Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Terrano 2 [ 2.4 12V ]: Усилени торсиони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan Terrano 2 [ 2.4 12V ]: Усилени торсиони

Здравейте колеги,

Ето че времето почва да се постопля и с моя майстор скоро ще започнем монтаж на лебедка.

Ориентирал съм се към Champion winches 8000 до 12000 LBS и махане на фабричната пастмасова броня. Бронята ще я заместим с наша собственоръчна метална.

Та, въпросите са ми следните, и ще се радвам някой да сподели опит

- Според вас трябва ли да сменя торсионите с усилени, и то ако трябва - какви ? Нещо не намирам никакви за тераното (къса база 1996 година).
    - Ако не трябва да сменям торсионите то добре ли е да сменя амортисьорите ? Харесах Koni Heavy track за късата база.

Видях доста теми по форума за лебедка на терано, обаче никъде не забелязах някой да споменава за смяна на предното окачване, а аз искам да направя нещо в тази насока, тъй като ще му лепна едни 80-90 кг. отпред и не искам на магистралата да съм досущ като лодка.

Благодаря предварително,
    Юли

От: Nissan Terrano 2 [ 2.4 16V ]: Усилени торсиони

Първоначално публикуван от rumbala Преглед на мнение
    ...обаче никъде не забелязах някой да споменава за смяна на предното окачване...
    Не си гледал достатъчно. Торсиони има на IronMan, OME, и TJM, ако не се лъжа. Аз съм с IronMan, но стандартния диаметър, не по-дебели.

Сложи и газови амортисьори отпред.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси sparkybg ! Ще ги погледна.
      Отпред съм с BOGE газови...Сменени са от предишния собственик и не са на повече от 50,000 км...

Коментар

А от къде си ги купил тези на IronMan ?

Коментар

Извинявам се, че не е по темата, ама сигурен ли си, че Тераното ти е 16 волтово? С 8 клапана има, с 12 също, ама с 16 на Терано май не се слага.
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Моя грешка 12V е

Коментар

Предвид прекалено изнесената предница на Тераното, и тези приблизително 100 кг които смяташ да провесиш там, ако имаш възможност- сменяй и торсионите. За толкова години твоите са уморени, и то доста. Ще разбереш за какво става дума като ги смениш. Аз сложих преди време Dobinsons, и колата започна да "стъпва" съвсем различно.
              Моето Терано е дълго, но реших да си кажа.

Коментар

Колко високо трябва да е отпред късото терано, мерено от ръба на джантата например?
                "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Колко високо трябва да е отпред късото терано, мерено от ръба на джантата например?
                  Хи, колега беше дал снимка колко трябва да е в темата"Крива задница"

Коментар

Да, найстина са уморени дори левия повече, тъй като ми липсваше противоударния тампон на задната пружина и след едно яко натоварване до Беклемето лявата страна потъна. Вярно, че сложих пружини от 2.7 дълга база и сега съм супер отзад, но лявата страна си е пак леко потънала...Има ли в България избор на торсиони, или да търся по чужбинско ?

Благодаря предварително !

Коментар

Аз съм с дълга база и след смяна на щатната броня с метална и монтаж на лебедка и то 12000LB вече повече от половин година съм все още с щатните торсиони.Смених отпред обаче газови и лифтови усилени амортесьори наTJM, които компенсират донякъде натоварването.Ако не прекалявате с дебелината на металната броня/което е излишно, защото тя пък ще стане по-здрава от рамата, която ще я носи и при не дай Боже по-сериозен удар ще посучеш рамата, а бронята ще остане здрава,само , че...това е лошия вариант...по-добре да правиш броня, отколкото да търсиш да сменяш рама, че тя не се ремонтира!/, теглото заедно с лебедката няма да е повече от 90кг.само, че...от това тегло трябва да извадиш теглото на оригиналната броня, което хич и не е малко/според мен около 15-20кг./,та реално ще претовариш предницата с около 70кг.
                      Принципно няма как да не слегне поне 1-2см., но според мен с едни усилени амортесьори газ и понатягане на щатния торсион/но да е поне месец след монтажа на лебедката и бронята/ и ще си ок поне при мен е ок всичко за момента.Няма клатене и люлеене/имай предвид,че при теб и килограмите вероятно ще са малко по-малко-говорим за разликата в теглото на лебедка 12000 и 8000lb/.
                      Разбира се...смяната на щатните торсиони с усилени такива е най-добре, но:
                      1. В БГ няма налични и се чака от 1-3месеца за доставка
                      2.Ценово последно като проверявах ми дадоха една цена от 1200лв. за двата
                      3.Усиления торсион не отменя смяната на усилени газови амове/значи не говорим за стандартни газови, а за усилени!/
                      Това е по причина, че торсиона омекотява натиска надолу/подобно на пружината/, но той изхвърля предницата след това нагоре и именно , за да не люлее като лодка си трябват и усилени амове, за да спират артикулациите по-бързо!
                      Та към цената на торсионите, ще трябва да добавиш и още едни около 400-500лв./толкова струват два усилени предни амортесьора-пак казвам...ако се сложат обикновените по каталог на някоя марка макар и газови, има вероятност джипа да ти клати.Наистина...те са доста по-евтини,но пък са проектирани да успокояват клатенето на предница с едни други килограми!/
                      Та...това е...вече сам ще си направиш сметката!
                      П.П.Варианта да си останеш със сегашните газови...дето са на 50 000км. го забрави.Брой все едно, че въобще ги нямаш!
                      Поздрави!
                      Последно редактирано от lubashki777; 05-02-14, 18:10.
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Предполагам за към 800 могат да се внесат с DPD от euro4x4pars.

За 225 лири ги има във fortec (automobiles.de).

За съжаление тук пазара е никакъв и вноса е скъп. Затова често е по-евтино от чужбина.

Може и от америка, на Calmini.

Може и ARB - в американския сайт на ARB има торсиони на OME срещу 300 долара. Само не е ясно за бройка, или за комплект.

ПП: То май за всичките не е ясно за брой или за комплект. Трябва да питате.
                        Последно редактирано от sparkybg; 05-02-14, 18:49.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Много благодаря колеги !

Дадохте ми цялата необходима информация Освен да пратя поздрави и да кача снимки когато стане готов теранозавъра, не ми останаха въпроси !

Поздрави !

Коментар

Здравейте колеги.

Искам да благодаря за помощта, която ми предоставихте тук !

Взех 13000 либри лебедка. Утре почваме монтажа - форума много ще помогне ! Само трябва да си оправя някакъв теч на бензина от инжекторите щото сега засмърдя яко като я паркирах пред нас и я карам в сервиза на моя човек.

Ще отворя друга тема, за да проследявам монтажа и да бъда (ако мога) от помощ на другите собственици на терано къса база.

sparkybg - много благодаря Форумите имат нужда от хора с опит и ти си един от тях !

Поздрави !

Коментар

Е в крайна сметка взе ли торсиони?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X