Обява

Свий
Няма добавени обяви.

монтаж на интерколер на NISSAN PATROL Y60 2.8TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: монтаж на интерколер на NISSAN PATROL Y60 2.8TD

Първоначално публикуван от bobkata16v Преглед на мнение
    В неделя на разходката видях че един от колегите е поставил кулер от 61-ца на неговата 60-ка,така че явно става
    Ако си видял този на Ники от Горубляне го слагах аз.Най-добрия вариант е от Y61.От Паджерото кулера е с по-тесни вход и изход, а това е от голямо значение.
    0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Съгласен съм с теб за Паджеровия кулер.Аз лично бих предпочел също от 61-ца ако мислех да се заигравам с този двигател.И да,мисля че колегата се казва Ники.Поздрави!
      Борис 0888 999 едно едно9
      PATROL Y260 RB30S

Коментар

колега,сложихте ли го тоя интерколер? намери ли кои да го монтира,ако още не си намерил въпросния човек пиши за да ти кача снимки да видиш как съм направил кулера на моя нисан и ако ти хареше и си набавил нужните чаркаляци да го започваме.
        0889-14-22-44- ДАНИЕЛ

Коментар

колега още не сьм го слагал,много студено бе,не ми се мрьзне.Още си тьрся някои да свьрши работата

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0255.jpg
Прегледи:1
Размер:203.4 КБ
ID:5444053Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0254.jpg
Прегледи:1
Размер:180.7 КБ
ID:5444054 ето как съм го направил ас. значи кулера ми е от лека кола,защото такъв имах подръчен.турбо пътищата са ми ф55 също и отворите на интеркулера,те се състоят от неръждаема тръба и 90 градусови колена-маркучи които съм взел от моргите за автомобили.на всмукателните колектори съм заварил(запушил) долния отвор и съм го преместил от горната страна със цел да има по малко чупки в пътя на въздуха.стоиката на кулера съм я хванал за главата на двигателя.имам буст метър благодарение на които виждам че съм докарал 1.2бара налягане в системата и общо взето е това.намирам се в село лозен ако имаш интерес студа не ме притеснява все пак имам гараж можеш да ми се обадиш 0889-14-22-44-даниел или пиши.поздрави.
            0889-14-22-44- ДАНИЕЛ

Коментар

Поздрави колега,хубаво е станало само че ще изкоментирам,това което съм прочел в чужд форум точно за това отгоре да се пробие отвор за въздуха.Казват че ако е пробит отгоре е възможно някой от цилиндрите на не се насищат на въздух поради факта че смукателните тръби отвътре са набраздени така че отдолу като вкарва въздух да го завихря равномерно към всички цилиндри по този начин както е на теб се нарушава въздухоподаването.Повтарям не е моя измислица прочел съм го и го споделям с вас незнам до колко е вярна теорията,на мен лично влиза отдолу както си е оригинално,разлика не съм почти намерил с интеркулера,мисля че охлажда въздуха и поне в жегата ще постъпва с някой градус по хладен въздух,който е плюс за нашите патроли.
              Винаги карам напред по моя път,дори когато свърши.
              0885/511287 ; +393200282393

Коментар

Първоначално публикуван от spaskok Преглед на мнение
                Поздрави колега,хубаво е станало само че ще изкоментирам,това което съм прочел в чужд форум точно за това отгоре да се пробие отвор за въздуха.Казват че ако е пробит отгоре е възможно някой от цилиндрите на не се насищат на въздух поради факта че смукателните тръби отвътре са набраздени така че отдолу като вкарва въздух да го завихря равномерно към всички цилиндри по този начин както е на теб се нарушава въздухоподаването.Повтарям не е моя измислица прочел съм го и го споделям с вас незнам до колко е вярна теорията,на мен лично влиза отдолу както си е оригинално,разлика не съм почти намерил с интеркулера,мисля че охлажда въздуха и поне в жегата ще постъпва с някой градус по хладен въздух,който е плюс за нашите патроли.
                нямам нищо против с мнението ти възможно е да е така,при твоито положение е с две чупки повече което е минус,при моито положение също е минус по твоита логика,такаче извод от тази работа аз нямам,виждал съм доста патроли с интерколери направени по моя начин,също съм виждал и по твоя,така че според мен е въпрос на желание а доколкото ефект от кулера при разлика за вървежа на джипа и аз не съм осетил,защото съм карал преди това само с натегната турбина и пуснато повече гориво без кулер,но определено на двигателя му е по добре когато работи с по хладен въздух благодарение на този колер.и вече в зависимост как се кара ако е надълго си го охлажда въздуховода изрязан на капака.аз карам само в гората и ще му сложа и една електрическа перка във времето.
                0889-14-22-44- ДАНИЕЛ

Коментар

Първоначално публикуван от bumbako Преглед на мнение
                  [ATTACH=CONFIG]535915[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]535916[/ATTACH] ето как съм го направил ас. значи кулера ми е от лека кола,защото такъв имах подръчен.турбо пътищата са ми ф55 също и отворите на интеркулера,те се състоят от неръждаема тръба и 90 градусови колена-маркучи които съм взел от моргите за автомобили.на всмукателните колектори съм заварил(запушил) долния отвор и съм го преместил от горната страна със цел да има по малко чупки в пътя на въздуха.стоиката на кулера съм я хванал за главата на двигателя.имам буст метър благодарение на които виждам че съм докарал 1.2бара налягане в системата и общо взето е това.намирам се в село лозен ако имаш интерес студа не ме притеснява все пак имам гараж можеш да ми се обадиш 0889-14-22-44-даниел или пиши.поздрави.
                  A kak ти се струва 1.6-1.7 бара - и си оправи правописа !
                  0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Раденков(vladyas) Преглед на мнение
                    A kak ти се струва 1.6-1.7 бара - и си оправи правописа !
                    :О там е страшно знам Влади,ама сигурно и ще започне да грее. А за правописа може да има някоя грешка поздрави.
                    0889-14-22-44- ДАНИЕЛ

Коментар

колега казваи кога ще имаш време и да ти го карам.Клери имам два,ще преценим кои да слагаме

Коментар

КУЛЕРИ

Коментар

може и утре целия февруари съм отпуска когато на теб ти е удобно.
                          0889-14-22-44- ДАНИЕЛ

Коментар

ок колега,тези дни ще отскоча да взема кулерите и ти звьнкам.Мерси

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X