препоръчаите ми някои които да извърщи качествен монтаж на интерколер
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
монтаж на интерколер на NISSAN PATROL Y60 2.8TD
Свий
X
-
От: монтаж на интерколер на NISSAN PATROL Y60 2.8TD
Първоначално публикуван от ivan kom Преглед на мнениепрепоръчаите ми някои които да извърщи качествен монтаж на интерколерНи шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
-
Винаги карам напред по моя път,дори когато свърши.
0885/511287 ; +393200282393
Коментар
-
Файда има/от личен опит,но не съм замервал с нищо/,но предимно на дълъг път и с висока скорост.В гората ефекта е доста по-малък.За целта навремето на Патрола направих вентилаторчето да се пуска ръчно от купето....Така в гората го охлаждах принудително.
Ефект няма как да няма,най-малкото по причина чисто от физиката и нейните закони.Въздуха прекаран през радиатор се охлажда и по физичните закони се свива.При това положение един път влиза по-студен въздух в цилиндрите/отколкото директно от турбината / и на второ място обема въздух е повече.
Затова и се налага,за да се възстанови баланса ,да се обогати малко и сместа на дизел от ГНП-то.Ако пък човек му се занимава,се натяга малко и клапана на уестгейта/това кара турбината да помпи на по-голямо налягане/и съответно обогатяването на горивната смес на дизел се налага да е повече.Ефект има...въпрос на настройки и преценки,защото настройването на ГНП-то е тънка работа.Целта не е само да се подаде повече дизел в горивната смес,а да се направи така,че във всички режими/обороти на мотора/обогатяването да е точно,а не на високи обороти да е ОК...а на ниски и средни да пуши като локомотив от преобогатяване!
Това е....
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнениеДобре де, има ли наистина файда от тия кулери?В смисъл някой да го е пробвал на стенд?По-вероятно е ефектът да е най-вече психологически за собственика и като такъв е трудно доказуем. Иначе може и да има, ама ако монтажът се направи така, че да няма 1001 чупки по трасето на въздуха, а освен това подаването на гориво да се пипне от човек, който си има понятие какво точно и защо го прави, а не просто така на око да врътка едно винтче. Във втория случай може да се стигне дотам, че отзад през ауспуха да хвърчи неизгоряла нафта ...
Аз в крайна сметка стигнах до извода, че с него и без него е все тази, поради което го разкарах, за да не ми пречи като се наложи да се пипне нещо.Последно редактирано от Чавдар (V93); 18-12-12, 21:10.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivan kom Преглед на мнениеколеги,попитах за майстор,а не за ефекта от кулера
За майстор аэ не мога да те консултирам,защото аз лично моя си го правих сам преди време,а и ти си в София...NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеВъпросът е силно дискусионен.По-вероятно е ефектът да е най-вече психологически за собственика и като такъв е трудно доказуем. Иначе може и да има, ама ако монтажът се направи така, че да няма 1001 чупки по трасето на въздуха, а освен това подаването на гориво да се пипне от човек, който си има понятие какво точно и защо го прави, а не просто така на око да въртка едно винтче. Във втория случай може да се стигне дотам, че отзад през ауспуха да хвърчи неизгоряла нафта ...
Аз в крайна сметка стигнах до извода, че с него и без него е все тази, поради което го разкарах, за да не ми пречи като се наложи да се пипне нещо.Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivan kom Преглед на мнениеколеги,попитах за майстор,а не за ефекта от кулераGSM 0877 08 99 19
Jeep Grand Cherokee 5.2 V8
Коментар
-
Основния проблем при монтаж на кулер на RD28T e , че турбината и главата не са предвидени за работо с интерколер и при монтаж на такъв ефекта както каза Чавдар е по скоро психологичен и естетичен и не повишава мощноста . С повишаване на налягането на турбината и подаване на по голяма порция гориво се постига много по добър ефект отколкото с монтаж на кулер , независимо от каква машина ще е радиатора .VEREYA MOTORSPORT TEAM
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivan kom Преглед на мнениеколега,това с порцията гориво и турбината е направено,продължаваме нататъкVEREYA MOTORSPORT TEAM
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар