Здравейте колеги от една година притежавам Патрол 3.0 Di.До сега не съм имал проблем преди известно време обаче с приятели карах в дълбок сняг и бая по натиснах джипката.Терена беше много тежък.Качих се до една хижа,както и да е ,на слизане усетих че джипа изгуби парно.Стрелката на температурата не е мърдала от обичайното си място.Не спрях,когато слязох в населеното място с един приятел дигнахме капака и установихме че е намаляла водата в системата и имаше пръски антифриз около капачката на разширителния съд.Доляхме му вода обаче топло се появяваше само когато джипа е в оборот,на място постепенно топлото изчезваше и преминаваше към хладко та чак студено.В последствие открих,че две от скобите на маркучите на парното са изпуснали и от там се е губела вода.Смених ги с нови и отново долях вода.Карах известно време,но периодично забелязвах че или от капачката или от отвора който е на долния разширителен съд и се намира под неговата капачка пръска вода,но това се случва когато джипа е в движение и мотора е натоварен повечко.Тогава топлата струя въздух на парното отново изчезваше дори когато джипа е в обороти.В следващия момент пак се появяваше и пак изчезваше топлото.Забелязах,че когато долея вода в разширителния съд ,дори го напълвах до горе парно се появяваше и такова имах докато отново не изпръска от капачката или от въпросния отвор за който ви споменах.Като казвам че имам парно говоря само когато джипа е в оборот оставя ли го на свободен ход топлото постепенно се превръща в хладка струя въздух.Но изхвърли ли вода тогава парното изчезва и се появява и пак изчезва дори и двигателя да е във високи обороти.Днес ходих отново по тежък планински терен и натоварих мотора доста,забелязах че стрелката на температурата тръгна на дясно и почти достигна червената зона.Изплаших се веднага върнах газта и намерих по равен терен,стрелката на температурата рязко се върна там където трябва да бъде.Отново тръгнах нагоре и това пак се повтори.Вдигнах капака отново беше изпръскана малко вода и когато тръгнах надолу отново нямах парно,след това такова се появи и съответно пак изчезна.Температурата се поддържаше такава каквато трябва да бъде.
Помагайте колеги не знам какво да мисля!?На мен ми намирисва на гарнитура с тези колебания в температурата които днес се появиха.Иначе джипа работи перфектно,не изпушва и не губи видимо вода освен тази която изхвърля от там където вече ви обясних че се съмнявам.Иначе капачката на разширителния съд е нова -на два месеца.
Помагайте колеги не знам какво да мисля!?На мен ми намирисва на гарнитура с тези колебания в температурата които днес се появиха.Иначе джипа работи перфектно,не изпушва и не губи видимо вода освен тази която изхвърля от там където вече ви обясних че се съмнявам.Иначе капачката на разширителния съд е нова -на два месеца.
Коментар