Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Patrol 3.3 td загрява и трудно се охлажда???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Patrol 3.3 td загрява и трудно се охлажда???

Та имам джипа от 1 месец след като го изкарах на разходка и 3-4 пъти се опитах да премина една кал и ми направи впечатление че джипа е загрял и стрелката е почти стигнала крайно положение изчаках около 5 минути на тихи да разхлади но мачо седеше си там.
    След това пуснах парното до край и вдигнах капака за да може по лесно да се охлади перката се въртеше но бавно като на тихи силикона си беше зацепил и проблема не идва от него.

Преди да го изкарам на разходка свалях радиатора промивах го а и цялата система промих с нова водна помпа съм няма логика да не иска да се охлади бързо освен това че перката на тихи обороти се върти бавно.

Как е по добре да постъпя да монтирам електрическа перка от пред на радиатора за да помага на оригиналната?
    Или да изхвърля силикона и да си сложа 2 бр. ел. перки на негово място?

Сигурен съм че не съм само аз с този проблем въпроса е да го разреша без да се лутам много с проби грешки че нямам това време.

Благодаря предварително.

От: Patrol 3.3 td Загрява и трудно се охлажда???

Сигурен си, че "силикона е зацепил" и радиатора не е запушен?

Коментар

Ами радиатора нее запушен съм сигорен.
      А силикона докато работи на тихи и е загрял немога да го спра с ръка докато е студен го спирам.

Коментар

Има ли вариант,да е сложена по-голяма ремъчна шайба на водната помпа и перката?Тогава би трябвало да го прави тоя номер,ако всичко друго е наред,разбира се!
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

А как си сигурен че не е запушен радиатора отвътре? Електрическта перка не е по силна от виското ако то е здраво.
          Николай Георгиев 0+
          тел.0887357722

Коментар

Май проблема се оказа капачката

Коментар

От: Patrol 3.3 td загрява и трудно се охлажда???

И последно?
              Питам не случайно.

Коментар

Първоначално публикуван от Galcho Преглед на мнение
                Май проблема се оказа капачката

Дано от там да е проблема. Покрай теб има много -добри колеги,компетентни и с много опит в машините 4х4 -Драго,Йонко. Помагали са на много от нас, ще помогнат и на теб.
                ТЛК-120 Николай Колев
                0898521295

Коментар

Ами на последната разходка ми направи впечатление че като загрее и вдигна капака единия маркуч на радиатора го сменях и е по мек от оригинално и същият се беше смачкал и по този начин неможе да върти водата през радиатора.
                  Отвих капачката и той се отпусна след това му давах газ в един баир и той пак загря но маркуча несе беше свил оставих го да се охлади и пак сви маркуча.

И веднага се сетих че е капачката отвих я изчистих стиснах няколко пъти да раздвижа клапана завих я и след това пак в баира и всичката газ поне 20 минути но вече не загряваше и държеше налягане в системата.

На всичкото от горе видях от 2 места че ми е сълзело антифриз сега ще ремонтирам течовете и ще сложа нова капачка на радиатора и ще пиша как се държи.
                  Има колега ПАЧО ЦОНКОВ със същия патрол и каза че изобщо нему загрява качва се на моя и кара го и каза че нее нормално така да загрява.

Коментар

Вече проблема е установен Смених капачката и вече системата работи под налягане и не мачка маркучите но нисана пак загрява и малко преди да кипне вдигам капака и спирам виското с ръка при положение че радиатора е топъл целия така че проблема е и в капачката и във виското като подменя и виското ще пиша но съм сигурен че вече няма да има проблем.
                    А виското ми се струва че един път работи един път не но определено е за смяна!!!

Коментар

имам виско от терано 3.0. ако ти върши работа мога да ти го дам
                      Samurai Gemax

Коментар

Ще видя на Бензиновия виското дали е същото ако не ще ти пиша.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X