Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Нисан Терано 2 2.4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за Нисан Терано 2 2.4

Ами ще пробвам с регенерат на INSA TURBO SAHARA само че мисля да мина на 16 цола

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
      То аз за 200 лв на гума и за уазката не мога да си намеря, било то и руска украинска и тнт.
      Ако иде реч за 15", Я-569 Медвед ги има по около 160 лв. за брой точно в размер 235/75/15.
      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Патрола ти е 6-так, което определено има отношение към вибрациите. Патрола ти е и с механична помпа, което пък има отношение към максимума подадено гориво.

Аз редовно карам тераното си на около 1000 че и под това. Но когато не ми трябва тяга. Дотрябва ли - една или дори две предавки надолу. На втора си върви на празен ход.

Патролския двигател не е твърде различен като параметри от тоя на терано. Даже е с по-нисък максимален въртящ момент, еле пък твоя стария, освен ако не е пипнат. Има нещо друго - или скорости с други предавателни числа, или нещо от сорта. Ако е бил с 4.875 а сега си с 4.375, това си е МНОГО разлика. Терано с 4.875 ще върви с 33-ки както върви заводско с 4.375 и 29-ки. А вЕрвай ми, разлика в поемането между 29-ки и 31-ци определено има, и то осезаема. Преди да ги сложа 3-4 месеца карах със щатните. Пушка е тогава - под 3-та скорост се сваляше супер рядко, дори на пътчета с много завои и баири. А от 70км/ч нагоре практически за друго освен за 5-та скорост буквално забравяш.
        Спарки днес си говорихме точно по тая тема с приятел за окуцяването при използване на по големи гуми и по тоя повод да те питам при кое терано се използва предавателно число на дифовете 4.875???

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
          Спарки днес си говорихме точно по тая тема с приятел за окуцяването при използване на по големи гуми и по тоя повод да те питам при кое терано се използва предавателно число на дифовете 4.875???
          При никое. Има патроли с толкова, до колкото ми е известно. Тераното е с 4.625 (твоето), 4.375(моето), 4.11, 3.9 (трилитровия дизел). За отзад мисля че могат да се намерят пиньон/корона с над 5. Проблема е отпред. Даже ако сложиш 200мм диф от трилитрово терано 1, пак не знам дали може да се намери нещо повече от 4.625, понеже май точно тоя диф (200мм) с точно такъв пиньон май се ползва само на терано 1, или поне не ми е известно на какво друго.

Моето хич даже не е окуцяло. Просто иска малко повече смени на предавки. За сметка на това при 130км/ч е на малко над 3000 оборота. В заводския си вид пак показва че караш с толкова, ама реално караш със 115-120.

Бензина с 31-ци.... не знам. Аз винаги съм казвал че това за мен е слаб двигател. Адекватен що-годе бензин е трилитровия на терано 1. И пак - що-годе.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            При никое. Има патроли с толкова, до колкото ми е известно. Тераното е с 4.625 (твоето), 4.375(моето), 4.11, 3.9 (трилитровия дизел). За отзад мисля че могат да се намерят пиньон/корона с над 5. Проблема е отпред. Даже ако сложиш 200мм диф от трилитрово терано 1, пак не знам дали може да се намери нещо повече от 4.625, понеже май точно тоя диф (200мм) с точно такъв пиньон май се ползва само на терано 1, или поне не ми е известно на какво друго.

Моето хич даже не е окуцяло. Просто иска малко повече смени на предавки. За сметка на това при 130км/ч е на малко над 3000 оборота. В заводския си вид пак показва че караш с толкова, ама реално караш със 115-120.

Бензина с 31-ци.... не знам. Аз винаги съм казвал че това за мен е слаб двигател. Адекватен що-годе бензин е трилитровия на терано 1. И пак - що-годе.
            Дам много си прав. Лошото е, че като хеана баира на трета предавка го "цедя" до 3500 оборота примерно и малко отгоре и вкарам ли 4-та и всичо умира за няолко метра и айде пак 3-та.

Коментар

Имате ли информация на кои точно Теранота се монтира диференциал с предавателно число 4,375 и на кои 4,11 ? Имам Маверик с който се движа повече извънградско и искам да сменя дифовете с "по-бързи" такива.
              А ако може и да ме посъветвате - Двигателя е 2,7 ТД 101к.с. на кое предавателно число да заложа, за да не "умре" ?

Благодаря предварително за информацията !

Коментар

На всяко по-ниско ще умре.

В момента си с 4.625. 2.7TDI и 3.0V6 ръчка са с 4.375, но трилитровия бензин е с 200мм преден, а ти си със 180. 3.0Di е с 4.11 и 3.9, ама обикновено със 200мм заден (233мм при теб). Тоест единствения вариант без заигравки и със същата здравина са дифове от 2.7TDI с предавателно 4.375.

Асфалтова бегачка от дизел със 101 коня няма да направиш, даже и със заводските гуми. За скорост ти трябва мощност, иначе увяхва като вдигнеш 100км/ч и нагоре. Ако пък му сложиш голям мотор, ще харчи като ламя. МОето при 140 харчи 14, при 90 - 9.

Ако питаш мен, мислиш за глупости. Ако пък си с гуми с размер над заводските - съвсем ще умре. Голфовете са с мошност 100 коня и отгоре, а ти искаш да правиш бегачка от 2 тона желязо с аеродинамика на тухла четворка. Няма как да се случи.

...ако пък си му сложил широки и ниски аспиринчета за гуми - не си уцелил нито форума, в който да питаш, нито возилото, подходящо за тия цели.
                Последно редактирано от sparkybg; 15-10-14, 21:41.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря на sparkybg за конкретния отговор ! Само с тълкуването и интерпретациите спрямо въпроса ми мисля, че избърза Нямам намерение да правя "бегачка" ни най-малко. Не съм и писал че искам. За целта имам друго возило ( СААБ - бензинов с турбо ). Целта ми е да се движа с нормална скорост - визирам 100 до 120 км/ч със съответно нормални обороти. Не ламтя за по-високи скорости с този джип, не ми е цел да изпреваря всички и всичко, което срещна по пътя. В момента с малко над 2500 се движа с 90, достигна ли комфортните за мен около 110км/ч става шумно и разхода се вдига прекомерно. Сигурен съм че напълно разбираш проблема ми.

Коментар

Първоначално публикуван от Faver Преглед на мнение
                    Благодаря на sparkybg за конкретния отговор ! Само с тълкуването и интерпретациите спрямо въпроса ми мисля, че избърза Нямам намерение да правя "бегачка" ни най-малко. Не съм и писал че искам. За целта имам друго возило ( СААБ - бензинов с турбо ). Целта ми е да се движа с нормална скорост - визирам 100 до 120 км/ч със съответно нормални обороти. Не ламтя за по-високи скорости с този джип, не ми е цел да изпреваря всички и всичко, което срещна по пътя. В момента с малко над 2500 се движа с 90, достигна ли комфортните за мен около 110км/ч става шумно и разхода се вдига прекомерно. Сигурен съм че напълно разбираш проблема ми.
                    Еми с по-бързи дифове нещата няма да се променят, освен че ще започне да ускорява като трамвай.
                    Високия разход е от теглото и аеродинамиката, а невървежа е от ниската мощност, и нищо не можеш да направиш по въпроса. С по-бързи дифове ще върви по-малко, ще ускорява по-бавно, пак ще вдига толкова и пак ще харчи толкова.

При 110 нормален разход е нещо като 10/100, ако не е лифтовано и е с нормални гуми. При 140 отиваш на 13-14. Общо взето над 90км/ч всеки 10км/ч нагоре ти вдигат разхода с литър.

Моето, лифтовано, с кални 31-ци, 2.7ТДИ при 130км/ч е с 3100 оборота. Вдига ги без зор и общо взето там увяхва, ако има лек баир. Ако няма - вдига и 140-150 и иска още. Разхода е както споменах - със 140 по магистралата, климатик, багаж и прочие - 14.5/100. Просто аеродинамиката го убива от 100км/ч нагоре, и за малко повече вървеж иска много повече мощност и разход на гориво.

Коментар

Отново ти благодаря за информацията. Май ще заложа на 4,375 от 2,7ТДИ. Не ми пречи бавното ускорение. А и преди време си закупих една турбина Мицубиши с която би трябвало да живне малко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X