Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали да "мушна" 33-ки на Патрола.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дали да "мушна" 33-ки на Патрола.

На бившия ми Патрол/само че беше къс/,последните 3 години го карах само с 33".Говорим за слагани винаги чисто нови гуми.
    Първите ми 33-ки бяха Кухмо и то широки 12.5....Нисана приличаше на мечок.Още със слагането им се наложи интервенция по обогатяване на горивната смес от ГНП-то и натягане на турбината/по-скоро на уестгейта/.Последната от 0.6bar,започна да помпи на 1-1.1bar.
    Антифриза ми още от закупуването на джипа винаги ми е бил прозрачен и син на цвят/т.е. явно машината никога не е карана с вода и нямаше кал и мизерии в системата/, а виското си работеше напълно коректно.Никога...ама никога с 33-ките не съм имал прегрявания.Давал съм му зор по баирите,бил е натоварен на експедиции от по една седмица до тавана и отгоре на покрива още толкова и същевременно е летял по магистралата със 130км/ч....
    Така,че наистина от опит казвам при изправна охл. система и работещо виско проблем няма.
    Разхода...Патрола си е тежко и яко желязо.Той по презумпция си гори повечко.Разхода в града/макар и на къси разстояния от по 2км./лятно време беше около 15/100,а зимата стигаше и до 17/100.На дълъг път даваше средно около 11-12/100,а в гората според затъването от 20л нагоре...
    Между другото...след Кухмото ,което беше широко 12.5 минах на Гоодрич ,които бяха по-тесни 10.5...Да ви кажа разлика в ускорението и разхода нямаше.
    Тоест според мен основното което влияе на мощността на автомобила/а от там и на разхода и вървенето/ е по-скоро височината,а не толкова широчината.Да...широчината няма как да не влияе,но това е явно в много малки граници и реално не се усеща от водача...нито на вървене,нито на разход.Аз я усетих разликата...ама само във визията.Направо бях ужасен от грозотията в която се превърна Патрола с тесните гуми,но...както се изразиха някои колеги тогава,въпрос на време да се свикне с новата визия!
    Това е от мен....и то от опит!
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
      ... Тоест според мен основното което влияе на мощността на автомобила/а от там и на разхода и вървенето/ е по-скоро височината,а не толкова широчината.Да...широчината няма как да не влияе,но това е явно в много малки граници и реално не се усеща от водача...нито на вървене,нито на разход...
      Моя опит показва обратното, освен ако не говориш за драстично по-висока гума. При мен по-широката гума се отразява драстично (в негативна посока) на разхода. А не толкова високата. Но съм сравнявал гуми със сходен диаметър. Например 295/75/16 и 255/85/16. Диаметъра е почти еднакъв, разликата в разхода - почти 3 литра.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan kom Преглед на мнение
        колега за греенето не сьм сьгласен,помпата при майстор които разбира,не да вьртиш ти,натягане на турбото,изправно виско и водна помпа,промита система и си ти,няма греене а само ГАЗ
        Колега, това за което говориш го правя от не знам кога, но това е друг въпрос.Не съм по многото писане, колегата Lubashki го е написал.
        0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
          Моя опит показва обратното, освен ако не говориш за драстично по-висока гума. При мен по-широката гума се отразява драстично (в негативна посока) на разхода. А не толкова високата. Но съм сравнявал гуми със сходен диаметър. Например 295/75/16 и 255/85/16. Диаметъра е почти еднакъв, разликата в разхода - почти 3 литра.
          Яро, много зависи и от вида гума, и от шарката. Паджерото със 33-ките на Интерко (на 12.5) харчеше по-малко, отколкото с два различни комплекта 32-ки АТ (едните на 11.5, другите на 10.5).
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Димо, съгласен съм, и моя опит установи същото. При мен 295/75/16 беше BFG AT, 255/85/16 беше MT km2. Това ми беше последния и окончателен аргумент против тези ат гуми.

Коментар

слагай 33ки,че иначе тоя дьлгуч е смешен,а и доста ще закъсваш

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                Ами първите 33-ки които сложих беше след 31х10.5х15 и то Кобра на Малатеста/т.е. тежък регенерат.Първите гуми бяха Кухмо 33х12.2х15.
                Още със слагането и джипа не поиска да тръгне...направо все едно от 116к.с. стана 80....Наложи се спешна корекция на горивната смес и натягане на турбината/т.е. на уестгейта/.Нещата си влезнаха в релси.
                Аз лично си обяснявам разликата в падането на мощността с предавателните числа,които се променят с по-големия диаметър на гумите.
                След време смених Кумхото с Гоодрич 33х10.5 х15,очаквайки да се случат чудеса с тягата и особено с разхода...да ама нанайсен
                Нищо такова не се случи....просто Патрола започна да изглежда по-грозен на външен вид ,а...и в завоите вече не можех да влизам със същата скорост като с по-широките
                Иначе очаквания спад на разхода и повишаване на мощността ,така и не се случиха!
                Това е при мен!
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Аз пък ви предлагам да замерите разтоянието точно със GPS защото по голямата гума следователно прави по малко обороти и от там по малко км. показва километража.Аз лично така направих със 33х10.5R15 муд на гудрич и показа 10/100 на дълго със около 90/км.ч грацко не съм засичал,по километраж не съм засичал че нещо от време на време не работи,така и не разбрах от какво е
                  Винаги карам напред по моя път,дори когато свърши.
                  0885/511287 ; +393200282393

Коментар

Първоначално публикуван от spaskok Преглед на мнение
                    Аз пък ви предлагам да замерите разтоянието точно със GPS защото по голямата гума ....
                    Уф, таман свикнах да си меря скоростта в лакти за лунен месец...
                    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Колегата е прав!Вие само си мислите,че гори повече,защото разхода го смятате с по-големите гуми на по-малко пробег /заради диаметъра на гумата километража отчита по-малко/.Не веднъж съм го мерил с различни размери гуми!Иначе конкретно по темата,да слага колегата 33х12.5х15 гуми и да не се чуди!

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        Защото не си чел предната тема. Това е на финалната права. Иначе според мен 33 малеят. Иска си поне 35 дългата база.
                        33 малее дори на късата база, тоз автобус дългуч му трябва минимум 35. Обаче и двигателя трябва да е гоуем, по-възможност бензин... Е все пак и 33 става, за по-лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от pilota7222 Преглед на мнение
                          Колегата е прав!Вие само си мислите,че гори повече,защото разхода го смятате с по-големите гуми на по-малко пробег /заради диаметъра на гумата километража отчита по-малко/.Не веднъж съм го мерил с различни размери гуми!Иначе конкретно по темата,да слага колегата 33х12.5х15 гуми и да не се чуди!
                          Ти нас за какви ни взе? За ловени с капан на Витоша ли? Естествено, че разликата в изминатия пробег (в километража) се взима в предвид. И да не се взима това е максимум 10%. Ако си ме чел внимателно по-горе, аз споделих за разлика от 3 литра, която няма как да е 10%.

А конкретно по темата ти този съвет от опит ли го даваш или защото си гледал снимки на Патрул с 33 на 12.5 и ти изглежда секси? Мислете малко преди да пишете. Той и 37 може да сложи, но ще го надбягват Виетнамките.

Коментар

Първоначално публикуван от pilota7222 Преглед на мнение
                            ... да слага колегата 33х12.5х15 гуми и да не се чуди!
                            Едно, дето ще спъне прекалено колата с тези широки гуми, а освен това ще трябва да сменя и разширители на калниците, защото иначе дори при малко кал за нула време ще му се замазват страничните прозорци.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

То е ясно че ще трябва да се променят доста работи... Според мен си карай със 31ци... че рд28т не е най-подходящия мотор за експерименти
                              Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Тоя рд 28 много го плюете бре!То не вървел,то харчел,то не знам си кво..Ше взема още утре да го хвърля.По темата аз под 32 т'ва дълъг Патрол както казах и по-рано ама хич не го виждам освен по асфалта.А за разхода,некой да ми каже кой мотор от тази генерация дизели над 2500 кубика харчи по малко от 11-12.Аре със здраве!
                                Борис 0888 999 едно едно9
                                PATROL Y260 RB30S

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X