Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за лебедка за нисан терано.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за лебедка за нисан терано.

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Към горното мнение- "мощността на лебедката" не се повишава. Няма как.
    Уточнявайте ги тия работи за новобранците, тука всякакви хора четат.
    Тва ми беше идеята на поста.

Ролка и полиспаст са различни неща. Мощност и сила също.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Дали на жипоподобно нещо реално му трябва лебедка е съвсем отделна тема
      Калта е запазена само за Патрули и жипоподобни там работа немат!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
        Към горното мнение- "мощността на лебедката" не се повишава. Няма как. Теглителната сила приложена върху джипа/колата се увеличава двойно. За всеки метър въже навъртян около лебедката, джипа изминава 50 сантиметра. Въжето около дървото и блока/макарата го отнасят двойно на теглителната сила на лебедката.

Уточнявайте ги тия работи за новобранците, тука всякакви хора четат.
        Е то е много ясно/и на двойкаджиите по физика/,че лебедката и нейната мощност са си постоянна величина,но точно теглителната сила,която ни и интересува най-вече става по-голяма.Затова и коланчето на дървото и ролчицата трябва да са по-истински...а не да се спестява от качеството им !
        П.П.Да ви кажа по въпроса на колегата от първия пост. Извън теорията/която доста често се различава от практиката/, щом на бившия ми Патрол,който макар и къс с шофьора и горивото отиваше близо 2400кг./т.е. далеч повече от късо Терано/,с лебедка 9500либри не съм имал никога проблем и дори и въпросния монтаж с ролка ми се е случвал рядко и то повече за упражнението отколкото по необходимост,налагало ми се е да дърпам колеги,като за 30мин. лебедката беше работила почти 15-20мин без прекъсване/пареше и успешно можехме да си пържим яйца отгоре и/ и нито съм имал проблем с акумулатора ,нито с лебедката.Единствения проблем ,който съм имал е бил винаги с пишман жипкаджий с "истински жипки",които после се е налагало да вадя от киреча/за справка лебедката съм я използвал много ...ама много често,ама за мен лично само около 30% от случаите и останалото в случаите помощ от приятел/.
        Така,че извън сухата теория и лакъртиите...слагай колега една 9500либри и не ти трябва повече.За това Терано дори и по-малка ще ти върши работа,така,че си преосигурен така или иначе.И още един съвет....купи си лебедка с радио- дистанционно управление...няма такова удобство да знаеш!!!
        Поздрави!
        Последно редактирано от lubashki777; 01-11-12, 09:34.
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Мен ми се струва ,че лебедка така или иначе ще купуваш от Вромос ,и цени те им са добре и са коректни ,та мисълта ми, за какво да я раздухваме ? Питаш тях ,те ще ти препоръчат подходяща лебедка .

Коментар

Първоначално публикуван от juri_fursov Преглед на мнение
            Мен ми се струва ,че лебедка така или иначе ще купуваш от Вромос ,и цени те им са добре и са коректни ,та мисълта ми, за какво да я раздухваме ? Питаш тях ,те ще ти препоръчат подходяща лебедка .
            То и това не е 100% така...лебедки се продават вече на много места.Например може да се спре на лебедка Шампион...ниска цена,и много добро качество.Може пък да иска човека Warn за една торба пари да си сложи....
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Здравейте колеги,не взехме Терано а Паджеро 2,8 суперселект.От прочетеното до сега за тераното смятам,че 9500либри за паджерото ще е супер.Може ли да ме насочите към коя марка и от къде мога да я закупя.И сега два въпроса паджерото няма копчето което се намира до запалката може ли да ми кажете какво ще рече щом го няма това копче?И втория ми въпрос е защо е с 2 акумулатора?
              Благодаря за отговорите до момента.

Коментар

Забравих да спомена паджерото е автомат за какво служи копчето Over Drive?И ако може да ми обясните как се кара в гората този автомат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X