Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преместване на обеците на преден ресор при ПАТРОЛ К160

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преместване на обеците на преден ресор при ПАТРОЛ К160

Първоначално публикуван от hunter vl Преглед на мнение
    Пламене чупил ли си лист на ресор,когато бяха по по японски монтирани,щтот аз от рипане не съм успял до сега може би Търтея да е прав за амовете.Успявал съм да изкривя основния лист (наистина в задната част) но след удар в пън скрит в коприви,удара бе в обицата,но от скок надали.
    Аз на моя след зверски скок /около метър с четирите гуми/ единствените щети бяха че убих всички амове!Но лист никога не съм кривил или чупил..............
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от hunter vl Преглед на мнение
      Пламене чупил ли си лист на ресор,когато бяха по по японски монтирани,щтот аз от рипане не съм успял до сега може би Търтея да е прав за амовете.Успявал съм да изкривя основния лист (наистина в задната част) но след удар в пън скрит в коприви,удара бе в обицата,но от скок надали.
      Здравей преди когато си бяха по японския си начин ги кривих много злобно при удар в насрецен камак / особено дълбоките канафки ги кривих яко / сега положението е друго сега се растега главния лис и се къса се едно опъваш арматурна тел но пък возията ми се струва по нежна. Гришата от Лозен ми подари едни тефлонови фтулки и немат докин иначе на 10......15 дни гумените тампони се късат и бързо се износват.
      Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

[QUOTE=milio;1934869]Нали затова си ги гласим "камиончетата" , да си правим кефа ! И на моя съм му свалил мостовете под ресорите, а това с обеците е следващата заигравка. Ако имаш възможност качи малко снимков материал! Предварително благодаря колега!
        Ще помоля жената да ги снима и качи тук в темата аз не съм много в час със компютрите . На каква цена взе комплектите амортисьори че моите здадоха багажа .

Коментар

[QUOTE=Пламен Ковачев (zaiko1234)................. На каква цена взе комплектите амортисьори че моите здадоха багажа .[/QUOTE]

За какво са ти пък амове точно на теб с твоето каране си е чиста загуба на пари
          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

[QUOTE=Пламен Ковачев (zaiko1234);1936826]
            Първоначално публикуван от milio Преглед на мнение
            Нали затова си ги гласим "камиончетата" , да си правим кефа ! И на моя съм му свалил мостовете под ресорите, а това с обеците е следващата заигравка. Ако имаш възможност качи малко снимков материал! Предварително благодаря колега!
            Ще помоля жената да ги снима и качи тук в темата аз не съм много в час със компютрите . На каква цена взе комплектите амортисьори че моите здадоха багажа .

Амортисьорите на са комплект защото окачването е променено. Задните са "RANCHO RS 5000"! След като свалих мостовете под ресорите се наложи да се сложат по дълги амортисьори отпред. Идеално ми паснаха предни от МАН 8,90 (дано съм оцелил модела) на 120лв. бройката. Мога да кажа че се държи много добре с тази комбинация на амортисьори. Втулките на ресорите съм ги направил от черен ПОЛИАМИД и от тогава там нямам никакви проблеми (сложил съм гресьорки навсякъде)! Остава само да се преместят обеците отзад и мисля че ще се получи добре за ресорно окачване!

Коментар

ето малко снимки
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                Ще се "сблъскаш" с геометрията. В смисъл - всичко ще трябва да работи наопаки и всички параметри, като отстояния, дължини, равнини, радиуси и т.н. трябва да се променят.
                Не съм сигурен дали изобщо може да се получи задоволителен резултат при тая конструкция на рамата. Лощото е че трябва да орежеш всичко, много да експериментираш и накрая ако не ти хареса да правиш оригинален вид.
                Сигурен ли си ? .............

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
                  ето малко снимки

Благодаря за снимките колега !
                  От снимките ми се вижда че въпреки от подложката на предното ухо здания край на ресора пак остава по ниско. Може и да се лъжа но ми се струва че ъгъла на кардана леко се е променил. При мен ще се получи малко по сложно защото дифа е под ресора. От там се получава много голям ъгъл и кардана започва да не работи правилно (меко казано). Този проблем го реших като сложих "дубъл" карета и на двата моста. С това каре се наложи да се завърти моста така че фланеца да бъде в една линия с кардана (карето да е право). С това обръщане на обеците ми се струва че моста ще се завърти в неблагоприятна за мен посока и от там малко главоболия ! Поради тази причина мисля по варианта да се разпробие рамата и да се направи втулка за горния болт на обицата. Конструкцията на рамата е такава че ако се мине на този вариант няма да има ход за разпъване на ресора . И най-голямата спънка е че откриването наближава и няма да има време да се осъществи проекта!

Коментар

ок

Коментар

Всичките амортисьори са нови, двойно-действащи!
                      Би ли обяснил какво им е двойното на действието?
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Би ли обяснил какво им е двойното на действието?
                        Задържат на сгъване и на разгъване! Затова съм написал "двойно-действащи", не съм имал друго в предвид!

Коментар

Задържат на сгъване и на разгъване! Затова съм написал "двойно-действащи", не съм имал друго в предвид!
                          Ми те всички са така. Поне всичките, които могат да се купят.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X