Еми колеги, това е положението. Така мечтаният и с мерак купуван "дълъг сив Патрол" лека полека неусетно беше посъбрал масалце в радиатора. Аз се заблуждавах че е глицерин от антифриза...акъл! Със свито сърце го заведох на майстор,който потвърди, че е масло. Понеже не надува маркучите /машината е Y60 с мотор RD28T/, майстора предположи, че може да е топлообменника. Изолира го, проми системата с някакви химикали и вика карай. За около 400км яко юркане, извади към една лъжица масло и пак не се усеща да вади балончета от радиатора. Оттук нататък версиите са:
1. Издухала гарнитура - доколкото съм чел тук, малко вероятно
2. Спукана глава - много вероятно
3. Спукан блок - почти невероятно
И вазможностите пак са три, ако е главата:
1. Заварка на глава - пари на вятъра, според това което съм чел тук
2. Глава втора употреба, след надуване на стенд дето ги топят в топла вода - ама си е "котка в чувал"
3. Нова глава. намерих испанска АМС за 1500 или някаква друга за 1350. С гарнитурата, другите чаркове и труда ще прехвърли 2к.
И сега накъде? Любимата е болна, а лечението не ми е по джоба... Кофти ситуация! Вариянтите пак са няколко:
1. Понеже джипа се кара малко /по няма и 1000-1500км годишно/, да го карам така докато каталяса напълно, като отвреме навреме промивам радиатора с обезмаслител. Звучи евтино, ами ако цъфне някъде в гората и ме остави в някой студ с жената и децата насряд джендемите. Пък като събера пари, ама в тая криза няма да е скоро, атварям двигателя и сменям всичко с ново.
2. Отваряме проверяваме, заваряваме, ако е нужно и карам, колкото изкара.
3. Присадка на двигател. Познат ми пусна мухата, че си е сложил на Шевролет Блейзър двигател от Мерцедес 300D. Купил го за 600лв. Не съм специалист, но ако може да се присади някакъв по-голям бензинов мотор на Патрола, ще е отлично решение +газ. Даже съм по-навит на тоя вариянт, ако ще се дават пари на куп. Ама май не е просто упражнението. Нещо като 4,0л от Чероки. Някой правил ли го е, и за какви пари като труд идопълнителни работи като преходен фланец и т.н. става дума.
4. Продавам с уговорката, че има проблем и...... любовта се превръща в едни пари, дето за нищо не стигат...
Еми това е колеги, всякакви съвети са добре дошли, защото положението е кофти!
1. Издухала гарнитура - доколкото съм чел тук, малко вероятно
2. Спукана глава - много вероятно
3. Спукан блок - почти невероятно
И вазможностите пак са три, ако е главата:
1. Заварка на глава - пари на вятъра, според това което съм чел тук
2. Глава втора употреба, след надуване на стенд дето ги топят в топла вода - ама си е "котка в чувал"
3. Нова глава. намерих испанска АМС за 1500 или някаква друга за 1350. С гарнитурата, другите чаркове и труда ще прехвърли 2к.
И сега накъде? Любимата е болна, а лечението не ми е по джоба... Кофти ситуация! Вариянтите пак са няколко:
1. Понеже джипа се кара малко /по няма и 1000-1500км годишно/, да го карам така докато каталяса напълно, като отвреме навреме промивам радиатора с обезмаслител. Звучи евтино, ами ако цъфне някъде в гората и ме остави в някой студ с жената и децата насряд джендемите. Пък като събера пари, ама в тая криза няма да е скоро, атварям двигателя и сменям всичко с ново.
2. Отваряме проверяваме, заваряваме, ако е нужно и карам, колкото изкара.
3. Присадка на двигател. Познат ми пусна мухата, че си е сложил на Шевролет Блейзър двигател от Мерцедес 300D. Купил го за 600лв. Не съм специалист, но ако може да се присади някакъв по-голям бензинов мотор на Патрола, ще е отлично решение +газ. Даже съм по-навит на тоя вариянт, ако ще се дават пари на куп. Ама май не е просто упражнението. Нещо като 4,0л от Чероки. Някой правил ли го е, и за какви пари като труд идопълнителни работи като преходен фланец и т.н. става дума.
4. Продавам с уговорката, че има проблем и...... любовта се превръща в едни пари, дето за нищо не стигат...
Еми това е колеги, всякакви съвети са добре дошли, защото положението е кофти!
Коментар