Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terrano 2 2.7TDI пали когато си иска

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Terrano 2 2.7TDI пали когато си иска

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Ако е в ред, никакви такива неща не трябва да се случват.

Принципно, като отпуснеш педала както си на скорост спира горивото, ако си над някакви обороти, и го пуска след като паднеш под тях.

Имаше начин да се чатат грешки и без комп (дават се на късо 2 крачета), ама така и не запомних кои. В сервизното ръководство не пише нищо по въпроса.
    Не е по темата съвсем,ама използвам това та да попитам,че се носят направо легенди по въпроса...
    Спарки...какво означава ,че като пуснеш педала на гаста на скорост се спира горивото?
    Примерно ако спускаш стръмно и дълго надолнище и го правиш на 5-та/примерно говоря,според наклона може и на 4-та/,това означава ли,че дордето да слезнеш мотора няма да получава гориво и дефакто въпросното спускане ти излиза с нулев разход?
    Задавам въпроса провокиран от скорошен спор затова,дали при спускане е по-икономично да се прави на свободна/съответно мотора на празни обороти и някакъв много малък разход на гориво в този режим/,или това да става на някаква подходяща според наклона скорост ,което води до спиране на притока на гориво към мотора и на практика разхода е нулев...т.е. по-икономичен???
    П.П. По въпроса съм забелязал на автомобилите с борд компютър на таблото,че като се спуска наклон на свободна скорост дава разхода който е на празен ход,а като се спуска на скорост брояча показва нулев разход.Въпроса е това дали е наистина така или е някакво софтуерно залъгване на електрониката?
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

аха, направо връща в резервоара...................дайте да намерим едно продължително спускане /на Витиня например/ , където компютъра спира уж НАПЪЛНО горивото и показва 0 разход , вместо резервоара да сложим едно шише с 100гр. гориво, колкото да запали и да се спуснем по нанадолнището............... ако не угасне след 2-3 км, значи верно е 0

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:diag.jpg
Прегледи:2
Размер:72.7 КБ
ID:5429698
        Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        ...

Имаше начин да се чатат грешки и без комп (дават се на късо 2 крачета)...
        Това е начинът,номерата на грешките ги има в ръководството.
        NISSAN Terrano II (R20) 2.7TDI '99

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
          Не е по темата съвсем,ама използвам това та да попитам,че се носят направо легенди по въпроса...
          Спарки...какво означава ,че като пуснеш педала на гаста на скорост се спира горивото?
          Примерно ако спускаш стръмно и дълго надолнище и го правиш на 5-та/примерно говоря,според наклона може и на 4-та/,това означава ли,че дордето да слезнеш мотора няма да получава гориво и дефакто въпросното спускане ти излиза с нулев разход?
          Задавам въпроса провокиран от скорошен спор затова,дали при спускане е по-икономично да се прави на свободна/съответно мотора на празни обороти и някакъв много малък разход на гориво в този режим/,или това да става на някаква подходяща според наклона скорост ,което води до спиране на притока на гориво към мотора и на практика разхода е нулев...т.е. по-икономичен???
          П.П. По въпроса съм забелязал на автомобилите с борд компютър на таблото,че като се спуска наклон на свободна скорост дава разхода който е на празен ход,а като се спуска на скорост брояча показва нулев разход.Въпроса е това дали е наистина така или е някакво софтуерно залъгване на електрониката?
          Поздрави!
          Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
          аха, направо връща в резервоара...................дайте да намерим едно продължително спускане /на Витиня например/ , където компютъра спира уж НАПЪЛНО горивото и показва 0 разход , вместо резервоара да сложим едно шише с 100гр. гориво, колкото да запали и да се спуснем по нанадолнището............... ако не угасне след 2-3 км, значи верно е 0
          Гледал съм го в движение през диагностиката. При принудително спускане с над някъде около 2000 оборота, цикловата порция е нула. Паднат ли под това, възстановява подаването на гориво. Същото се вижда и на място като изфорсираш до към 3000 и пуснеш рязко газта, за момент цикловата порция е нула, и като паднат под 2000 постепенно я възстановява до номинала за празен ход, като стигне празния ход.

Още самарата ми правеше същото.

Самата постановка на спускане с над 2000 оборота, ползвайки двигателя за спирачка, предполага че двигателя де-факто е изгасен.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

С две думи,ако спускаме Витиня/както е предложил колегата/,би трябвало ако задържиме оборотите над 2000 да си се возим надоЛе до край с нулев разход....така ли излиза..
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
              С две думи,ако спускаме Витиня/както е предложил колегата/,би трябвало ако задържиме оборотите над 2000 да си се возим надоЛе до край с нулев разход....така ли излиза..
              Ако се спускаш на скорост, махнал си си крака от педала на газта и през цялото време оборотите са над 2000, разхода ще е нула, да.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това важи ли за Терано 2.7 TD ?
                Nissan Terrano 2.7 TDi
                ----------------------------
                Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Не знам. Май по-скоро не - то електроника по помпата няма, съответно няма какво да спре нафтата принудително, а не съм достатъчно навътре в нещата за да знам дали механична помпа има такава функция.

Коментар

Това с разхода при спускане на скорост важи с пълна сила но при двигатели с електронно управление на впръскването.Забелязва се много ясно при автомобили с газов инжекцион просто защото дюзите са по шумни.Експеримента е лесен.Подавате газ и я отпускате и много ясно се чува как до достигането на зададените обороти за празен ход го няма характерното щракане на дюзите.Съответно блока за управление ги спира поради разликата в положението на педала за газта или датчика за положение на дросела и оборотите на двигателя.Опитвал съм да го обяснявам и на приятели и на клиенти ама за доста хора няма как оборотомера да е на 2,3 или 5 000 оборота и да не харчи гориво,та пак си пускат Витиня по инерция,ама с тия цени на горивата пак е добре че не ги гасят по спусканията.
                    Борис 0888 999 едно едно9
                    PATROL Y260 RB30S

Коментар

И аз съм влизал в спорове точно за такива спискания на скорост. Сега вече съм 100% информиран. А иди им обяснявай на кухите хралупи как на 2000/2300 об/мин колата не харчи нищо.

Относно механичната помпа - на черока е механична бош, правил съм си експерименти с едно шише и спускания, изкачвания. При спускане на неутрална двигателят харчи по-малко (тоест работи сеедно е на място), а когато е на скорост 2000/2500об.мин харчи повече, ама това е при черокито

Поздрави !

Коментар

добре де, аз съм куха хралупа явно............... значи при горния пример, колата няма да изразходва 100те грама бензин и ще продължи да върви по нанадолнището /БЕЗ ДА УГАСНЕ/ до края му

Коментар

добре де, аз съм куха хралупа явно............... значи при горния пример, колата няма да изразходва 100те грама бензин и ще продължи да върви по нанадолнището /БЕЗ ДА УГАСНЕ/ до края му
                          1) AKo e с електронно контролиране на подаването на гориво. (ел. ГНП)
                          2) ако подържаш над 2000об/мин.;
                          3) не натискаш педала на газта;

Спарки щом казва, че е така значи е така, пък и експерименти е провел.
                          Както казах за механично ГНП (бош, на чероки) горното не важи.

Поздрави !

Коментар

/БЕЗ ДА УГАСНЕ/
                            Какво разбираш под угасване? В момента, в който и се спре горивото (на скорост, нанадолнище, отпуснат педал на газта, и над 2000 оборота), тя де-факто е угаснала. Запалва отново като паднат оборотите под това или настъпиш педала на газта.
                            Последно редактирано от sparkybg; 02-12-12, 19:39.

Коментар

явно много съм изостанал от съвременните технологии......... да угасне разбирам ключа на 1, колата е загасена............... пускаме по баира, разход НУЛА, вие ми твърдите, че ако не е угаснала, двигателя работи, климата също, фаровете светят, музиката дъни.............. разхода пак е толкоз

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                                Спарки щом казва, че е така значи е така
                                Ще ме утрепеш от смях. Просто по стечение на обстоятелствата съм гледал какво става с цикловата порция по време на каране. Това на собственото ми возило.

Някога самарата ми пък, при дълго каране на моторна спирачка, при първо натискане на газта отзад изпушваше, заради натрупаното масло по цилиндрите докато нищо в тях не гори. При нея границата ако помня добре беше 1500 оборота. Над това и при отпуснат педал на газта - спира електрическия клапан за горивото за празен ход.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X