Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за съединител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за съединител

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
    Може. Феродото е качественно, закупено от Китай, произвеждано за същите тези фирми с гръмки имена. Размера се прави по каталог за модела, като сума от феродов и притискателен диск. При нужда се шлайфа притискателния и се отнема точно толкова и от ушите на захвата. Тестват се демпферните пружини на тестер за еластичност и някои др. подробности, в зависимост от вида на съединителя...и става по-добър от нов. Някаква тайна ли издадох!?
    - то добре, ама шлайфането на притискателя ме притеснява. Почти винаги причината за смяна на съединителя е боксуването (свършило феродо). Та свърши ли феродото и съединителя "забоксува" се отвръща притискателя - посинява. Не е нужно много време да се кара така, дори само един стабилен баир и притискателя губи свойте механични свойства. После дори и да сменим феродовия диск, притискателя няма да изкара много след като феродото го "изяде". Демек ако не е забоксувал и ако се шлайфа (да се премахнат евентуални набраздявания от страия диск) притискателя става "нов". Но ако е боксувал... незнам. Правих точно горната интервенция (само че вместо да се тестват демпферните пружините ги смених), притискателя бе без никакви наранявания на повъхността, но бе "посинял". След 25к. км съединителя отново здаде багажа - феродото не бе мръднало, докато притискателя се беше станал на г@з. Това на ренО, та може и от това да е, пък може и аз да не съм подходил правилно.

Затова питах, дали някаква фирма не се занимава с качествена интервенция.

Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
      - то добре, ама шлайфането на притискателя ме притеснява. Почти винаги причината за смяна на съединителя е боксуването (свършило феродо). Та свърши ли феродото и съединителя "забоксува" се отвръща притискателя - посинява. Не е нужно много време да се кара така, дори само един стабилен баир и притискателя губи свойте механични свойства. После дори и да сменим феродовия диск, притискателя няма да изкара много след като феродото го "изяде". Демек ако не е забоксувал и ако се шлайфа (да се премахнат евентуални набраздявания от страия диск) притискателя става "нов". Но ако е боксувал... незнам. Правих точно горната интервенция (само че вместо да се тестват демпферните пружините ги смених), притискателя бе без никакви наранявания на повъхността, но бе "посинял". След 25к. км съединителя отново здаде багажа - феродото не бе мръднало, докато притискателя се беше станал на г@з. Това на ренО, та може и от това да е, пък може и аз да не съм подходил правилно.

Затова питах, дали някаква фирма не се занимава с качествена интервенция.

Поздрави !
      Отговорът е: Някои го могат, някои-не. Да има такава фирма.

Коментар

Отговорът е: Някои го могат, някои-не. Да има такава фирма.
        Ясно!

Коментар

А аз знам, че за около стотина лева можеш да си рециклираш стария с качество, надвишаващо в пъти новия...от която си харесаш марка, знам и къде. Така практикувам последните десетина години.
          Да рециклираш кое? Феродото ще сменят, евентуално и пружините. Кво правим с притискателния? И него ли рециклират? Защото аз на автомобил, на който съединител се сменя веднъж на 15 години и при това е трудна процедура не бих сменил само феродовия диск, а ще сменя всичко, със все вилката дори.

Относно спирачките - като погледнете по каталозите ще видите че за терано 1 и 2 има доста варианти за това как са навързани тръбичките и какви чаркове има по трасето. Най-малкото има без и със ABS, с ABS само на задните колела, с кантар, без кантар... Имайте го предвид като се ровичкате из документацията.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Aisin от PatrolFen, a в АйЕмАй Ст.Загора ми предлагад на "NKK" /уж японски/ за 360 лв ... има и една страница /milneroffroad/ в нета където има Valeo което ще излезе на същата цена от Англия... с NKK съединители да си е имал някой работа..?
            Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
            X-trail 2.2 Di 2003
            Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
              Aisin от PatrolFen, a в АйЕмАй Ст.Загора ми предлагад на "NKK" /уж японски/ за 360 лв ... има и една страница /milneroffroad/ в нета където има Valeo което ще излезе на същата цена от Англия... с NKK съединители да си е имал някой работа..?
              Взимай Айсин-а от Люцкан (PatrolFen)

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
                Ако ми изпратиш на ЛС номера на рамата, мога да ти дам добра цена за съединител на Aisin.
                http://www.nakladkibg.com
                накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Остави ги Ай Ем Ай...там всичко им е ..."японско"...Дори и аз да съм го правил в гаража
                  П.П. Ей...веднъж не дойде при мен в магазина и аз да ти дам една оферта...и отстъпка...и да се запознаем на живо...
                  Малко като..."във вода газиш, а жаден ходиш"..., ама ти си знаеш.
                  Поздрави!
                  NISSAN FOREVER
                  -----------------------------------------------------------------------------
                  Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Аз си купих Valeo и като отворих кутията притискател Aisin феродото пак Aisin лагера SKF това е положението

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X