Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Петъчна тема: Как да купя старо терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Петъчна тема: Как да купя старо терано

Ами за разходки, екскурзии, явно магистрали до мястото където искам да ида и такива неща т.е. забавление. Няма да правя глупости или поне не големи. Ето днеска къде я водих.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ImageUploadedByTapatalk HD1367755015.560985.jpg
Прегледи:1
Размер:128.5 КБ
ID:5478702

Име:ImageUploadedByTapatalk HD1367755040.403148.jpg
Размер:94.9 КБ
ID:5478703

Име:ImageUploadedByTapatalk HD1367755070.776538.jpg
Размер:113.3 КБ
ID:5478704

Онзи ден ходихме до Враца, от Лакатник малко в страни от асфалта, но бше супер културно.

Малко ме страх, че нямам лебедка и дори на малка глупава ситуация мога да заседна.

мислих wrangler jk rubicon unlimited нов да взема, изглежда доста проходим и май върви добре по магистрала. ТЛК 120 сигурно е сходно ама е Тойота по-комфортна, по-дълговечна и не толкоз проходима

Коментар

Добре де - на твоето терано какво толкова му има?
      Смисъл надали е непоправимо?
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Toyota 90 e равносилна на тераното в почти всяко отношение. И двете си имат по някой кусур и компромис тук-там, но поне аз ги виждам като равностойни. 120 е същото, но по-комфортно, с по-хубави двигатели и малко повече пластмаси. Можеш да направиш 120 по нищо да не отстъпва на сегашното ти, че и в доста отношения може да е по-добре. Въпрос на мерак и кинти - хубаво окачване и брони, някой и друг блокаж евентуално, хубави гуми, и си готов. Ако вземеш и автоматик и го ъпгрейднеш с ново управление, даже до колкото знам е по-здрав от ръчката.

Въобще, ако можеш да си позволиш 120-ка и те кефи, изобщо не се колебай. Wrangler-а е друга категория автомобил. Не казвам добър или лош, но просто дава други неща, и съвсем не пасва на всеки. Преди да се мяташ - направи тест драйв - и по магистрала, и извън. 120-ката и тераното са сравними по-скоро с Гранд отколкото с Wrangler. Аз например не усещам Wrangler-а като мойта джипка. Вярно че я имам 20-ина навъртяни километра, я не, но пък тераното ми пасна в момента, в който се качих в него. 90-ка и 120-ка - пак така. Pajero sport също ми харесва например. 3-ка и 4-ка са си повече за асфалта според мен, поне в стандартния си вид.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Добре де - на твоето терано какво толкова му има?
          Смисъл надали е непоправимо?
          Ами как да го обясня по ясно разпада се от ръжда на много места - купе, врати, шаси....явно предния собственик го е киснал профилактично в оцет, кал или солена вода...

Ето прясна снимка от мойто

Ето една от терано дето гледах вчера на горубляне

Има разлика нали?

Тия дни се светнах че телефона е почти като ендоскоп докато гледаш джипка. За горните снимки си навирам ръката пред задното колело и на калобрана има малка дупка до купето - достатъчна за камерата на телефона

ПП Външност основната идея да търся пак терано е, че имам чисто ново окачване TrailMaster +5см и лебедка 9500 и два чифта гуми - зимни (на не повече от 1000км) и АТ-та на 15 хиляди, акумулатора ми е на 1 година т.е. тия неща мога да ги преместя...дори педала на съединителя ми е нов и него мога да си сваля, че се чупят...120-ката е с други гуми, сигурно ще и трябва по-мощна лебедка и няма как да поlзвам TrailMaster-a (те май и нямат за 120-ка окачване). От друга страна тия неща се продават има хора с терано ще се радват надявам се (TarilMaster няма официален внос в БГ).
          Последно редактирано от hotsnail; 05-05-13, 17:04. Причина: Допълнение

Коментар

То е ясно че е гнило, мисълта ми е дали не може да се оправи.
            Наш какви неспасяеми положения сме спасявали
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Кажи кога да черпа бира, да разкажеш, пък и аз мога да ти кажа за патилата ми.

Ти си с патрол нали? Тоа също ми е вариант ако отида на смяна, та ще ми е интересно да го видя.

Коментар

Ем кога, а де, може и утре ама звънни щото по празниците програмата е винаги неясна ))

Патрул нямам (вече) иначе съм имал два. И не само патрули

088 5559959

Коментар

според мен ако си ти харесва твойто терано и като гледам си му сложил и по-добро предно икачване,що не се допиташ до свястен тенекеджия да го огледа и да ти каже цена за цялостното изкърпване и тогава да го мислиш

все си мисла че ще ти дойде по евтино да го реставрираш отколкото да си вземеш нов и тепърва пак да наливаш пари

Коментар

Окачването е в кашона от трейл мастер не е сложено още. Искам първо да изясня нещата. За сега с по-големи гуми карам. Те го повдигат, пук и по малко боксуват.

Днес ходихме до Габра от Лозен. Малко объркахме пътя т.е. през лозенския манастир св. Спас и имаше интересни сцени с кал, трева, подскачане и т.н. Ама се справи блестящо ;-) замалко да го обърна ;-)

Коментар

Име:ImageUploadedByTapatalk HD1367879548.791745.jpg
Размер:110.3 КБ
ID:5480364

Ето най-героичната борба с кал малко преди началото...с малко скорост и на диагонал минах. Не питай защо излиза от храстите ;-)

Коментар

Е кво толкова имаше в това локве, та е било "героична борба"?

Ся, ако си с гуми за мъгла е ясно, ама аз на снимката не виждам повод за голяма драма.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ако се включиш в някоя разходка с няколко джипа в дъждовен период с добри гуми и видиш какво може тогава няма да ти се иска да го махаш а направо ще го изкърпиш,а на тая локвичка направо ще и се пресмиваш

Коментар

hotsnail и в темата за Вранглера и тук казвам - ВРАНГЛЕРА е единствената джипка на пазара ( на Българския) в момента, дето с излизането от магазина можеш да я водиш там дето Влади (Verter) ходи с Черокито, еле пък ако е RUBICON. (Разните 70-ки на Тойота и Дифендъри не се броят, щото те са далеч по дискомфортни). НО Спарки е дяволски прав - ВРАНГЛЕРА НЕ е за всеки. Личено на мен ми пасна перфектно, за разлика от Терантото, което не ме кефи особено с независимото си окачване и пластмасов интериор, но пък за сметка на това е дурако устойчиво, сега оста да измисля начин да събера пари за Вранглера
                            -вранглера е невероятен във всяко едно отношение, ама минутире за реклама свършиха
                            Да се върнем на Тераното. Твоето беше 3.0 - нали ? Пак ли търсиш същото ? Що не се поогледаж за П2, 3000 v6 ? ДОста приличен вървеж, здрав мотор, а като интериор е почти идентично, дори има едно във фрума на доста прилични пари. Ама нали си знаеш -реши за какво ти трябва джипката.

Поздрави !
                            п.п. за мен по-добро от целите мостове - НЯМА ! Поддръжка, надежност и възможности - ненадминати. Примерно карето на предния мост на Чероките ми е 27лв - Японско с гресьорка, сменя се за 2-бири време, докато при Тераното не ми се мисли колко струва карето. Липсата на безброй тампони по А-рамената е невероятна благинка. Няма вероятност при която да се разкърца нещо по окачването и 2 дена да го търсим 3-ма човека на канала с миньорски челници . Просто и надждно, единственият минус е по-лошата возия, ама все пак всеки си решава

Коментар

2.7 е 2001-а година джипката ми. Аз се уча да я карам и понеже няма лебедка (щото както е в момента не е ясно какво ще се откъсне като напъне лебедката)

Паджерото са интересни.

Ще видя да го кърпя тераното за сега. Пък и ще си търся нова по-яка джипка. Мисля, че ще е Wrangler. ама 2-ра ръка рубикони няма много. Има един за 50 бона, много готин ама и някак много пари. По-скоро ще се реша да взема един нов на лизинг...което пък няма да направя скоро просто щото с тая криза не се знае знае ли се, а лизинга е 5 годинки робство.

Та за сега кърпене. Говорихме с turtey ще видим натам какво ще стане.
                              Последно редактирано от hotsnail; 07-05-13, 13:54. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
                                2.7 е джипката ми.
                                Ем тогава пак същото търсиш, ама ти си знаеш де

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X