Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Patrol Y60 2.8 - индикацията за маслото светна - помагайте

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Patrol Y60 2.8 - индикацията за маслото светна - помагайте

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
    ....
    Поздрави!
    Трудна работа. На 4000 км. - 4 л масло ... горе -долу на 100л. нафта - 1л. масло. Няма да го усети горивната камера.
    Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Трудна работа. На 4000 км. - 4 л масло ... горе -долу на 100л. нафта - 1л. масло. Няма да го усети горивната камера.
      Поздрави!
      Значи тогава остава само варианта изключване /а това става чрез обстоен преглед/ на всички евентуални места откъдето може да има теч и ако нещата не се оправят...работата е ясна и без да се гледа ауспуха!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Стрелката за налягане на маслото при мен се държи по същият начин,даже съм имал случай в движение да пада към нула.Така го карам от дълго време и няма проблеми(лампа не ми е светвала).

Коментар

Първоначално публикуван от edd2 Преглед на мнение
          Стрелката за налягане на маслото при мен се държи по същият начин,даже съм имал случай в движение да пада към нула.Така го карам от дълго време и няма проблеми(лампа не ми е светвала).
          Два различни датчика са. На лампата е "авариен" датчик, който включва лампата при падане на налягането под определена стойност, или липса на такова. Точката на включване на тия датчици е ниска - не знам колко е точно на патрула, но обикновенно е под 1 бар, че даже и под 0,5 бар-а. Тоест, ако примерно на 3000 об. е 1 бар, лампата няма да свети, но ще имаш много ниско налягане на маслото за тия обороти.
          Другия датчик е контролен за налягането на маслото и предава показанията на стрелкови указател. Тоест, показва стойноста на налягането при всяко изменяне на оборотите, температурата, нивото и т.н. По него се прави справка за работа на маслената система и състоянието на двигателя съобразно сервизните данни.
          Гаранция, че имаш проблем с маслената помпа!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X