Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за охладителната система на Нисан Терано 2.7 ТДИ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за охладителната система?

Добавката за прочистване на охладителната система е Radiator flush, без нея няма да се промият всички отлагания.
    Сипва се на топъл двигател, работи с нея 15 минути и се източва всичко и се промива.

Коментар

Първоначално публикуван от КИМИ Преглед на мнение
      Добавката за прочистване на охладителната система е Radiator flush, без нея няма да се промият всички отлагания.
      Сипва се на топъл двигател, работи с нея 15 минути и се източва всичко и се промива.
      Благодаря. Ще си го припомня от тук напролет.
      Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Здравейте. Започнах тази тема, и смених течността в охладителната система, защото колата вдигаше температура и загряваше като видеше баир миналата година. Надявах се след промивката на охладителната система проблема да изчезне - да , а ма не! Тези дни, през пролетната ваканция пътувах , и същата работа, види ли баир , стрелката тръгва на горе, стига до 1-2мм. преди края на белия сектор, усещам , че и мощността на автомобила намалява. Тук искам да уточня, че в цялата ситуация става дума за композиция кола + каравана 900кг. На равното никакви проблеми,в баир преди да достигне 3/4 стрелката, имам мощност и увеличаване на скороста, но това е само в началото на баира. Лошото е, че соло - никакви проблеми, каквото и да правя по колата, до като не тръгна по баир с караваната няма как да знам дали проблема е отстранен. Приемам всякакви идеи и съвети, а най - полезно ще е някой с Терано+ каравана да си каже думата. Сега вече ще рискувам и ще сложа промивна течност за радиатора - или ще потече отнякъде, или ще изчисти. Като цяло съм много доволен от автомобила, само това проблемче да отстраня, но да не би пък да е нормално?!

Коментар

От: Съвет за охладителната система на Нисан Терано 2.7 ТДИ?

Има намалено топлоотдаване радиатора и при по сериозно натоварване започва да грее, опитай да измиеш хубаво питата! Набиват се мухи и фин прах, може и вътре да има запушване...
          Би могло да е и от водната помпа, ако е повредена турбинката пада дебита, но е малко вероятно.
          Последно редактирано от auto_marin; 06-04-14, 20:27.
          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Сигурно ли е че термостата и виското са в ред?

И друго - с каква скорост го караш по баирите. При тоя товар и добър баир не би трябвало да може да вдигне много над 100, а вероятно и по-малко. Което значи че скоростта ти трябва да е до към 80. Тоест, не да го настъпваш до ламарината съвсем. Той върви иначе и със 140 без да загрява, ама при 140 и въздушния поток е друг.

Без караваната по същите баири загрява ли? Не би трябвало. Ако пак загрява, значи все пак има някаква неизправност.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А да не би тази кола (както и много други от средния клас) просто да не може да тегли?

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                А да не би тази кола (както и много други от средния клас) просто да не може да тегли?
                Точно тази може да тегли много без да се задъхва,просто има проблем...
                ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Сигурно ли е че термостата и виското са в ред?

И друго - с каква скорост го караш по баирите. При тоя товар и добър баир не би трябвало да може да вдигне много над 100, а вероятно и по-малко. Което значи че скоростта ти трябва да е до към 80. Тоест, не да го настъпваш до ламарината съвсем. Той върви иначе и със 140 без да загрява, ама при 140 и въздушния поток е друг.

Без караваната по същите баири загрява ли? Не би трябвало. Ако пак загрява, значи все пак има някаква неизправност.
                  Когато съм соло повече от 100 не вдигам, не загрява по никакви терени и стръмни баири. С караваната максималната скорост е 90 км. в час, а по баирите влизам с 80 и изкачвам със скорост около 60-70 на четвърта до като стрелката не стигне 3/4. Обикновено се движа на трета предавка с около 60. Направи ми впечатление, че вчера по маршрута Петрич - Симитли - Банско - Велинград, проблема си го имаше до Предела, като се наложи на последното изкачване преди Предела да спра за малко да охлади на място, стрелката беше на два милиметра преди края на белия сектор. Изкачих Предела, като очаквах стрелката пак да литне, но това не се случи, а по особеното е, че последващото изкачване след Якоруда, и после към Юндола стрелката не подмина 3/4, остана си там през цялото изкачване, което си мисля е нормално. И все пак има нещо, но вече другата седмица пак ще промивам системата, и на следващото теглене ще пиша за резултата.

Коментар

Смени си профилактично термостата, има на 82 и на 88 градуса. Това движение на стрелката нагоре-надолу изобщо не е нормално, нито пък загубата на мощност, когато загрее. Възможно е виското да не ти работи, има изписано за това как се проверява. Водната помпа може да не прави достатъчно налягане, свали я ако трябва и проверете. От много промивки на системата смисъл няма, ако е запушена ще прегрява, а при теб не поддържа стабилна температура.
                    По този маршрут, който описваш , не трябва да имаш никакъв проблем с караваната. Аз тегля каравана със същото Терано и по същите баири. Стрелката на температурата след 5 мин работа на място е точно по средата и никакви режими на каране, спускане по наклон, включително с караваната и много багаж по баир, не могат да мръднат стрелката от средата.
                    Така е ако всичко работи нормално.

Това е от мен.

Коментар

Първоначално публикуван от Mil68 Преглед на мнение
                      Когато съм соло повече от 100 не вдигам, не загрява по никакви терени и стръмни баири. С караваната максималната скорост е 90 км. в час, а по баирите влизам с 80 и изкачвам със скорост около 60-70 на четвърта до като стрелката не стигне 3/4. Обикновено се движа на трета предавка с около 60. Направи ми впечатление, че вчера по маршрута Петрич - Симитли - Банско - Велинград, проблема си го имаше до Предела, като се наложи на последното изкачване преди Предела да спра за малко да охлади на място, стрелката беше на два милиметра преди края на белия сектор. Изкачих Предела, като очаквах стрелката пак да литне, но това не се случи, а по особеното е, че последващото изкачване след Якоруда, и после към Юндола стрелката не подмина 3/4, остана си там през цялото изкачване, което си мисля е нормално. И все пак има нещо, но вече другата седмица пак ще промивам системата, и на следващото теглене ще пиша за резултата.
                      При тия скорости категорично не трябва да загрява. Като загрее чуваш ли виенето на перката отпред? Като пипнеш радиатора, горещ ли е целия?
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от kocetoopld Преглед на мнение
                        .. Възможно е виското да не ти работи, има изписано за това как се проверява..
                        - моето когато го купувах беше с тотално заминало виско - разбирай джипа е каран по "ПРедел" с климатик 4-5 90-110км/ч и след това виското си го спираш с ръка (НЕ ГО ПРАВЕТЕ). Та тогава стрелката стигаше на около 2-3 мм под горната граница, но тогава жегите бяха осезаеми.
                        След като смених виското всичко си дойде на място - с "всичката" гас 4 - човека, климатик и багаж за 7 дни на палатки + гръцка жега 35+ градуса на сянка и за капак на всичко се загубихме по едни баири в Кавала (който е ходил знае). Та според мен това си беше чисто издевателство е тогава стрелката стоеше на 2/3, демек малко над средата и от там не мърда. Виското прави торнадо когато зацепи като хората. Тъй че проверка задължително, после ще го мислим

Коментар

Термостата е наред, според мен. Виждам стрелката не стига средата, усещам кога отваря, пробван и проверяван. Първо бях набедил Виското за виновно, но четох,четох, пробвах, проверявахме с майстори, а и си Вие като за световно. Благодаря на колегата с Тераното и караваната,че се включи в дискусията. Пак казвам соло, в най големите жеги и баири, не стига и средата - 1-2мм, преди това, дори и склиматика. Ненормалното движение на стрелката е когато съм с караваната и тръгна по баира, тогава и тя тръгва на горе. Как да се провери водната помпа - налягането и?
                          Спарки, когато спрях загрял, вдигнах капака, перката въртеше на много големи обороти, и струята горещ въздух беше много силна, радиатора (опарих се с него) целия беше горещ, но точно тогава не пробвах да спра виското, стори ме се страшно при тия обороти. За сега на първо място е запушена охладителна система - радиатор, дебит на водната помпа, защото и парното е само когато съм на скорост /бороти, на свободна го няма, и на трето място може би все пак виското. Но да пробвам и трите варианта, при положение, че соло съм ок, и да закачам караваната, да търся баири за проба - е га ти и филма. Ако някой може да помогне, да му го докарвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Mil68 Преглед на мнение
                            Термостата е наред, според мен. Виждам стрелката не стига средата, усещам кога отваря, пробван и проверяван. Първо бях набедил Виското за виновно, но четох,четох, пробвах, проверявахме с майстори, а и си Вие като за световно. Благодаря на колегата с Тераното и караваната,че се включи в дискусията. Пак казвам соло, в най големите жеги и баири, не стига и средата - 1-2мм, преди това, дори и склиматика. Ненормалното движение на стрелката е когато съм с караваната и тръгна по баира, тогава и тя тръгва на горе. Как да се провери водната помпа - налягането и?
                            Спарки, когато спрях загрял, вдигнах капака, перката въртеше на много големи обороти, и струята горещ въздух беше много силна, радиатора (опарих се с него) целия беше горещ, но точно тогава не пробвах да спра виското, стори ме се страшно при тия обороти. За сега на първо място е запушена охладителна система - радиатор, дебит на водната помпа, защото и парното е само когато съм на скорост /бороти, на свободна го няма, и на трето място може би все пак виското. Но да пробвам и трите варианта, при положение, че соло съм ок, и да закачам караваната, да търся баири за проба - е га ти и филма. Ако някой може да помогне, да му го докарвам.
                            К,во пък толкова да го тормози тази каравана?Според мен ще се окаже водната помпа барабар с виското.За съжалени немога да ти дам съвет как точно да постъпиш защото тези проби са скъпо упражнение.Мисля че е виското.Дано го отстраниш възможно с най-малко средства.Успех.
                            Впрочем мога да съдействам да го накараме да загрее но само толкова...

Коментар

Това че на място няма парно говори или за запушване, или за въздушна възглавница някъде. Гледа ли за газове в антифриза? За тоя мотор е малко вероятно да е пукнал глава/блок, но пък може да е духнал гарнитура - знае ли човек.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Това че на място няма парно говори или за запушване, или за въздушна възглавница някъде. Гледа ли за газове в антифриза? За тоя мотор е малко вероятно да е пукнал глава/блок, но пък може да е духнал гарнитура - знае ли човек.
                                - ма тогава би следвало пълен празен все по баири да загрява, но си прав знае ли човек...

А иначе как пробвахте/тествахте виското >?
                                И цялата площ на радиатора ли провери или само отгоре и отдолу >?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X