Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помпи на съединител, Терано 2 '94 ТД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помпи на съединител, Терано 2 '94 ТД

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
    Ами аз ти споменах,че имам чисто нов работен цилиндър,който можеш да вземеш веднага/че и японски е-взех го моето Терано,но не се наложи да го използвам,и най-вече щеше да го вземеш и малко по-евтино/,ама...Да не говорим,че има евтино и надеждно решение и за маркуча,обаче ...
    Както и да е....всеки си шета на акъла...
    Поздрави!
    Проточи се работата в сервиза и докато ти пиша и ти ми пишеш можеше и още да се проточи, а ми трябва колата спешно, та поръчах този, пак е японски, нещо със С.. беше марката, цената не е толкова висока. Четох и в една тема, че си си правил маркуч, но нямам време в момента затова ще затворя системата със стария. Той на практика стария цилиндър работи, обаче според мен блокира нещо от време на време и това е свързано с високите температури, защото 2 пъти се случи на магистралата в жегата. Пък и за какво ти е да ми го даваш твоя на тънка цена, може да ти потрябва. Аз си "пазя" в гаража една повредена скоростна кутия + раздатка работеща.. чудех се дали да ги продавам на някой ама стоят за сега .. поздрав
    Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
    X-trail 2.2 Di 2003
    Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
      Проточи се работата в сервиза и докато ти пиша и ти ми пишеш можеше и още да се проточи, а ми трябва колата спешно, та поръчах този, пак е японски, нещо със С.. беше марката, цената не е толкова висока. Четох и в една тема, че си си правил маркуч, но нямам време в момента затова ще затворя системата със стария. Той на практика стария цилиндър работи, обаче според мен блокира нещо от време на време и това е свързано с високите температури, защото 2 пъти се случи на магистралата в жегата. Пък и за какво ти е да ми го даваш твоя на тънка цена, може да ти потрябва. Аз си "пазя" в гаража една повредена скоростна кутия + раздатка работеща.. чудех се дали да ги продавам на някой ама стоят за сега .. поздрав
      За съжаление стария напукан маркуч е само въпрос на време да те остави както мен по пътищата....Направата на нов такъв отнема 1 ден и струва 30-тина лв.
      А за забавянето...ами просто трябваше да минеш през магазина на Хр. Колев и да ти дам помпата...на момента/стои си в кутийка в багажника ми/!
      Както и да е....
      Моя съвет е обаче да не бързаш с маркуча,а си го направи,защото работата ще е наполовина свършена.Явно си сдава багажа въпросния маркуч на Тераното с времето и си иска смяна.
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Имам голям проблем точно когато не трябва не знам от кой да поискам съвет ситуацията е следната ,терано 2 97 г. днес при пътуване до село тук има 60 см сняг карам на двойно предаване и по пътя ми се стори че ми боксува съединителя ,защото ми се дигаха оборотите а колата не вървеше ,та накрая пристигнах и се качих на баира и спрях и сега колата пали ,но подавам газ но не тръгва включена е на 4х4 ,не иска да потегли .Искам съвет от какво може да е съединителя ли си е заминал или нещо по скоростната кутия.Не знаех на кой да пиша отдавна не съм влизал тук ще се радвам да ми дадеш някакъв съвет?

Коментар

Пробвай на всички режими на малкия лост, да не си включил на неутрална? /има и такава/ Ако педалът на съединителя се движи нормално и не е хлътнал, сигурно са наред помпите, погледни отдолу на скоростната кутия, където стърчи езика на съединителя, там е долния цилиндър на съединителя, закачен за скоростната, гледай за омъсляване и накарай някой да натиска съединителя, а ти да гледаш отдолу дали се движи езика. Ако е изтървал течност и не се движи може да доналееш /ако имаш спирачна течност/ в казанчето под капака /провери му нивото/, да попомпаш и да се оправи...... Ако се движи езика отдолу, може и самия съединител да е заминал... Пробвай да включиш първа преди да запалиш и запали така, това е ако езика на съединителя не се движи /тоест е изпуснал течност/ и самия педал не работи, ако така тръгнеш на първа можеш да караш, но сменянето на скорости е сложно, трябва да целиш оборотите при понижаване, без съединител, сложничко е ..... Пробвай също дали тръгва директно на 4-та, ако на 4-та тръгва а на другите скорости не, скоростната е счупена, ама едва ли щом си се качил на баира ))
          Последно редактирано от afgany; 22-12-12, 19:25.
          X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Колегата ти е писал....
            Първо провери,да не си бутнал лоста за 4х4 на N/неутрална/...това е най-елементарното но и доста логичното.Ако там всичко е наред един да дава гас горе,а друг да гледа отдолу дали се върти нещо/говорим полуоски,кардани и т.н./.
            Пробвай и на 4х4 ,ама бавни...ако е съединител има някакъв шанс да потегли джипа.
            П.П.Доста интересна ситуация...така изведнъж....и хич да не може да мръдне джипа...
            Ще е интересно развитието на проблема!
            Успех!
            NISSAN FOREVER

Коментар

Колега Любански, къде си си правил маркучето което води към "долната помпа" на съединителя? Моето протече, в момента е с тиксо и миши опашки ) Само, че за да се направи трябва да се свали старото и да се занесе нали? Това от Опел Кадет преден ляв спирачен маркуч ще върши ли работа? Моя сегашния си е с 2 отвора, няма трети излаз, да не само при 2.7 тди да е друг маркуча..
              X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
                Колега Любански, къде си си правил маркучето което води към "долната помпа" на съединителя? Моето протече, в момента е с тиксо и миши опашки ) Само, че за да се направи трябва да се свали старото и да се занесе нали? Това от Опел Кадет преден ляв спирачен маркуч ще върши ли работа? Моя сегашния си е с 2 отвора, няма трети излаз, да не само при 2.7 тди да е друг маркуча..
                Ами не знам...,моя си е с два входа/единия идва отгоре металната тръбичка от горната помпа и втория -отива една дълга метър е нещо тръба с щуцер за обезвъздушаване която стига назад чак до захвата на торсионите/ и напред си се завива в работния цилиндър/долната помпа/
                От Опел Кадет преден ляв става със сигурност,но той е с два изхода/т.е. има само вход и изход и няма за дългата тръбичка допълнителен извод/.Аз карах с такъв около 800км.,но имаше доста силно скърцане и тогава реших и си направих оригиналния.
                Мястото в Ст. Загора ф-ма Виста/или Веста...дано да не бъркам / и се намира по пътя за затвора,в дясно на ъгъла на кръстовището за ЗСК-то/караш и след голямата бензиностанция от дясно на следващото кръстовище на ъгъла/
                Според мен сваляй и отивай да си го правиш.В другия случай,сваляй и ела до магазина да го сравним как е при теб и няма ли да стане от Кадет!
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER

Коментар

Сваля ли го трябва да замразя джипа в гаража, пък там е кофти за интервенции отдолу.. обаче при мен няма такава тръбичка за обезвъздушаване, която да отива назад, може да е само при по-новите модели..? Иначе от PatrolFen 43лв оригинален, но се чака малко.. пак е по-добре от 70лв и нещо с 2 семици доставка или 100лв за 5 дена, .. за един маркуч 20 см, пълен абсурд.. мисля да взема ПатролФен май, то изработката май беше писал че е 30на лв така или иначе..?
                  X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S5030083.jpg
Прегледи:1
Размер:135.8 КБ
ID:5534110Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S5030084.jpg
Прегледи:1
Размер:146.0 КБ
ID:5534111 веж моито преправял съм го
                    само бараки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                    X