Здравейте уважаеми колеги, съвсем от скоро се сдобих с Terrano 2 2.7TDi 97г. и имам следният проблем - понякога не пали стартера върти но все едно няма нафта, а когато запали няма никакъв проблем с вървенето.Помогнете ако можете.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Terrano 2 2.7TDI пали когато си иска
Свий
X
-
От: Terrano 2 2.7TDI пали когато си иска
Благодаря колега. Проблема е локализиран, не достига ток до клапана, но все още не откриваме къде се губи тока.R R CLASSIC 35`,Ashcroft transmision,FOX racing shocks
AUDI A6 avant QUATRO
TLC HDJ 73 4.2td factory diff locks и климатиче
Коментар
-
Жици най-често прекъсват в големия сноп, при прехода между купе и двигател. Там вибрациите и деформациитя са най-големи. Трабва да отворите снопа, да проверите съответните проводници, и да го затворите. Не е велика философия - правил съм го 2 пъти.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Имах подобен проблем стартера си върти но не пали и на края излезе от контактния ключ значи пробвай като започнеш да въртиш си махни ръката рязко от ключа така че да му позволиш леко да се върне до като все още двигателя се върти моя известно време така го палех сега съм със сменена''таралежка'' и всичко е ок.Даже няколко дни преди да я сменя от някои по големи друсвания си угасваше сам и както си върви по инерция и на скорост като мръдна ключа пак си запалваше.
Коментар
-
Въпросът ми не е точно за тази тема, но все пак да попитам. Откакто паднаха температурите, Тераното почна да гасне. Най-често го прави докато не е загрял още. Пали от ряз, но после като започна да шофирам и гасне. Гасне единствено когато отнема кракът от газта или дам на свободна. Най-често когато карам на втора или трета скорост. Примерно на трета с 40-50 и наближа светофар и като почне да връща оборотите, светва жълтата лампа на двигателя и гасне. Това го прави единствено в студените сутрини и докато още не е загрял. Някаква идея?Discovery I, 300 TDI
Коментар
-
В Севлиево не мога да намеря комп за Нисан. Последните няколко дни постоянно пробвах джипа и установих, че светва лампата единствено когато съм на скорост и не е загрял двигателя. Примерно карам на трета, наближава светофар и си махам крака от газта и оборотите падат на около 1000-1200 и тогава гасне. Да не би докато е студен двигателя да трябва да поддържа някакви обороти или нещо от сорта?Иначе ако пускам на свободна скорост когато трябва да намалям скоростта, няма проблеми.Discovery I, 300 TDI
Коментар
-
Ако е в ред, никакви такива неща не трябва да се случват.
Принципно, като отпуснеш педала както си на скорост спира горивото, ако си над някакви обороти, и го пуска след като паднеш под тях.
Имаше начин да се чатат грешки и без комп (дават се на късо 2 крачета), ама така и не запомних кои. В сервизното ръководство не пише нищо по въпроса.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнениеВъпросът ми не е точно за тази тема, но все пак да попитам. Откакто паднаха температурите, Тераното почна да гасне. Най-често го прави докато не е загрял още. Пали от ряз, но после като започна да шофирам и гасне. Гасне единствено когато отнема кракът от газта или дам на свободна. Най-често когато карам на втора или трета скорост. Примерно на трета с 40-50 и наближа светофар и като почне да връща оборотите, светва жълтата лампа на двигателя и гасне. Това го прави единствено в студените сутрини и докато още не е загрял. Някаква идея?
Здравей,колега!Като начало пробвай да си разхлабиш или развиеш капачката на резервоара докато си прочетеш грешките.
Абсолютно същия проблем имах и аз.Друг е въпроса,че и аз ще търся като теб къде да мина на диагностика.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар