Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan X-Trail - паркетник или не?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Nissan X-Trail - паркетник или не?

    Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение
    колата ми е необходима за да ходя до вилата лете и зиме. разстоянието е около 35км, като последните 2км не са асфалтирани, а последните 300м зиме не се чистят от сняг. На сериозен оффроуд не смятам да ходя, но по язовири и полянки определно. Колата ми е за втора такава, държа да е що годе комфортно вътре - гледах Jeep Cherokee 1 и вътре се почувствах като в трактор малко. Търся нещо около 2000г или по-ново. За сега се колебая между X-trail и Kia Sorento. Благодаря за отговорите на всички до тук
    Ми поогледай по-ново чероки - определено няма да се чувстваш като в трактор, а си е джип много повече от тия двете, дето си набелязал.

    А каква е разликата между джип и SUV - качи го на канал о поогледай отдолу - едните са правени така че и да удариш нещо отдолу да не е велика драма - най много да издраскаш поята на шасито, която и без друго на болшинството е предимно за парлама. На SUV-а ще видиш един куп кабелчета, тънки щангички, интеркулери, радиатори на климатик и на двигател, картери, резервоари, дето са сложени така че първия закачен камък прави мазало и оставаш на място, а после броиш xxxx пари за ремонт. Отделно ще видиш алуминиеви носачи с вградени шарнири, макферсон окачвания, пружини и всякакви други чаркове от окачването висящи ниско долу, та да е възможно най-лесно да ги поломиш.

    Общо взето ако за едно возило имаш усещането че ще се поломи тотално ако мине с 60km/h през новичките вдиганти пешеходни пътеки, пиши го чист SUV. Не те насърчавам да опитваш, или поне ако опитваш, прави го в таквиа часове на денонощието, в които няма ползватели на тая пешеходна пътека.
    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

    Коментар


    • #17
      От: Nissan X-Trail - паркетник или не?

      New Grand Vitara
      Grand Vitra ddis 2008
      SEAT Althea XL tsi 2010
      Mitsubishi Canter

      Коментар


      • #18
        От: Nissan X-Trail - паркетник или не?

        Е, не са чак толкова крехки колкото ги разправяте...
        Понятията за офроуд тук са различни
        На Х-трейла например трябва МНООООГО да се постараеш за да му удариш картера - той е десеттина сантиметра над 'шейната', образувана от двата рога...
        Що годе изчистено отдолу (прибран ауспух и т.н.)...
        Да, има повечко пластмаси, но пък и колегата като че ли няма намерение да щурмува висини в офроуда, а само да си отиде по вилата по пътя, пък бил той и черен...

        П.С. с Кашкайчето въобще не намалявам на тея пешеходни пътеки, въпреки, че и той си е чист СУВ - окачването има достатъчно голям ход и поема неравностите много лесно (в сравнение с маздата де )
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X