Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Петъчна тема: Как да купя старо терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Петъчна тема: Как да купя старо терано

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
    Диското ... За да му се обуят 31-ци иска лифт. След лифта иска разширяване на междуколесната база с джанти, или фланци, и гуми. Няма блокаж на центрания и задния диф, Предната броня .... отиват толкова пари, колкото ...Същевременно, при ТЛК и Патрула тия работи не ги правиш....
    Благодаря! Улесни ми ровенето на обяви. За Диско познати ме плашат, че и с частите е малко зорна работата.

На Нисан май отивам пак или дву врата тойота - исках дълга ама все нещо прозират обявите по софийско че не са читави. Тия дето ми харесват са далеко. 3 патрола ми хванаха окото ама може и да се заблуждавам, че стават за нещо. Ще ги видя доколкото разбирам и аз от тия неща и после ще звънкам.

ПП Смени подписа вече сме Май :-)

ППП @trapper за ТЛК 95 с конкретен мотор говорим. Това ми е на сърце един вид, гледах един два късички по празниците и ми харесаха ама си мисля че 4 врати са предимство ако сте на разходка - слизай качвай се....то с липсващите шофьорски умения повече ходя пеш да видя къде мога да затъна и по малко карам та ...4 врати май са важни
    Последно редактирано от hotsnail; 08-05-13, 21:56. Причина: Допълнение

Коментар

Ако е за семейна кола 4-те врати са много важни. Спестяват редица неудобства. Ако отзад ще се возят малки деца е добре вратите да имат контрол на отварянето от шофьорското място. Ако имаш път към Дървеница, обади се да ти покажа как съм направил моето Диско.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
        Мисля, че пак пишеш за ЛР Диско недостатъчно подготвен...
        Мисля, че доста се увлече във фенщината си! Уважението ми към повечето от хората тук, не ми позволява да ти отговоря подобаващо, но мисля, че и не е необходимо, защото същите тези хоря могат да четат и мислят!
        Относно мнението ми, което явно не ти харесва: - казал съм кратко и ясно особенностите, които различават трите конструкции. Ако с нещо не си съгласен - кажи - обоснови се смислено! Ако ли не, и аргументите са ти само подобни ловджийски локуми:
        Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
        ... Колкото до Патрула извън пътя - разходи се до фазанарията след с.Бистрица, да ти разкажат как са ги вадили от снега в дерето с една изгнила Нива...
        си вземи думите назад, най-малкото, защото тук е техн. форум!

Коментар

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
          ...За Диско познати ме плашат, че и с частите е малко зорна работата...
          Не, това не е вярно. Части има и на много добра цена. Не забравяй, че Англия е най големия пазар в Европа за ЛР.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            Мисля, че доста се увлече във фенщината си...!
            Андро, и двамата с Иван не сте прави

На Диско 2 31-ци влизат спокойно с оригиналното окачване, стига да не е смачкано отпред (ама е факт, че всички "нов внос" са клекнали с минимум 4-5 сантиметра). Повдигането с 2", включително и изхвърлянето на възглавниците отзад, може да се направи в рамките на 600 лв., с кит на Bearmach или Britpart (които са напълно достатъчни за разходкаджийска експлоатация) и още толкова струва читава броня от Англия, барабар с доставката. Блокажът на раздатката може да се направи ръчно управляем (стига да не попаднеш на екземпляр 2001-2002г, при които въобще го няма в самата раздатка) с малко фантазия и почти подръчни материали. Изобщо - дертовете на Диското изобщо не са в окачването, а в слабите диференциали и кекавата скоростна кутия, както и "периферията" на мотора, включително разните електроники. Разходите по докарването на последните в надежден вид наистина са съизмерими с покупната цена на автомобила, особено ако се купи някой от най-евтините на пазара. При все това, имаш все пак база с два цели моста и сравненията с Терано, Паджеро или ТЛК 90 не са съвсем уместни. Имаш и 100"-ова база, която е по-къса от дългите японци, но по-дълга от късите. И преди съм казвал (още преди да се сдобия с мойто Диско) - какъвто и да ти е първият избор на джипка, според нуждите - Диско 1 или 2 могат спокойно да бъдат втори с най-малко компромиси. В тоя ред на мисли, мойте варианти за първи избор бяха ТЛК60, Хайлъкс с цели мостове, 80-ка или дълъг Патрул 4,2д - всичките трудни да се намерят читави на разумна цена в Европа. Междувременно ми изпадна Диското в състояние "дарак", но за смешни пари, и със всичко направено за две години по него, все още не е стигнало цената за придобиване на читав екземпляр от изброените
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

hotsnail - казах ти, вземи си Вранглер

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                ...сравненията с Терано, Паджеро или ТЛК 90 не са съвсем уместни.
                Не са уместни за какво? Щото в гората диското има предимството на целите мостове и големите ходове, ама отстъпва като пътно поведение докато стигнеш до гората. А и специално за терано и паджеро не знам да имат грижи със здравината на кой да е възел по трансмисията, та ето ти и второ предимство, и върху асфалта, и в гората. Пълно щастие пак не открихме.

Просто всеки трябва да си прецени какво му трябва и как ще го кара. И най-важното - като се качи и го подкара да е с усмивка на лицето - той самия, а не даващите му акъл какво да си купи.

...и, впрочем, късото терано е с база 96.5 инча, тоест, по-дълго е от и от Y60/Y61, и от TLC90, и от (макар и с малко) късо Pajero, и е по-късо от Диско-то, но пък има значително по-добър заден свес/ъгъл на атака.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Не са уместни за какво?
                  Просто не са уместни (сравненията), защото това е съществена разлика в конструкцията. За какво е по-добро едното и другото сме го дъвкали хиляда пъти. И кое е по-здраво също. А че няма пълно щастие е ясно, поне докато и цената на горивото и разходът са фактор в сметките

Коментар

Просто не са уместни (сравненията), защото това е съществена разлика в конструкцията.
                    Че защо разликите в конструкцията трябва да са несъществени, за да са уместни сравненията? Едната конструкция предлага едно, другата - друго. Как да ги различим въобще, ако не ги сравним. В случая, ако не гледаме нищо друго, са ходове на окачването срещу пътно поведение, и до някъде комфорт. И тая разлика си я има дори и при сравнение на два различно тунинговани джипки с еднаква марка и модел. Нали целта е да помогнем на човека да вземе собственото си решение. Забележи - помагаме, а не му налагаме свои решения.

Аз например джипка с цели мостове съвсем умишлено не искам и си имам своите основания за това. Ти имаш своите, за да искаш. Ама в случая ние не сме важни, защото за нас си вече сме си изяснили какво искаме. И не, цената на горивото поне за мен не е най-първия фактор, който да гледам. Иначе щях да си карам постоянно малолитражката, дето харчи 1/3 на това, дето джипката ми. Да, ама по някаква причина карам постоянно джипката, и съм сигурен че се сещаш каква е - просто повече ми харесва.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нали целта е да помогнем на човека да вземе собственото си решение. Забележи - помагаме, а не му налагаме свои решения.
                      А, не - аз нищо не искам да налагам - целта на поста ми беше единствено да спра едно безсмислено джавкане, което се е разразило по-горе, при това с не съвсем верни твърдения.

А за горивото и цената нямах предвид сравнение с малолитражка, а разликата м/у 10-12/100 нафта и 30/100 бензин

П.П. Аз малолитражка не съм имал от години, по същата причина
                      Последно редактирано от stargazer; 09-05-13, 13:55.

Коментар

А, не - аз нищо не искам да налагам - целта на поста ми беше единствено да спра едно безсмислено джавкане, което се е разразило по-горе.

А за горивото и цената нямах предвид сравнение с малолитражка, а разликата м/у 10-12/100 нафта и 30/100 бензин
                        Ми, има и диско с големи бензинови мотори, има и врангели с големи бензинови мотори, както и от двете, до колкото ми е известно, има и с читави дизелови мотори. Тоест, поне тук избор има. На практика при всички изброени, с изключение на слабия (ИМХО) бензин при тераното, има избор между бензин и дизел.

Че джафкането е безсмислено съм напълно съгласен. И колкото и патрола да е изтеглила гнилата нива, аз пак няма да избера нива пред патрол, ни за в пътя, ни за извън. По никакви критерии. Други хора си карат нивите и са щастливи. Трети си правят витарите с цели мостове, и като стигнат до морето с тях 2 дена реанимират от "комфортното" пътуване, и въпреки това не искат друго. Светът е шарен.

Коментар

Ми, има и диско с големи бензинови мотори, има и врангели с големи бензинови мотори...
                          По-скоро си мислех за 100-ца с 4,5 - не че дизеловата е лоша, ама разликата е доста осезаема . Това важи и за Диското, м/у другото - да накараш TD5 да върви като 4.0 V8, не е невъзможно, но избива разликата в разхода за поне три години напред (при ежедневна кола), ако вървиш по утъпканите пътеки, а не като мене, с разни импровизации.

Коментар

А, то има и 90-ки и 95-ци с 3.4 бензин, ако помня добре. Даже се бях загледал сериозно по една.

Относно 100-ицата, тя е с независимо предно, и из една тема Яро и/или Джамбазов (да ме извинят ако бъркам нещо) споменаха че 120-ката е по-добър вариант като окачване. Пък и в америка я има с 4.7 бензин.

Коментар

Относно 100-ицата, тя е с независимо предно...
                              Знам. 105 (с целия мост) обикновено е с атмосферен дизел, не знам дали въобще е произвеждана с друг мотор. Ама това трябва ли да значи, че 100-цата е кофти? И определено я предпочитам пред 120, ако и да и е по-кекаво предното окачване. Последните 100-ци по арабско също са май с 4,7... ама тоя кораб така или иначе не мога да си го вкарам в гаража...
                              Май съвсем я оспамихме тая тема...

Коментар

Андро ...
                                Не разбрах с кое не съм прав!?
                                Разбирам, че за по горните сметки взимаш най ниските цени, които изискват доста ровене, проучване, ангажимент и риск, включително и риск със доставката. Не включваш и работата по монтажа. Блокажа на централния диф "можело да се направи". Ми и аз съм казал, че може да се направи, ама и той ще струва пари. Ами джанти и гуми!? Ами блокаж на задния диф!? По каквито и цени да го смяташ, даже и труд да не включваш се получава една не малка сума.
                                Тая сума автоматично си я спестяваш като вземеш ТЛК-то, или Патрула.
                                Сега, "окачването било изморено, иначе влизали 31-ци". Ми то по тая логика на ТЛК-то и Патрула с неизморено окачване влизат и 33-ки!?
                                Далеч съм от мисълта да плювам по Диското. Даже може да се каже, че ми харесват и не случайно го предложих на човека в началото. Но после видях, че макар и разходките да са му софт, рано, или късно (по скоро рано) ще съжалява за опциите които е изпуснал с покупката на Диското.
                                И понеже се познаваме (правил съм му Тераното, но за съжаление не съм го гледал като го е купувал), и споменава името ми с добро, и виждам, че ми има доверие, искам да избере най доброто според неговите си изисквания и да остане доволен от сегашния си избор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X