Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Patrol Y60 2.8 - индикацията за маслото светна - помагайте

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Patrol Y60 2.8 - индикацията за маслото светна - помагайте

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
    Къде е Андро къде съм аз, по ще ми е удобно до теб да дойда........
    Добре си ми дошъл, ама на по кафе (аз черпя), за рамките на Сф-то Андро си ми е "на близо" ......той има "Патрол", даже два, а аз нямам, а и дизели не правя (не им рзбирам),а той е правил....дали ще правя, може би на някой закъсал, някога за да се уча на него, но за сега - не.......а за кафето може и с Андро да дойдеш:-)
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      ... а и дизели не правя (не им рзбирам)...
      То тук дизел, бензин няма значение. Има два критични момента - колелото на КВ и болтовете на картера - азиатски недомислици.
      Колелото на КВ не е предвидено да се хване със скоба и трябва да се импровизира.
      Дупките за болтовете са глухи и се пълнят със силикон. Особенно трябва да се внимава за дупките в помпата и капачката на семеринга отзад, щото са алуминиеви. Отгоре на това няма никакво място отзад между картера и скоростите, а там е най критичното място за завиване на болтовете!
      Капака на помпата, ако е много надран може да се шлайфа.
      Владо, !

Коментар

Благодаря за отговорите.
        Сега остава да намеря къде да премеря налягането и да действам нататък.

Коментар

Някой знае ли чисто теоретично при какви обороти какво налягане трябва да има.
          600 об/мин - ХХ бара
          1000 об/мин - ХХ бара
          2000 об/мин - ХХ бара
          3000 об/мин - ХХ бара
          4000 об/мин - ХХ бара

Коментар

Не. Връзката обороти налягане не е линейна и не е особено пряка.

1-4 бара трябва да има, като зависи топъл/студен.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ето тук съм писал наблюдения относно налягането на маслото при мен:
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...07#post1464407

Имай предвид, че вискозитетът на маслото влияе в известна степен (дори бих казал значително) на показанията на манометъра при студен и топъл двигател. Също така влияе и механичното състояние на двигателя - лагерите и маслената помпа.
              V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

3000 об/мин - 3,2 - 4,2bar-а. Мери се на загрял двигател. Това е от дата-та. По спомени, в тия граници беше и в сервизното ръководство, ама вече го нямам, че си давах компа и ми го върнаха с всичко изтрито.

Коментар

Да кажа какво се случи с моят проблем с индикацията за маслото.
                  Не знам как съм премерил онзи ден маслото но се оказа че няма почти хич, масло имаше едва на два-три милиметра от долният край на клечката/пробката. Досипахме с майстора ми ЧЕТИРИ литра 10W40 полусинтетика (такова е сипвано и при смяната. Маслото е на Castrol но се продава под друга марка поради някаква си причина, според майстора ми. Маслото е сменяно преди 4000 km.
                  Въпрос: колко масло събира двигателя на Patrol Y60 2.8
                  Въпрос: това масло подходящо ли е за този двигател.

Ето да покажа сега как се държи стрелката на датчика за измерване на налягането на маслото.

при студен двигател и навъртяна ръчната газ (компенсатора) до 800 об/мин

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130218_133146.jpg
Прегледи:1
Размер:182.2 КБ
ID:5455811

след като поработи около минута върнах ръчната газ до 600 об/мин, стрелката си остана на малко под 4 бара.

Име:20130218_133214.jpg
Размер:178.4 КБ
ID:5455812

отидох да наснимам евентуалните места от където е излизало маслото, гарнитурите (уплътненията) на предният капак на двигателя, капака който скрива повдигачите но най-голяма вероятност (според майстора, тези заключения са негови) да се губи масло е от турбото (и там е омаслило въпреки че не се вижда добре от снимката).

Име:20130218_133449.jpg
Размер:248.7 КБ
ID:5455813

Име:20130218_133455.jpg
Размер:247.8 КБ
ID:5455814

Име:20130218_133506.jpg
Размер:254.4 КБ
ID:5455815

върнах се пак при таблото, стрелката веше застанала на 2 бара.

Име:20130218_133647.jpg
Размер:173.8 КБ
ID:5455816

дигнах оборотите малко над 3000 и стрелката застана на малко под 4 бара.

Име:20130218_133714.jpg
Размер:197.6 КБ
ID:5455817

Това за сега. Трябва да си отстраня течовете но това по нататък, когато има и други интервенции по двигателя.
                  И да изкажа благодарност към всички включили се в темата.

Коментар

тва е стар турбодизел

- на 5к се сменя така или иначе
                    - най-лесно се познава кога е за смяна като почне да го гори
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Имаш теч от семеринга на разпределителния вал , от това е омаслен капака на агренажа , но не ми се вярва да губиш толкова масло от там . Турбото е нормално да е леко омаслено , защото там влизат картерните газове и маслените пари и ако надува в картера и хвърля масло в турбото през отдушника ще разбереш по теча - под турбото се образува локва масло след като спреш . През самото турбо също може да губи масло и това се разбира по синкавия пушек отзад при загрял мотор .Другите две места са предната и задна семеринга на коляновия вал - също ще има теч и ще го разбереш лесно . Ако нямаш големи течове обичайните заподозрени си остават сегментите - направете едно замерване на компресията / 30 атм. при нов двигател , 25 атм. е долната граница за износен мотор , под тази граница се налага ремонт/
                      Двигателя събира 6.4 л масло със смяна на филтъра
                      VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Стари нестари турбо дизели, и предишния ми патрол който беше 89г. от смяна до смяна на 8000км. хапваше 1.5 масло полусинтетиката. След като преминах на 5/40 това изчезна и разликата в държанието на мотора /динамика и шум / беше доста различна в положително отношение. И един съвет не си мери маслото сутрин а като изгасиш мотора. Разликата в показанието на щеката е към 1литър.

Коментар

RD28т събира около 6.3-6.5л. по спомен.Маслото с което го караш ,а именно 10W40 си е много добре за този стар мотор.За 4000км. обаче 4л. масло си е убийство...това е 2/3 от вместимостта и въобще не е редно да го губи.Или някъде тече доста/което е и най-вероятното според мен/или маТоря е за ремонт!!!
                          Бившя ми Патрол го карах с същия вискозитет масло и никога...ама никога от смяна до смяна не съм му доливал.Сменях го на около 7000км.....
                          Търси проблема.Ако го гори отзад би трябвало да пуши син мъгел и да мирише отвратително.Добър майстор пък в никакъв случай не би се затруднил да определи по изгорелите газове дали джипа гори масло или не!!!
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER
                          -----------------------------------------------------------------------------
                          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                            ...
                            Търси проблема.Ако го гори отзад би трябвало да пуши син мъгел и да мирише отвратително.Добър майстор пък в никакъв случай не би се затруднил да определи по изгорелите газове дали джипа гори масло или не!!!
                            Любашки, не съм много съгласен. Дизела е много трудно да го хванеш по пушека дали гори масло. Те ги карат с масло и нафта и не може да познаеш по пушека, че работи с количество масло в резервоара.

Коментар

Колага,казваш че е сменявано преди 4000км ама сигурен ли си, да не си го купил от някой който ти е казал така. И другата версия също е ако ти си сменявал маслото сигурен ли си че са ти сипали 6,4лт масло? Според мене смени си семерингата на разпред.вал както каза колегата по горе,сипи хубаво масло смени филтъра,покарай и ще видиш кво става.
                              Винаги карам напред по моя път,дори когато свърши.
                              0885/511287 ; +393200282393

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                                Любашки, не съм много съгласен. Дизела е много трудно да го хванеш по пушека дали гори масло. Те ги карат с масло и нафта и не може да познаеш по пушека, че работи с количество масло в резервоара.
                                Донякъде си прав Андро,но все пак на празен ход примерно ако гори толкова много масло,би трябвало да се вижда тънкия синкав дим....
                                При обороти над празен ход наистина,че трудно ще се определи,че тия старички мотори не е да не си припушват доволно,но на празен ход при 4л. изгоряло масло за 4000км. ,все си мисля,че трябва да се усети....
                                Другото което е...като се изфорсира мотора изпушва черно/нормално за дизела/,но като се задържат примерно 2000оборота черното изчезва и ако гори масло би трябвало/говорим ако гори толкова много масло/да се усеща и вижда....
                                Поздрави!
                                NISSAN FOREVER
                                -----------------------------------------------------------------------------
                                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X