Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Patrol GR Y61 3.0 няма парно и изхвърля вода от отвора на долното казанче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan Patrol GR Y61 3.0 няма парно и изхвърля вода от отвора на долното казанче

Здравейте колеги от една година притежавам Патрол 3.0 Di.До сега не съм имал проблем преди известно време обаче с приятели карах в дълбок сняг и бая по натиснах джипката.Терена беше много тежък.Качих се до една хижа,както и да е ,на слизане усетих че джипа изгуби парно.Стрелката на температурата не е мърдала от обичайното си място.Не спрях,когато слязох в населеното място с един приятел дигнахме капака и установихме че е намаляла водата в системата и имаше пръски антифриз около капачката на разширителния съд.Доляхме му вода обаче топло се появяваше само когато джипа е в оборот,на място постепенно топлото изчезваше и преминаваше към хладко та чак студено.В последствие открих,че две от скобите на маркучите на парното са изпуснали и от там се е губела вода.Смених ги с нови и отново долях вода.Карах известно време,но периодично забелязвах че или от капачката или от отвора който е на долния разширителен съд и се намира под неговата капачка пръска вода,но това се случва когато джипа е в движение и мотора е натоварен повечко.Тогава топлата струя въздух на парното отново изчезваше дори когато джипа е в обороти.В следващия момент пак се появяваше и пак изчезваше топлото.Забелязах,че когато долея вода в разширителния съд ,дори го напълвах до горе парно се появяваше и такова имах докато отново не изпръска от капачката или от въпросния отвор за който ви споменах.Като казвам че имам парно говоря само когато джипа е в оборот оставя ли го на свободен ход топлото постепенно се превръща в хладка струя въздух.Но изхвърли ли вода тогава парното изчезва и се появява и пак изчезва дори и двигателя да е във високи обороти.Днес ходих отново по тежък планински терен и натоварих мотора доста,забелязах че стрелката на температурата тръгна на дясно и почти достигна червената зона.Изплаших се веднага върнах газта и намерих по равен терен,стрелката на температурата рязко се върна там където трябва да бъде.Отново тръгнах нагоре и това пак се повтори.Вдигнах капака отново беше изпръскана малко вода и когато тръгнах надолу отново нямах парно,след това такова се появи и съответно пак изчезна.Температурата се поддържаше такава каквато трябва да бъде.
    Помагайте колеги не знам какво да мисля!?На мен ми намирисва на гарнитура с тези колебания в температурата които днес се появиха.Иначе джипа работи перфектно,не изпушва и не губи видимо вода освен тази която изхвърля от там където вече ви обясних че се съмнявам.Иначе капачката на разширителния съд е нова -на два месеца.

От: Nissan Patrol GR Y61 3.0 няма парно и изхвърля вода от отвора на долното казанче

Друго което се сетих е че когато отвивам капачката на преливника на охладителната система от там яко фучи пари и вода.Не знам нормално ли е това!?Знам че системата работи под налягане но въпреки това...Помагайте колеги,че не знам...утре ще говоря и с майстор да видя той какво ще ми каже.Но нещата не са на добре според мен.Благодаря Ви предварително и за много години на всички,че забравих в началото.Много здраве и късмет на Вас и семействата Ви и много безаварийни километри с вашите машини!

Коментар

От: Nissan Patrol GR Y61 3.0 няма парно и изхвърля вода от отвора на долното казанче

Главата долу и палете свещи за главата, блока и буталата.

Коментар

Пръскам мотора и ще пиша по нататък какво се случва...

Коментар

То,че тоя мотор е грешно замислен е едно на ръка и вероятно ще се прави ремонт,но първо свалете водната помпа.Че имат навика да остават без лопатки и симптомите са сходни...
          От къде си,Колега?
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Ходих при моя майстор.Човека е много добър,каза че "надува" и ще го разглабяме.При отвиване на капачката на казанчето надува течност и пари та ще ни издуха,същото и при отвиване и на капачката на радиатора.При запален двигател махна маркуча който отива от единия до другия съд и от него излизаше пара и миризма на нафта.Плюс това двигателя погорваше и масълце така че ще го разглабяме пък ще се прави каквото трябва.От Рибарица съм Колега,намира се до гр.Тетевен.

Коментар

Сменям целия двигател...главата е спукана на няколко места

Коментар

Ако не е тайна, колко те оферираха за нова глава?

Коментар

На първо четене за лепена на старата глава около 500 лв.А за нова около 1300лв.

Коментар

Цената е нормална, защо "целия ДВГ", ако проблема е само в главата?

Коментар

Ми така реших проблема кардинално .Според майстора на две от буталата има пукнатини,а и двигателя погорваше масълце,а аз обичам всичко да ми е точно.Трябваше да му се сменят сегменти и лагери най вероятно и за това взех цял мотор.Днес поръчах и нов феродов диск за съединителя.

Коментар

Първоначално публикуван от vladi314283 Преглед на мнение
                        ...Според майстора на две от буталата има пукнатини ...
                        Ясно.

Коментар

Запалихме мотора работи добре...но като ли че турбината не е добре..сякаш джипа не върви както със стария мотор..Преди турбината се чуваше като свири а сега нещо не я чувам и сякаш сме много тромави.Възможно ли е майстора нещо да не е сложил както трябва!?

Коментар

Ми тУри му турбина от стария мотор......
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

турбината е от стария мотор...работеща...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X