Здравейте на всички и честита Коледа много здраве радост и късмет.Наскоро станах собственик на така дългоочаквания нисан терано2 99г.Но тази сутрин нещо останаш отчаян бях на4х4 и като решх да потегля нещо започна да прещраква и да спира колата и всякаш не може да зацепи предния мост извинявам се още не разбирам от тези машинки и ще съм ви много благодарен за съвети и мнения.Предварително благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
проблем в режим четири по четири
Свий
X
-
От: проблем в режим четири по четири
Здравей, честито и мноого безавариини. Най-вероятният проблем са хъбовете на предните колела. Фабрично те са автоматични, т.е. когато си карал на 4x4 и преминеш в режим само на задно, предните полуоски спират да се въртят(ако дадеш назаден няколко метра, ама това в случайа не те интересува, което прави джипката като лека кола със задно предаване, тоест предният диференцял и всички негови производни не се въртят докато караш по асфалта само на задно. (+)-те са че джипа има инерция, намалено износване на задвижващите части по предното предаване.Макар, че е писано милион пъти, това беше само да си обясниш какво се е повредило. Сега следва отваряне на въпросните хъбове, проверяваш какво е потрошено, отиваш до морга и се снабдяваш с подобни, но най-добре е както правят почти всички колеги - званкаш на patrol fen или mimo 13, поръчваш си едни ръчни хъбове и нямаш грижи.
Весели Празници !
-
Честита придобивка колега и весели празници на всички.....по повод на ръчните и автоматични хъбове-карал съм ги и двата вида и смея да твърдя, че ако колегата не се заиграва в хард изпълнения-ръчни не му трябват, автоматичните са къде къде по удобни.
Поздрави
Коментар
-
Благодаря на всички от Плевен съм
да разбирам ли че на асфалт трябва да карам с задно
не я ползвам за хард изпълнения но от време на време като се има впредвид че съм Авджия ха ха
В Плевен кои може да ми я види знае ли някоиПоследно редактирано от Чавдар (V93); 27-12-12, 13:00.
Коментар
-
Само на СУХ АСФАЛТ не я карай 4х4, ако е само дъжд също по-добре само на задно, въпреки че ако пътят е без остри завои май не е голям проблем. При завиване на 4х4, ако няма леко приплъзване, което го няма на сух асфалт, се получава напрежение в системата, тъй като предните колела при 4х4 изминават различно разтояние от задните, и може да се счупи нещо лошо, първо го отнасят автоматичните хъбове май..
Това което ти е спирало колата е 99% един от хъбовете, моята правеше същото преди да ги махна и да сложа ръчни. Аз имам 1 работещ автоматичен - подарък за коледа, само си плащате куриера, който го иска да пише на лични съобщеня.Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
X-trail 2.2 Di 2003
Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994
Коментар
-
Качи го върху снега и пробвай няколко пъти да включиш на 4х4 и да тръгнеш с рязка газ, ако не завъртат предните колела значи не включва.
Поправка: Автоматичният хъб, го ЗАМЕНЯМ за счупен такъв, който е навит на лични.Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
X-trail 2.2 Di 2003
Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994
Коментар
-
Виж тук.
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=119103
Преди година го помолих Данчо да внесе за нашите машини и той го направи.Дано да има налични!
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от ilicha21 Преглед на мнениеБлагодаря на всички от Плевен съм
да разбирам ли че на асфалт трябва да карам с задно
.....
Тия джипки не са направени за постоянно ползване на предното.
Виж някой да ти обясни как точно работи трансмисията за да имаш по-малко проблеми.
Ако смениш автоматичните хъбове с ръчни, ще имаш по-малко ядове. Ако сложиш капачки-още по-малко.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар