Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за съединител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за съединител

Трябва да сменям съединителя на Тераното коя марка е по-надеждна LUK или Sachs имам и още един проблем със спирачната помпа интересуваме как са свързани тръбичките
    които идват от колелата към помпата в каква последователност ?

От: Питане за съединител

Сакс са по-добри, според мен.

Коментар

Аз сложих AISIN, вероятно най-доброто цена качество. Ако не се оправиш с помпата ще снимам разположението на тръбичките, макар че в ръководството е дадено максимално ясно.
      - що реши че съединителя ти е за смяна, на колко хиляди е Тераното, че аз моя го смених заради блокирал ограничителен винт на педала, съединителя боксуваше, а педала не се е връщал до край... Сега съм 500кинта назад и един на практика неразличим от нов съединител в гаража. Нисана ми е на реални 120к. км и оригиналното Valeo беше с 10 СТОТНИ по-тънъко от чисто новия , така че ...

Весели празници

Коментар

Можеш да питаш и тук.
        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=155253

Коментар

Ами съединителя мисля че не е сменян въобще а колата е на 260000км според километража и боксува доста според мен преди 2-3 седмици се опитах да изляза от едни коловози и колата седеше на едно място без да превъртят гумите а оборотомера показваше 3000 оборота затова предполагам ,че е за смяна когато купих колата преди 7-8 месеца беше по-добре дърпаше повече.Проблема със спирачната помпа е следния: когато натисна спирачката и задницата почва да ме изпреварва дърпа на ляво разглобих апаратите и се оказа, че буталцата са много корозирали смених ги смених и гумичките водачите се движеха добре смених и предния ляв маркуч защото беше изяден на едно място .Обезвъздуших системата и при пробата се оказа ,че пак дърпа на ляво три от колелата блокират а предно ляво се върти реших ,че проблема е в помпата занесох я при Настев на Антим 1 след ремонта пак същия проблем 3 колела блокират предно ляво не проверих маркучите и тръбичките всичко е ок с тях и накрая реших да разменя местата на тръбичките на помпата при мен бяха разположени по следния начин :
          предния края на помпата които сочи кум радиатора първия щуцер е за предно ляво втория за задните и третия за предно дясно при това положение предно ляво превърта а другите три блокират след като размених първия щуцер задните втория предно ляво и третия предно дясно предните колела започнаха да блокират равномерно а задните хващат по-слабо (не блокират) та това е проблема колата я имам от 7-8 месеца и има много идиотски изпълнения по нея и нищо чудно и да са били разменени тръбичките ако не са не знам от какво може да е проблема ако някои има идеи ?

Коментар

забравих да уточня терано 1 2.7тд дълга база

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Сакс са по-добри, според мен.
              А според мен LUK е по-добрата.В Sachs-а доста често се среща да има рециклаж
              П.П.То тук дилемата май ще е по-скоро какво въобще се предлага на пазара като производител за съединителите на въпосния джип и модификация, не толкова какво е принципно е най-доброто.Пиша това,защото примерно за моето Терано /2,7тди 2001г./ ,няма нито LUK нито Sachs.Та и да искам да си сложа някой от тези производители няма как да стане.Предлага се Valeo/който е и оригиналния на джипа/, Aisin и май Exedy.
              Така,че правилния въпрос е кой производител е най-подходящ и най-качествен,но от това което се предлага на пазара за съответното возило!
              Поздрави!
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Както обясняваш за спирачките тръбичките са били разменени.
                Добър номер е това
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Честита коледа намерил съм за моя модел съединител на LUK и затова питах за впечатления ,днес открих сервизна книжка за терано2 и ако са еднакви спирачните системи значи тръбичките са били разменени(много кофти номер коства ми много нерви и споменаване на майката )поне смених почти всичко по спирачната с-ма.

Коментар

Ще търся съединител за Маверика ТД 2.7 '94, осезателно взе да пребоксува, вече намерих Айсин за 360 лв и Икика/японски?/ пак за толкова. Кой от двата според вас е по-добрия вариант. Някакви други предложения да знаете, за по-скъпите не съм навит? В е-бау има и за 90-100 паунда ама знам ли какво ще ми изпратят.. )
                    Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                    X-trail 2.2 Di 2003
                    Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Айсин си е марка принципно
                      Аз лично бих заложил на него...
                      Успех!
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                        Айсин си е марка принципно
                        Аз лично бих заложил на него...
                        Успех!
                        - аз заложих на него. Да чукна на дърво държи се перфектно.. Друг е въпроса за тези 360лв какво ще вземеш .
                        Аз моя го взех от Люцкан на 450 (преди година), тогава питах в евро 07 - 570лв, питах и на други места и под 480-500 лева (цена без отстъпка) не намерих. Така, че имай едно наум

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
                          Ще търся съединител за Маверика ТД 2.7 '94, осезателно взе да пребоксува, вече намерих Айсин за 360 лв и Икика/японски?/ пак за толкова. Кой от двата според вас е по-добрия вариант. Някакви други предложения да знаете, за по-скъпите не съм навит? В е-бау има и за 90-100 паунда ама знам ли какво ще ми изпратят.. )
                          А аз знам, че за около стотина лева можеш да си рециклираш стария с качество, надвишаващо в пъти новия...от която си харесаш марка, знам и къде. Така практикувам последните десетина години.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                            А аз знам, че за около стотина лева можеш да си рециклираш стария с качество, надвишаващо в пъти новия...от която си харесаш марка, знам и къде. Така практикувам последните десетина години.
                            Може ли да споделите >?

Коментар

Може. Феродото е качественно, закупено от Китай, произвеждано за същите тези фирми с гръмки имена. Размера се прави по каталог за модела, като сума от феродов и притискателен диск. При нужда се шлайфа притискателния и се отнема точно толкова и от ушите на захвата. Тестват се демпферните пружини на тестер за еластичност и някои др. подробности, в зависимост от вида на съединителя...и става по-добър от нов. Някаква тайна ли издадох!?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X