Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terano II - обръщане.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Terano II - обръщане.

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
    Не са ли ефективни, намирам по ибея за 20-на паунда... с подсветка.
    Евентуално показват правилно наклона, като си паркирал. Иначе - климбуц, климбуц....
    А и да не се климбуцат, можеш да се обърнеш и при 20 градуса наклон, че и по-малко. Вместо да зяпаш инклинометъра, по-добре си зяпай пътя и прави квото трябва. Аз прерових половината морги в София навремето, че да си взема оригинален за ферозата. И от тогава си седи за украшение, щото докато карам просто не го гледам. Ама поне беше в комплект с волтметър и часовник, които вършат някаква реална работа.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз откак се помня съм по горите, я с джипа, я с някой познат с камиона, досега веднъж сме стигали до след 10-те градуса насиране. Беше супер мокра есен, на едно приятелче бившата 73-ка, тръгнали сме за гъби , е да де ама таман стигнахе и заваля, решихме да се повозим, пък ако спре - добре. Тръгнахе да катерим баир, на око се гледаше не толкова стръмен, обаче точно на върха инклинометъра в джипа показваше + безкрайност, таман да се качим и опп.. поднесе, завартя се странично и застана на косъм от преобръщане спряха ни или по-точно ни подпряха няколко хвойнови храсти. СЛед случката Тойотата замина при едни ловджии, а приятелчето все на леки коли се возеше, ама това си беше по-скоро единичен случай, от тогава хиляди километри из горите не е имало подобен пиниЗ.
      * Не е тайна,че моето терано си го ползвам само за дълги преходчета по асфалт, все още не е ходило по-далече от вилата, ама определено в него се чувствам по-нависоко от черокито. Странични наклони кой знае какви не съм минавал, ама не ми се струва добра идея да се тесва колко е устойчив.
      - ако пък автора на темата е толкоз любопитен - намирате подходящ колан, няколко яки пичаги и се тествате на първия приличен баир

Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
        48 градуса страничен наклон
        Тия са измислили нова физика.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Гледам аз... ама си трайкам, нали съм новобранец....

Коментар

48 градуса страничен наклон
            Те... по Фаренхайт са градусите
            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Що, ето ти за друга джипка:
              http://www.goatpark.force9.co.uk/tempsite/rollover.htm

Ето ти и за pathfinder:
              http://www.um.co.za/specifications/n...se_(2013).aspx

Ся, че при такъв наклон няма да има сцепление, ами ще се 'лъзне по наклона е друг въпрос. Въпроса е че като навириш бавно и полека на 45 градуса на паркинга пред блока, евентуално може и да не се обърне.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Както бях писал и на Росен, при такъв тест тя се крепи странично на гумата, което в реалността не е така и тоя тест нищо не показва
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Показва център на тежестта. Че ще се хлъзне, ако наклона на терена е такъв, е повече от ясно.

Ето и тестове на разно полицейски автомобили. Вижда се и как ги тестват:
                  http://www.monash.edu.au/miri/resear...s/muarc184.pdf

Коментар

Тва ясно, ма условията извън пътя са други просто
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Тва ясно, ма условията извън пътя са други просто
                      Е то и това е ясно.

ПП: Впрочем и на "необръщаемия широк" Patrol GR тоя ъгъл пак е 48 градуса.
                      Последно редактирано от sparkybg; 08-05-13, 15:43.

Коментар

Ясно.
                        Следва глупаво питане, защото не мога да го формулирам точно - от къде мога да си намеря такъв уред, който показва наклона... виждал съм в тойоти и мицубишита... сещате се за какво говоря... ?
                        Тоя седи Фърлен в гаража.
                        http://www.offroad-bulgaria.com/atta...6&d=1321814793
                        http://www.offroad-bulgaria.com/atta...5&d=1321814789

Сещай се каква работа върши. Сигурно ще замине със следващия боклук.

ПП Наско се обърна в Трявна на равното....
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          Тоя седи Фърлен в гаража.
                          На тоя само съм хвърлял поглед на алтиметъра в Карпатите, че ми беше любопитно...:-)

Коментар

Истината е,че в условията на "насиране" когато джипа застане някъде в положение на около въпросните 10 градуса преди обръщане...въобще,ама въобще никой и никога няма да му дойде на акъла да гледа уреда.По тази причина и въпросния уред ,дори и оригинален НЕ върши особена работа,освен...че е "по-гъзарско" да го има и него на таблото
                            А за тия евтините...те пък и не мерят както трябва,а по-скоро светят само....
                            По въпроса дали след като пребледнееш и замирише....след това остават 10 градуса ,принципно е така.Все пак си има изключение,защото има хора ,които сле много километри офроуд и много страничи наклони свикват и при тях замирисва на малко по-малко градуси преди да се капичнат и отъркалят в дерето
                            Истината е една...иска се опит,иска се внимание,иска се усет и...мноооого практика.Това не може да го замени никакъв уред!
                            Поздрави!
                            NISSAN FOREVER
                            -----------------------------------------------------------------------------
                            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

абе да не се изложа много пак ама моя за малко не го обърнах на прост завой -единия път нагоре, другия надолу и аз докато се намисля с едните гуми нагоре и другите надолу и завивам надолу и ....спрях преди да се капичне ама дето някой писа талант много не трябва за тая работа. Това да се уплашиш е ако видиш, че има от какво преди да е късно и остане време за плашене - съгласен съм така е на страничен наколон дори тука в лозеската малка планинка, има как да си наклониш джипа настрани да ти е трудно да си седиш на седалката..

Коментар

Да, клинометър...
                                Не са ли ефективни, намирам по ибея за 20-на паунда... с подсветка.

[ATTACH=CONFIG]580862[/ATTACH]
                                Найстина не си харчи парите за такива китайски боклуци. Аз например използвам една здрава стойка за мойто HTC и си инсталирах 'Clinometer with Compass'. Има го в маркета за Андройд безплатно и е много добър. Само го калибрирай и си в джаза

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X