Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем при студен старт - терано 2,7тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблем при студен старт - терано 2,7тди

От Шел само дъвки бе... слагах някаква розова течност за чистачки в каптивата - боядиса све живо - казанче, чистачки, капаци, уплатнения... нафта там и за подпалка не взимам! В спортната им нафта има кафяви желирани сополи или нещо подобно...

Коментар

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
      В спортната им нафта има кафяви желирани сополи или нещо подобно...
      А, точно за това говорех горе, при случката със строшената помпа. Единия ден се сипва, буса работи. Гаси се. През нощта е -15-20, на другата сутрин при въртенето само опита да запали, и издъхна окончателно. Това преди повече от 10-11 години. Явно нищо не се е променило.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        А, точно за това говорех горе, при случката със строшената помпа. Единия ден се сипва, буса работи. Гаси се. През нощта е -15-20, на другата сутрин при въртенето само опита да запали, и издъхна окончателно. Това преди повече от 10-11 години. Явно нищо не се е променило.
        Преди година в най-големия студ v-power diesel сипан на Шел - 2.2хди на 30 хил.км - гасне в движение .
        Вчера палих-гасих няколко пъти но проблеми нямаше.
        Очертава се още някой друг студен ден и тогава ще пробвам пак. За сега съм сменил само горивото.Акумулатора си е същия за момента.

Коментар

В нафтата редовно сипвам двутактово полусинтетика 250-300мл. на резервоар+кастрол тда като е студено.
          А ефекта от газта за горене какъв би трябвало да е?
          Отдавна сипвам екто дизел на лукойл и нямам ядове, без други добавки палеше декември на - 20 и то с прецакани ментос подгревни свещи.

Коментар

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
            В нафтата редовно сипвам двутактово полусинтетика 250-300мл. на резервоар+кастрол тда като е студено.
            А ефекта от газта за горене какъв би трябвало да е?
            Отдавна сипвам екто дизел на лукойл и нямам ядове, без други добавки палеше декември на - 20 и то с прецакани ментос подгревни свещи.
            Газста разтваря водата ако я има в горивото

Коментар

Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнение

Я пак?!? ...за Газста!
              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнение
                Спирта "разтваря" водата. Газта ще има да почакаш да свърши тая работа. Виж за парафина може и да се погрижи успешно. Също и бензина.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спирта "разтваря" водата. Газта ще има да почакаш да свърши тая работа. Виж за парафина може и да се погрижи успешно. Също и бензина.
                  Извинявам се за грешката - само съм слушал и чел за газ и спирт в нафтата но не съм ползвал .
                  Друго може би свързано с проблема от началото - сравнително рядко но се случва при потегляне на 1ва само за няколко метра (примерно за меневра) след натискане на съдинитела има няколко секунди претрисане . Имам чуството че ще угасне за момент.
                  Бързо се стабилизира и не прави други проблеми. Не се влияе от студен или топъл двигател. Прави си го откакто го купих.
                  Май имаше някой подобен проблем описан тук във форума.

Коментар

Не е проблем. Всичките го правят. Моето включително. Много рядко (1-2 пъти в месеца), но се случва. Прави го като съм на моторна спирачка и натисна рязко съединителя. Но съвсем за кратко - някакви 2-3-4 секунди. Някои го правят и по-често от това.

Коментар

Не е проблем. Всичките го правят. Моето включително. Много рядко (1-2 пъти в месеца), но се случва. Прави го като съм на моторна спирачка и натисна рязко съединителя. Но съвсем за кратко - някакви 2-3-4 секунди. Някои го правят и по-често от това.
                      И моето го прави...просто човек трябва да се научи да управлява педалите така,че да не го допуска да се случва/поне не и често/.
                      Доколкото съм чувал,май проблема се коригирал с центровка на ГНП-то....ама трябва да го направи някой спец,че и софтуер си трябвало доколкото разбрах.
                      В Ст. Загора на две места сервизи където се занимават с години с ремонт и центровка на ГНП,ми отказаха по причина че нямали софтуер и незнаели какви параметри трябва да се гонят!
                      Принципно ми обясниха,че ако се наложи отваряне за ремонт на ГНП-то,правят белези и при сглобяването връщат старото положение.За центрене,обаче твърдо трябвало софтуер....
                      Та както каза и Спарки....не е проблем,или по-скоро не е голям проблем и в общи линии се лекува със свикване и недопускане да се случи при управлението!
                      Поздрави!
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Брат ми има същото "Терано",със същите симтоми.Студен трудно пали ,претриса,бял пушек,не реагира педала на газта.Майстора каза ГНП за ремонт.Свалихме помпата и при дизелджия.Оказа се фина цедка на входа на ГНП задръстена,при студено спича при топло размеква.Разкисна я с "Корселин" и след това продухване. Сега пали с чукването,без никакви проблеми.
                        ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X