Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали да "мушна" 33-ки на Патрола.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дали да "мушна" 33-ки на Патрола.

Тъй и тъй ще трябва да купувам гуми за сезона, пък гледам във тема "продавам" има повече читави 33-ки, отколкото 31-ци и като цена и като качество. Та си мисля какво ще стане, ако мушна на дългият Y60, едни 33-ки. Лифта, който постигнах с пружините отпред е 96см до калниците/по мои сметки 1 1/2"/. Отзад е 93см. Та въпроса е: първо дали ще закачат при преодоляване на препятствия и второ, ще се мъчи ли и без това слабият RD28T. Респективно ще грее ли? И разбира се, колко ще вдигне разхода спрямо 31-ците?
    Извинявам се, ако съм досаден с въпросите, знам че са дискутирани многократно, но категоричен отговор, така и не намерих.
    Пускам и снимка, да се види колко място има в калниците. На снимката е отпред с 10R15, отзад с 31x10.5x15. Знам че е кофти, ама...
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1050449.jpg
Прегледи:1
Размер:234.9 КБ
ID:5998721
    Nisan Patrol`92, GR, RD28T дълга база

От: Дали да "мушна" 33-ки на Патрола.

Последния ти проблем е колко място има в калниците. Карал съм такъв патрул с гума 35 със стандатно окачване (доста уморено) и леко резнати калници само в задните части.

Ако се търси ценово ориентирано решение, 33 гуми може и да изпаднат по-бързо/лесно/евтино, но разхода няма как да остане като при 31 гума. Пък и 33 гуми на този мотор и на дълга база, не ми се коментира, но ако е за кефа как ще му стоят няма какво да кажа. Преди време имах дълъг патрул с 4.2д, разликата с всеки инч в гумите беше литър нагоре градско. Извънградско нямаше толкова значение, а за офроуд явно не питаш така или иначе (с оглед скорошните ти проблеми около двигателя).

Коментар

колега,като сложиш 33ки го спьваш много ясно,но може да му пипнат помпата и става прилично,ама за разход под 15 забрави

Коментар

Карал съм такъв Патрол с Goodyear Wrangler MT/R 33 ки....повечко газ ще трябва и т.н.
        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от ivan kom Преглед на мнение
          колега,като сложиш 33ки го спьваш много ясно,но може да му пипнат помпата и става прилично,ама за разход под 15 забрави
          То хубаво ще му се пипне помпата, но само с нея не става!После ще се почне едно греене,греене и кво стана?
          0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0155.jpg
Прегледи:1
Размер:104.6 КБ
ID:5444104
            3.3 чист дизел, 1983г. 4 скорости, гуми 33х12.50х15, тегло 1860кг с задна седалка, пълен резервоар,лебедка,хайджек и резервна гума
            градско: разход 15л - сега със заключени хъбове, 13л - лято, само на задно
            междуградско 10-11л със скорост 80-90-мах.100 км/ч
            Three witches watch three Swatch watches.
            Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Давай. По скоро ще се отървеш от мъките.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

колега за греенето не сьм сьгласен,помпата при майстор които разбира,не да вьртиш ти,натягане на турбото,изправно виско и водна помпа,промита система и си ти,няма греене а само ГАЗ

Коментар

Мойта 260-ка дълга база е с 285/75/16 МТР-ки и нямам проблеми с вървенето,но турбината ми е на 1.1 бар и съм с променено гориво от клапана за компенсиране в турборежимите,а също и права тръба на генерацията 60мм.Разхода при яко даване на газ в гората от 20 до немам си на идея.Последните дни я тествам на отсечката Кремиковци-Бояна през Околовръстното със скорост 70-80 пада рязко на 11-12,но това е с подчертано леко каране до 2000 оборота.Иначе визуално според мен на дълъг Патрол под 32 му малеят и некакси не му тичат.

П.П А за греене на рд 28 има доста писано и подкрепям мнението че при изправен такъв и каране по асфалт греенето е мираж.Аз съм с ел. перки и лятото ги пускам само по светофарите и при некъв тормоз по баирите.В момента при сегашните температури ги пускам само в гората при заварка на газта.
                  Последно редактирано от bobkata16v; 14-01-13, 20:17.
                  Борис 0888 999 едно едно9
                  PATROL Y260 RB30S

Коментар

колега за разход не ми се говори,май нема по горящо нещо от патрола

Коментар

Първоначално публикуван от ivan kom Преглед на мнение
                      колега за разход не ми се говори,май нема по горящо нещо от патрола

Като пипате по турбото, ГНП-та и прочие, как няма да ви гори?....

Джамбазов, що така остро се произнесе? Според мен 33-ки са оптимален размер за Патрола. Още повече дълга база. Верно е, слаб му е мотора за това купе, ама този разлика от 2 инча в гумите изобщо няма и да я усети.... Още повече че гуми, коите ще вземе колега само по цифри върхо тях ще са 33-ки. На практика ще са около 32"...
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Защото не си чел предната тема. Това е на финалната права. Иначе според мен 33 малеят. Иска си поне 35 дългата база.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

За ремонта на мотора ли?
                          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

33ки ако окачването е с 1" над НОВО оригинално, а не 1" над 20 годишно клекнало с 2-3 няма да създава проблем. Иначе като се натовари с порядъчно количество багаж може да почне да опира и по гърбиците около детската градина. Не се шегувам, казвам го от горчив опит... Колкото до спъването и увеличения разход - то ще дойде колкото от височината, толкова и от широчината на гумата. В тази връзка ако сложиш примерно 33х12.5 ефекта няма да е очарователен...
                            Ако търсиш правилно (ефективно) решение слагай 235/85/26 (32"), ако искаш малко по-така - 255, ако е за кеф... каквото те кефи.
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

М-да, и аз мислех, че ще са му тежки 33-ките на моя старец, ама бях длъжен да питам. Тя целта на упражнението не е за гъзария, щото не е за пред кафето, не е и за по-голям клириенс щото и на Дакар няма да ходя тази година. Джипа, както се вижда на снимката е дете-жено-язовиро-палатко-рибо-биро-гъзовоз, без претенции за нещо повече. Просто се оказа по-бюджетно да се сдобиеш с 33-ки/както каза колегата останали на 32"/, отколкото читави 31-ци. Ама спънат кон с добра визия и склонност към лакомия и прегряване....мерси!
                              Колкото до прословутият "ремонт" на мотора, за който стана дума, не виждам какво грешно съм направил. Просто се оказа, че е избила, напъханата от безименен майстор клингеритова гарнитура на главата, която между впрочем се оказа здрава и с кривина 7стотни. И аз не повярвах, ама факт. От к`ъв зор са отваряли мотора безименните, така и не разбрах. Нищо чудно да му е втора глава, важното е, че е здрава. Е, това е. Сега джипа върви повече и не меши масло в антифриза. Каква "финална права"...., не разбирам. То, имам едно на ум, че не нито нова, нито перфектна машина, ама пък, такъв черен хумор...."оттърваване от мъките"...мисля, че не приляга...
                              Nisan Patrol`92, GR, RD28T дълга база

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X