Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карета на Нисан Терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Карета на Нисан Терано

Има ли някаква връзка АВS с каретата на Нисан Терано 2002г. 2.7 ТДИ, 125 к. Понеже старите ми карета тракаха при завиване, смених ги с нови и след два месеца това тракане отново се появи. Вярно каретата не са оригинални, но и каквито и да са, не може за толкова време да се разбият. Занесох я на майстора, който ми ги сменя, /понеже и той ми ги поръчва/ а той ми каза, че можело да е от АBS системата.

От: Карета на Нисан Терано

Смени си майстора,карета с оригинални и няма нищо общо с АBS системата.
    ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Тоя майстор е гоУЕм.....сменяй го спешно.

Коментар

Еми първо трябва да разберете какво трака - ABS-а, или каретата. Случва се когато има полупрекъснат кабел на някой датчик, ABS-а да претраква при завой, но шума няма нищо общо с тоя от износено каре. ABS-а няма никаква връзка с каретата, обаче.

Карета да се скапят за няколко месеца е пълен абсурд - при нормална експлоатация изкарват доста над 100000км. Или са ужасно менте, или предния път не ги е сменил, а само ги е смазал, или тормозиш джипката на 4x4 където не трябва.

Освен че се сменят каретата, има и 2 лагера, които ги държат на място - единия е иглен в главината, другия е триещ се (представлява месигова "шайба") и е точно под семеринга на главината откъм карето. Ако тия лагери са сдали, карето халталее и е възможно да трака, но пак не виждам как звука може да прилича на разбито каре.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Оказа се, че са разбити тампоните на биалетките към стабилизиращата щанга. Сменяни са преди 2 месеца тия тампони и сдадоха багажа. Чакам колегата да ми ги подмени за оригинални. Направо са смачкани и щангата трака при завиване даже и при 10 градуса.

Коментар

Първоначално публикуван от perchi Преглед на мнение
            Оказа се, че са разбити тампоните на биалетките към стабилизиращата щанга. Сменяни са преди 2 месеца тия тампони и сдадоха багажа. Чакам колегата да ми ги подмени за оригинални. Направо са смачкани и щангата трака при завиване даже и при 10 градуса.
            Сложи оригинални тампони и биалетки. Ако шайбите не издържат на карането ти, иди при стругар да ти направи по-здрави.

Въобще по предницата се слагат само оригинални части. Другото изкарва ден до пладне.

...и само за информация, какви биалетки сложи?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Патрол фен ми ги прати-оригинални, но нямаше оригинални тампони и ми пратил други. А аз мислех че са оригинални.

Коментар

Първоначално публикуван от perchi Преглед на мнение
                Патрол фен ми ги прати-оригинални, но нямаше оригинални тампони и ми пратил други. А аз мислех че са оригинални.
                И тампоните, и шайбите трабва да са оригинални. А дори оригиналните шайби се случва да се сгънат. Затова може да се направт по-здрави, и проблема ще приключи. Щом са оригинални, биалетките би трябвало да са си в ред. Само тампони и шайби трябва да смениш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X