Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лампа на маслото-въпрос?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лампа на маслото-въпрос?

Става въпрос за Патрол Y61/99г., двигател 2,8 TDI 6 цилиндара. Но много е възможно и с други автомобили да е същото. Значи дразни ме следното:
    Лампата на маслото започна да гасне все по-късно и по-късно като стартирам двигателя сутрин или като е студен. В началото като смених маслото гаснеше на секундата, а сега след 5-6 хиляди километра започна да гасне след 2-3, та дори и 4 секунди!!! Не гори масло - нивото на маслото не е мръднало, проверявам го редовно.
    След като веднъж загасне, няма проблеми - повече несетва, но ме дразни като паля.
    Сигурно се е скапало маслото или... ? Незнам и затова питам. Забравих да кажа за маслото - MOBIL SUPER S 10W40 - ПОЛУСИНТЕТИКА. Мислех, че е читаво, но явно не е!
    Предложете някоя марка и модел масло, от който сте доволни. Сега мисля слагам чиста синтетика 5W40 или 0W40, та да изкара повече и да съм по-спокоен...ама се чудя от кое да взема.

До: Лампа на маслото-въпрос?

Едното е маслото вече е позацапано и другто след цяла нощ седене явно клапана (ако има такъв) в масления филтър не държи и докато помпата го напълни не дига налягане. При следващата смяна на маслото ще се оправят нещата, може и да не я чакаш много аз полусинтетиката я сменям баш на 5-7 хиляди.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Като начало, провери датчика.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Това става от рядко масло.Лампата свети докато качи масло.Сложи някакво по гъсто и може би ще се оправи.
        Успех

Коментар

най вероятно е от клапана на филтъра както спомена колегата по горе, аз съм имал същия проблем, може да пропуска и след известен пробег маслото се връща, много е важно какъв е филтъра има много ментета.УСПЕХ
          [SIGPIC][/SIGPIC]
          SJ 413

Коментар

Тупърът ми ги вършеше такива на мнооого километри точно преди да го разглобя. Оказа се, че от биелните и основните лагери не беше останало много. ..
            Иначе колегите казаха какви са вероятните причини при неиздухан двигател. Някои филтри са с обратно действащ клапан и много трябва да се внимава. В този случай лампата си гасне а мазане няма..
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              В този случай лампата си гасне а мазане няма..
              Тук нещо не е наред! Не може да гасне лампата и да няма мазане. Датчика е на основната маслена магистрала след помпата и филтъра (и след масления радиатор, ако има такъв). Тоест изгасне ли тя, значи има налягане на маслото и респективно мазане!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                Тупърът ми ги вършеше такива на мнооого километри точно преди да го разглобя. Оказа се, че от биелните и основните лагери не беше останало много. ..
                Иначе колегите казаха какви са вероятните причини при неиздухан двигател. Някои филтри са с обратно действащ клапан и много трябва да се внимава. В този случай лампати гасне а мазане няма..
                Не съм много съгласен с теб! Просто клапана не държи маслото, мазане има но само след като помпата качи масло от картера, когато автомобила е бил по дълго време без работещ двигател то се стича обратно в картера и това е!
                [SIGPIC][/SIGPIC]
                SJ 413

Коментар

Първоначално публикуван от cicovesko Преглед на мнение
                  Става въпрос за Патрол Y61/99г., двигател 2,8 TDI 6 цилиндара. Но много е възможно и с други автомобили да е същото. Значи дразни ме следното:
                  Лампата на маслото започна да гасне все по-късно и по-късно като стартирам двигателя сутрин или като е студен. В началото като смених маслото гаснеше на секундата, а сега след 5-6 хиляди километра започна да гасне след 2-3, та дори и 4 секунди!!! Не гори масло - нивото на маслото не е мръднало, проверявам го редовно.
                  След като веднъж загасне, няма проблеми - повече несетва, но ме дразни като паля.
                  Сигурно се е скапало маслото или... ? Незнам и затова питам. Забравих да кажа за маслото - MOBIL SUPER S 10W40 - ПОЛУСИНТЕТИКА. Мислех, че е читаво, но явно не е!
                  Предложете някоя марка и модел масло, от който сте доволни. Сега мисля слагам чиста синтетика 5W40 или 0W40, та да изкара повече и да съм по-спокоен...ама се чудя от кое да взема.
                  абсолютно нормално за този мотор. капризен е към маслата. просто турбото товари много от към температурен режим. маслото бързо се скапва и губи "високите" си качества. минимум полусинтетика 10в40. ама минимум. максимум но само ако си обичаш колата 20в60 на мотул серията 300в до температура на въздуха -15 градуса. никакви експерименти със 5 или 0 w. също така и със смяната над 10000 км пробег. всичко е проверено на практика. успех
                  ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen_varna Преглед на мнение
                    абсолютно нормално за този мотор. капризен е към маслата. просто турбото товари много от към температурен режим. маслото бързо се скапва и губи "високите" си качества. минимум полусинтетика 10в40. ама минимум. максимум но само ако си обичаш колата 20в60 на мотул серията 300в до температура на въздуха -15 градуса. никакви експерименти със 5 или 0 w. също така и със смяната над 10000 км пробег. всичко е проверено на практика. успех
                    Сложих Кастрол GTD Magnetic 10W40 и засега (500км), лампата ми гасне на секундата. Дано и занапред да е така.
                    А този Мотул откъде да го търся, и колко струва? И какво значи за температура до минус 15 градуса,(няма ли до -20 или -25 градуса) ами ако стане по-студено какво да правя да не си карам джипката ли...? Или да сменям пак маслото?

Коментар

в софия,пловдив и варна знам къде има пълните гами от маслата. кастрола е добър но естерния мотул е перфектен. от тази серия (300v )има и 15 в50 и 10 в40 които са за по ниски температури но същия висок клас.
                      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

в пловдив знам къде има пълните гами от маслата.
                        ами кажи де, што мълчиш? и от кое да си взема?

Коментар

Приател-аз карам същия джип-в смисъл мотор и година са същите,карах с 15w40 Валволин,и като влязох в сервиз на НИСАН ми казаха веднага да го хвърля,4е не било за този двигател.Посъветваха ме да е максимум 5w40.И да ви кажа,струва ми се,4е работи по-меко и по-безшумно?Зимата особенно беше много по разли4ен с едното и другото масло....,но в краина сметка сам тук в този саит,защото виждам,4е хората говорят,но знаят какво казват от практика си.Сега ве4е и аз се замислям,4е тази лампа и на мен прави същете номера-гасне 2-4 секунди по-късно.
                          Поздрави на вси4ки

Коментар

Първоначално публикуван от kiril georgiev Преглед на мнение
                            карах с 15w40 Валволин,и като влязох в сервиз на НИСАН ми казаха веднага да го хвърля,4е не било за този двигател.Посъветваха ме да е максимум 5w40.

Ееее, те ония от Нисан , дето ги правят джипките, какво ли знаят, та да препоръчват 15W40. Друго си е в сервиз ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                              Ееее, те ония от Нисан , дето ги правят джипките, какво ли знаят, та да препоръчват 15W40. Друго си е в сервиз ...
                              А ако ви кажа,че в този сервиз зглобяват скоростна кутия без 1-2 лагера и се чудят защо не работи добре...............

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X