Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не пали :(

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Не пали

Хи, разгледай тази тема и особено мнението на Спарки :http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=149814

Коментар

Освен тоя Пиербург, намерих в e-bay по партидния номер разни варианти... http://www.ebay.co.uk/itm/NISSAN-PRI...item2566fb40ee примерно това... Или пък оригинала http://www.driven2automotive.com/air...26802j200.html- Оказва се че може да се търси и по нисанския номер - 22680 j200 и по Хитачи номера AFH70-14 Има го и във варианти на Hella 8ET009142-401 - http://www.mafsensorstore.com/en/for...1-afh7014.html

Само трябва да измисля откъде да го поръчам...

Коментар

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
        Хи, разгледай тази тема и особено мнението на Спарки :http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=149814
        На Спарки,както и моя е широко разпространения дебитомер на Бош.
        На колегата системата му като цяло не е Бош и съответно дебитомера е съвсем друга бира

Първоначално публикуван от Георги Иванов (gorbi) Преглед на мнение
        Днес остана време - свалих акумулатора, свалих релето, почистих куплунзите, презапоих намотките на бобината и релето заработи... Все пак предпазител така и не намерих... Ето го релето-виновник, ето я и бушониерата, където няма предпазител за подгряването или поне аз не го открих.....

[ATTACH=CONFIG]494527[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]494526[/ATTACH]

......

Интересно при мен бушоните са повече и определено имам един за който на капака пише GLOW CONTROL/ще ме извинявате,ако има грешка в изписването...английския не ми е сила..
        /
        Принципно/поне на моя джип,който е обаче модела след 2000г./ на капака пише кой бушон каква верига пази.При мен обаче има и малки бушони в кутията ,а и големите май са поне с 1-2повече.Явно си има различие.....
        Абе щом се е оправило запалването,значи релето е въртяло някакъв номер и след миенето на двигателния отсек хептян се е скапало.Радвам се,че машината вече пали!
        Поздрави!
        Последно редактирано от lubashki777; 20-09-12, 07:02.
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Освен тоя Пиербург, намерих в e-bay по партидния номер разни варианти... http://www.ebay.co.uk/itm/NISSAN-PRI...item2566fb40ee примерно това... Или пък оригинала http://www.driven2automotive.com/air...26802j200.html- Оказва се че може да се търси и по нисанския номер - 22680 j200 и по Хитачи номера AFH70-14 Има го и във варианти на Hella 8ET009142-401 - http://www.mafsensorstore.com/en/for...1-afh7014.html

Само трябва да измисля откъде да го поръчам...
          ,
          Ако искаш бързо решение - в евро07 вероятно има magnettimarelli правен в Китай. В ebay е пълно с ментета и не ти прероръчвам да пазаруваш дебитомер от там, освен ако не си абсолютно сигурен че не е менте.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Поръчах в крайна сметка по и-бей дебитомер, чакам да видим какво ще пристигне и как ще се държи и ще докладвам... Цената с доставка излиза 240.00 лв. Доставчикът дава гаранция 12 месеца. Голяма английска компания, 100% фийдбек, мисля всичко ще е ОК с тях - да видим как ще тръгне с него джипката...
            Релето ми обаче пак отказа, явно трябва да търся ново - иска ми се да не е от автомагазините, че там за едно реле може и 100 лева да ми вземат...

Коментар

Поръчах в крайна сметка по и-бей дебитомер.
              Дай да го видим.

За гаранцията - изтече ли срока, в който можеш да си искаш парите обратно (най-дългия е 45 дни), другото е на добра воля от страна на продавача. Наистина има и коректни търговци - на колега му смениха батерията за лаптоп, дето си беше купил и след изтичането на сроковете, макар че не бяха длъжни да го правят.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

а, естествено - ще има "unpacking" за форума, за да има полза от цялата работа, ако някой друг иска да си купува от там.... Чакам го още - предполагам или до края на тази или най-късно началото на другата седмица ще трябва да дойде...

Аз друго нещо свърших през това време - замерих разхода на джипката без дебитомер. Като отварям скоба, че колата е спъната, не набира и не се изрязва, а колкото и да я натискам не вдига повече от 80. Не че със закачания дебитомер беше кой знае колко по-добре, ама поне вървеше със 120 и маалко по-пъргав.
                Та, да си дойдем на думата - разходът на джипката без дебитомер.
                Два пъти замервах, по възможно най-прецизния метод - нафта почти до капачката, малко по-надолу за да не лее, но до едно и също място - сам си го пълня на колонката... Единият път даде 9.45/100, днес даде 9.06/100 - и двата пъти движение из града... Първият път за 60 километра, вторият път за около 80 км. Така че - ако няко й го интересува колко харчи Тераното 2.7 без дебитомер градско - около 9 - 9,5/100

Коментар

При така направените заключения още утре сутрин махам дебитомера. В София повече от 50-60 не се вдига, а с този разход просто става идеално ;-)
                  Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                  Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                  Opel Campo 3,1 TD '99
                  Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Не бе, дай да видим търговеца, от който го купи.

Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнение
                    При така направените заключения още утре сутрин махам дебитомера. В София повече от 50-60 не се вдига, а с този разход просто става идеално ;-)
                    Да ти казвам ли след колко милиметра пробег (а може и милисекунди - както ти е угодно), ще го включиш пак, или нЕма нужда?

Не знам как се държи Zexel-а, ама BOSCH-а все едно е с 20 коня двигател, като му е изключен дебитомера.

Друго - при пробег от 60 километра, не е редно много да разчитаме на точността на измерване на разхода. Точността е поне +/- 30%. Резервоара е хоризонтален, все пак. Не можеш да си сигурен къде какви балони са останали, докато го пълниш.
                    Последно редактирано от sparkybg; 03-10-12, 15:53.

Коментар

Няма да ти издържат нервите... Изпреварването е само с молитва и натискане на педала до побеляване на кокалчето... На ден поне двама-трима нерваци ми бибиткат ако се окажа в "тяхното" ляво платно...

Коментар

sparky: да кажем че чувството е - с около 40 коня някъде.... Баирчето до дома ми, което качвах на трета сега трябва да вкарам първа, иначе издъхва...

Коментар

Обещах да пиша като пристигне дебитомера...
                          Пристигна днес - 7 дни след като го поръчах.
                          Монтирах го на колата следобед и трябваше да бързам за болницата.... Тръгнах, нещо не върви особено колата, ама знам че съм с нов дебитомер - казвам си - в инструкцията пише, че са необходими 5о км. за да се напасне новия дебитомер с компютъра... И ми се струва че е малко по-добре и става със всеки километър по-добре и ми се струва че разлика няма грам... Мисля си - верно каза Спарки, че продават китайски боклуци... Стигнах болницата, свърших си работата, отворих пак капака - не съм закачил буксата... Закачих буксата, запалих и тръгнах - върти гуми като разпран... Егати джипката, получих съвсем друг автомобил - върти гуми на първа, изстрелва се на втора, не ми трепери на четвърта... Определено и като го купих не беше такъв нервак... Изключително удоволствие е да се кара сега колата.
                          Цена в ибей - 240 лева.
                          Прикачени файлове

Коментар

Честито

Коментар

Аха, разправям ти аз че караме различни джипки, ама не ми вярваш и това е. Нямало никой под 2500 оборота, и прочие неща разправяше, и как не поемала, и т.н. и т.н.

Коментар

Е аз не знаех че чааак толкова голяма разлика може да докара дебитомера... Явно като съм я купил, той си е бил за смяна....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X