, че бронята ще тежи още 15 кг. Това прави общо 60 кг като махмен 10 кг от старата броня значи сме добавили само 50кг отпред. Ще покарам така и като събера пари ще сменя торсионите. Също така ще сложа едни KONI-та отпред.

Снимки по-късно...

lubashki777, колко ти е спешно ?

Поздрави,
        Юли
        Хич дори и не е спешно...и аз нямам към момента нужните средства.Просто ако ще се предприема нещо, можем да направим обща поръчка, което може само да ни е от полза!
        П.П. Абе...добре ли сте теглили, нещо не ми се връзват килограмите...
        Не може отпред лебедката/която за 13000lb ще е не по-малко от 40-45кг./ + основата/плочата/ и захватите към рамата да са общо 45кг.
        При мен само основата със захватите/това е един детайл общ/ е около 10-12кг.
        Разбира се...то зависи и от колко дебел материал сте я направили де, ама смятам ,че няма да е тънка...все пак там трябва да е много здраво!
        След това...това да се включите на 15кг. с бронята от ламарина отгоре...също нещо не ми звучи. При мен бронята от 2мм.ламарина + защитата отдолу/нея не може да си я спестиш,защото пази долната част на радиаторите /, са не по-малко от 30кг.
        П.П.Щатната броня теглил ли си я, или така на око...?
        Аз не съм я теглил, но категорично ми се струва ,че е повече от 10кг.!
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER

Коментар

Здравей lubashki777,

Лебедката с въжето и болтовете е 40 кг. Направихме тавата за лебедката от 3мм ламарина П профил, от който изрязахме, за да влезе лебедката, та тя не е повече от 5-7 кг (на око все пак мериме )

Скоро повече информация, само да се докопая до фотоапарата.

П.П.
          По натам съм навит за обща поръчка - ще измислим нещо само да събера средства, то и ти де.

Поздрави и снимки скоро

Коментар

Първоначално публикуван от rumbala Преглед на мнение
            ...Направихме тавата за лебедката от 3мм ламарина
            Това е малко. И то предполагам от стомана 3, та още по-зле. От тоя говнолин трябва да е поне 5-6мм. Това се гъне като вестник.

Може да речем от 4мм стомана 20 или S355, и пак ми тънее. 13000 либри е доста.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Категорично е много тънка!
              П.П.имай предвид и още нещо...ако се получи и минимално посукване на плочата по време на дърпане/т.е. под товар/, почти е сигурно, че ще строшиш някое ухо за захващане на лебедката към основата
              Моята основа е от 6мм. и дори умувахме дали да не я правим от 8мм..Също е уребрена/то без това не може/...Вземай мерки навреме, че после ще е късно!
              Поздрави!
              NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                Извинявам се, че не е по темата, ама сигурен ли си, че Тераното ти е 16 волтово? С 8 клапана има, с 12 също, ама с 16 на Терано май не се слага.
                Слага се на модела 3 с двигател 3000 кубика турбо дизел интеркулър-156 коня.
                Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

Първоначално публикуван от nissan_1978 Преглед на мнение
                  Слага се на модела 3 с двигател 3000 кубика турбо дизел интеркулър-156 коня.
                  То хубаво, ама темата е за терано 2.4.

...който двигател до колкото ми е известно го има и в 3-те варианта - и с 8, и с 12 и с 16 клапана. Просто 16 клапанния не се слага на терано.
                  Последно редактирано от sparkybg; 18-04-14, 19:21.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Привет колеги,
                    Извинявам се че в темата , но реших че може и още някой да се включи....
                    lubashki777 , rumbala приемате ли още един желаещ за поръчка на нови торсиони за ? // Ниссан Террано II 2,4 98г. //
                    А има ли идея какви да бъдат ? и възможно ли е в комплект с амортисьори ?
                    Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
                    Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Първоначално публикуван от totolamb Преглед на мнение
                      Привет колеги,
                      Извинявам се че в темата , но реших че може и още някой да се включи....
                      lubashki777 , rumbala приемате ли още един желаещ за поръчка на нови торсиони за ? // Ниссан Террано II 2,4 98г. //
                      А има ли идея какви да бъдат ? и възможно ли е в комплект с амортисьори ?
                      То за приемане проблем няма, но ние не сме се засилили да търсим и съответно поръчваме нещо по-сериозно.Говорим си принципно, че сме от по-сериозните мераклий...
                      Всъщност ако се съберем повече желаещи е твърде възможно при по-голяма поръчка да да получим и по-добра цена
                      П.П.амортесьори по-добре си купи отделно и си ги избери по някакви си твои критерии и изисквания.
                      Поздрави!
                      NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X