Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано дизел или бензин???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Терано дизел или бензин???

Здравейте, моля да споделите кой двигател е за предпочитане, дизел или бензин?
    Какви са тези двигатели туинспарк и що е това?
    От дизелите кой е за предпочитане?
    Оглеждам се за терано и главата ми пуши?
    Отново благодаря на всеки, който ще си направи труда да ме светне по въпросите.
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

От: Терано дизел или бензин???

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
    ...
    Какви са тези двигатели туинспарк и що е това...
    "Двойна искра", или две сфещи на един цилиндър.
    Зависи какво обичаш - дизел, или бензин. Пробвай (и двата са читави - 2,7 и 2,4).

Коментар

Това за двете свещи ясно но каква е ползата негативите?
      Досега съм карал само бензинови коли и газ, но бих се качил и на дизел. Затова питам за плюсовете на дизела и на бензина.
      За дизела битува мнението, че зимата са проблемни.
      Терановия 2.7 има ли навика зимата да му се моля и да се кръстя дали ще запали?
      Кой от дизелите е за предпочитане, ТД или ТДИ?
      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Aко мотора, подгревните свещи и страртета са в ред пали като му покажеш ключа... Миналата зима при -19 запали без ядове, при положение, че подгревните свещи са почти заминали и очвидно съм имал изначало преебан страртер...

Коментар

То ако всичко е наред би трябвало,японеца няма да се излага, но при положение, че ще купувам кола на 200 000 +++ хиляди километри???

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
            ...
            Кой от дизелите е за предпочитане, ТД или ТДИ?
            Това е все едно да питаш: - стар дизел с една жица, или стар дизел с безброй жици, датчици, ел. изпълнителни механизми и комп.

Коментар

АЗ съм с Терано 2.7 тд,палил съм го на минус 27 градуса зимата без проблеми,след малко работа на мотора обаче угасна,замръзна нафтата.До минус 8 палих с два неработещи свещи без проблем,след тези градуси трудно.Разликата между терано 2,7тд((93–96) и 2,7тди(след 96 година),първото е без електроника,без имобилайзер,без електронен блок на горивната помпа,без дебитомер,с малкия данък е,по малко проблеми по двигателя,но това зависи и от конкретния екземпляр.По новия е с кулер повече коне,гори с 1 литър по малко от стария,по бърза и по-здрава скоростна кутия,за бензин нямам впечатления,само имам един познат с 2,4 доволен бил,питах го колко гори,минимален разход 11 гас това е.
              Terrano 2 2,7td 1994
              Keeway atv 100

Коментар

Бензинов съм нямал. 2.7 тди е много здрав и безпроблемен мотор, за сметка на това малко лаком, но се отплаща с дълги години вярна служба , ако го вземеш читав и го поддържаш нормално. Минимален разход градско/лятото/-12/100, извънградско 7.5-8. Вероятно може и по-малко , ако градското ти е повече км и мотора влезе в режим, а извънградското ако имаш нерви да караш с 80-90км/ч. Поддръжката е евтина-масло и филтър. Непретенциозен е , справя се добре с нашенската нафта. Идеална машина за българската действителност. Аз сигурно съм единствения , който е имал проблем със скоростната кутия, така че не се доверявай , а проверявай и при най-малкия шум бъди много подозрителен, не винаги шумът е от аксиалния лагер /90% лагера им шуми леко/. За да пали един предкамерен дизел зимата се иска подгревни свещи, здрав акумолатор и компресия. Пали , както е писал колегата и на -25 градуса, ама колко е сърдит. Добавка на кастрол в нафтата през зимата и забравяш за замръзването и. Внимавай, гният им рамите, е не като на витара, ама гният.Купето е подцинковано, по- рядко има проблеми с корозията, най -вече на местата където се задържа влага/примерно прагове ако има степенки/. Според мен един от последните автомоболи , произвеждан до 2005г, с що- годе адекватен дизайн, с наличие на всички необходими екстри и задвижване от старата школа/т.е голям ресурс/. Лесно се чипва и тръгва да върви мноого приятно. Гледам някой се будалкат и с уестгейта и казват , че тръгвал още повече, ама турбините им не устисквали на повече от 1.1 . Определено върви по-приятно от бензиновия, ама с цените на дизела...Аз бих си взел пак дизелов.

Коментар

Зиме лете пали ей така Запис000.rar

Не знам дали всички го имат но 1-цата 2.7 ТД има една системка за подгряване на нафтата на филтара, докато загрее нафтата не се връща в резервоара ами пак отива към мотора. Бензиново несъм карал ама с тия двоен брой свещи кабели и други щуротии ми се струва проблем.
                  088455338две
                  "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                  Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
                    Зиме лете пали ей така [ATTACH]602601[/ATTACH]

Не знам дали всички го имат но 1-цата 2.7 ТД има една системка за подгряване на нафтата на филтара, докато загрее нафтата не се връща в резервоара ами пак отива към мотора. Бензиново несъм карал ама с тия двоен брой свещи кабели и други щуротии ми се струва проблем.
                    Аз лично не знам да има Терано с по две свещи на цилиндър/туинспарк/...
                    Виж за Алфа ромео това е друга бира...
                    Относно дизела и бензина.Преди година и половина бях изправен пред същата дилема.Не намерих читав бензин и...взех си дизел и не съжалявам!
                    Дизеловия мотор по мое мнение е по-здрав от бензиновия.Няма ангренаж за смяна/при бензиновия ангренажната верига НЕ трябва да те успокоява/и като цяло мотора е невероятно здрав и дурако устойчив.При бензиновия има доста често случаи да се налага основен ремонт ,докато при дизелака аз поне не съм чувал...
                    За паленето през зимата.Ами то и бензинов мотор да е и да не му е нещо наред и той няма да пали
                    Много хора се заблуждават и налитат на бензина по причина ,че с газово ще им излиза по-евтино.Наистина...има го донякъде този момент,ама има и условия:
                    1.С обикновено газово не се постигат максималните резултати-т.е. иска се вложения за Газов инжекцион!!!
                    2.Разликата не е от земята до небето-т.е. съвсем малка е в разхода между бензина и дизела и за да влезе в джоба ти трябва бензина да е безпроблемен!!!
                    В обратния случай разликата,че и повече в някои случаи отива за ремонти и...всъщност нямаш кяр!Само,че...не съм много убеден ,че това ще стане,защото по бензинките си изникват все проблемчета за наливане на пари в тях/то само факта на вложените средства за ГИ и избиването им от разликата не е малко/.Евентуално имаш сигурен кяр,ако караш много и навърташ много километри.При малко пробег...гарантирано няма да си на кяр от бензинов мотор и газова уредба!!!
                    Да не говорим пък,че джип се купува с някаква идея за каране и извън пътя,а там дизела си е с предимство,защото мощността си я прави на ниски обороти.Бензиновия иска натискане на гаста ,за да се справя и това води до по-трудно управление/говорим в определени екстремни ситуации/,както и доста завишения разход на газ/бензин ....
                    В обратния случай,ако не се планира ходене по планини и гори и ще се използва само на асфалт...ами препоръчвам вместо поддръжка на джип да се помисли за един читав миниван !
                    Така разходите ще се по-малки/при удачен избор де/...
                    П.П.в една съседна тема колега беше споменал,че при разговор с собственик на автоморга ,онзи е споменал,че повече Терано няма да внася...причината-освен дреболии, двигатели не се купуват/става въпрос за най-масово вкараните с дизелов агрегат!/.Показателно е ....
                    Поздрави и успех с избора!
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

+1 За дизела,разход между 10-13 на 100,здрава машина.
                      "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
                      0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
                        +1 За дизела,разход между 10-13 на 100,здрава машина.
                        Миналата година до Китен и обратно/около 480км/ с багаж до тавана,4-ри човека,гуми 31",климатик и...покривна палатка ,при скорост 90-120км/ч...точно засечено/става въпрос не по километраж,че лъже с около 7-8км. на 100,а по ГПС/ 9.3/100км.
                        Пътя е сравнително равен и показанията по ГПС ги смятам за почти 100% точни!
                        Като се замисля,колко се вдига разхода от климата и палатката на покрива....
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Само дизел-2.7тди.

Коментар

Ако си сигурен в горивото което сипваш дизел, ако не си бензин. Лично мнение не ангажирам никого!
                            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                            0878 79 20 61 Борис

Коментар

Що не ползвате търсачката , всичко е коментирано.
                              Моето мнение е , че 2,7tdi, е изключително некапризен мотор, който е много приятен за каране. Има огромен диапазон на каране - примерно на 5- та може да караш с 60 и с 160км/ч, на 3-та с 20 и с 80км/ч. Двигателя има прилична мощност, особено след нов депитомер и чип .
                              Разхода за джип с това тегло е напълно приемлив, дори нисък. Черка от подписа ми харчи 10 във всички случай , но въври като Терано с 2 скорости .
                              Та те така, според моите разбирания, нужди и джоб, джипа е идеалната граница -цена/качество/надеждност. Има си всички необходими екстри
                              - климатик;
                              - пълен ел. пакет;
                              - 7 места; (за дългата база )
                              - истинско 4x4, ако изобщо влиза в екстрите.
                              - фабричната музика е доста прилична;
                              - голям багажник ;
                              + още няколко, зависимост нивото на обурудване.

Абе да чукна на дърво, много съм доволен от избора си. Вече година и 15-20к. километра супер джипка. Това е една от малкото машини правени още по старата концепция, без много електроника, стабилни ламарини и цяло шаси

Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X