Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Купих си днес терано 1
Свий
X
-
От: Купих си днес терано 1
Въй, въй. С труд и желание ще оправиш всичко по джипа .ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Първоначално публикуван от 4i4o Преглед на мнениеПомоли модератор да премести темата в Нисан. Ще има повече влизания и съвети.Последно редактирано от jorotk; 13-06-12, 22:01.Land rover 2.5 tdi
0884035413
Коментар
-
Тръбичките за спирачките,не е лошо да ги смениш както и за бензина.На голяма част от Нисан терано,на тея години са с изгнили тръички.Аз съм с трето поред,и на всички съм сменял по някоя и друга.Ръждата не навсякъде се оправя с ръждопреобразовател и грунд...При мен положението е в пъти по добре,и въпреки това след една вибрация в купето, и преглед след това.Голяма изненада ,половината под, в краката на пасажера бе изгнил.Там е и единия тампон на шасито.По добра си махни мокетите и прегледай по с време.
Коментар
-
Първоначално публикуван от jorotk Преглед на мнениеИ това ще направя но като изляза в отпуска сега не мога а и отдолу е здрав ръждив е но е здрав .
проверявай много добре шасито защото предполагам знаеш че на тея години през отдушниците на шасито един госпот знае каква мизерия е влизало и по колко,така че да не се изненадаш,жулене му е майката пък квото дойде така или иначе си се хванал на хорото
и късмет с проекта и най-вече да постигнеш желания резултат за да те радва
Коментар
-
Със здраве да си го караш, брат! Ич да не ти пука как изглежда, това е камион, не е мадама!Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
Само DIESEL !!!
Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.
Коментар
-
Брей....много ръжда бре...
Да ти кажа честно колега,завиждам ти на ентусиазма.Аз лично не бих се хванал,въпреки че ми най кеф да възстановявам един джип и да го подготвям.Просто с тази ръжда преборване няма.
Пожелавам ти много безаварийни километри с новата придобивка и успешна борба по възстановяването.
Един съвет.Ако искаш да стане както трябва/а не да го понамажеш с ръждопреобразувател-че под него ръждата продължава да си работи -и след това да го маскираш с грунд и боди/,свали купето от шасито и така работи.Знам,че ще е кушия голяма,но само тогава нещата ще станат както трябва.Специално за рамата....ако е здрава и има само повърхностна ръжда,те съветвам да я минеш на пясъкокструй и тогава грундираш и боядисваш.Така поне ще си подсигуриш една здрава основа за купето!
Поздрави и успех в начинанието!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от jorotk Преглед на мнениеАми , ако е възможно да го направи също така търся дясна дръжка за врата и десен (то не е мигач ) кадето е габаритчето вътре .
И приеми един приятелски съвет - ако не искаш след следващата зима да е куп ръждиви люспи, вкарвайте го някъде и се хващайте здраво за големите флексове и режете до здраво. Има тема за оправянето на терано, дето е в по-зло състояние от това, та невъзможни неща няма. Стига само желание да има. Бачкането обаче е доста.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Добре дошъл в клуба.
Да ти е честито.
Много да се кефиш, дори при възстановяването.
За съжаление, не съм виждал до сега терано с такива ръжди по купето и здрава рама.
Обикновенно е много зле назад от скоросната кутия.
Мисля, че от там трябва да започнеш, иначе много ядове.
Скоро защитавахме друго ръждясало терано.
Отиде литър преобразувател и не стигна.
Трудните места се пръскат с пистолет.
За сега най-бюджетно е излизало обилно пръскане с протекта 3 в 1(повече от 10 кутии)
От горе антикор, пръскане с пистолет.
За вътре в гредите на рамата, продават много ефективно пръскало(масло некво) с гъвкава тръбичка с 4 дюзи накрая.
Успех.
Коментар
-
Протектата категорично НЕ работи за предпазване на рама. Марковите и аналози - също. Няма нужната адхезия и се отлепва на местата, дето има деформации по шасито по време на движение. Тъпо и упорито 3 години съм опитвал със всякакви подготовки на основата и мога да го твърдя съвсем отговорно. Най-доброто за щасито е обикновен класически грунд и боя отгоре, при това без да се прекалява с дебелината. Има и много добър грунд на HAMMERITE (по-добър от българския), който е по-скъпо решение, но съхне бавно и не е съвместим с всякакви бои отгорему.
Аз всяка есен пръскам подкалниците и всичко около колелата обилно с това, дето е за в гредите. Работи, но изфирясва до следващата есен. В смисъл, отмива го водата и камъчетата, където пръска повече от гумите. Вече 3-та година "крепя" положението около предните ми гуми по тоя начин и корозията си седи на нивото от тогава.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар