Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна високоговорители на Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смяна високоговорители на Терано 2

От всичките нисани, които се продават на части в момента няма нито един такъв наличен панел. Очевидно се търсят, което ме навежда на мисълта че ще искат и някакви велики суми. За елементарна пластмасова ръкохватка са ми искали 60.00лв и оттогава горе-долу не мога да ги трая моргаджиите.
    Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
      Разглобих на молекули радиокасетофона... даже няколко пъти.
      Имаше някакво замърсяване на платката на 1-2 места, все едно теч от батерия.
      След като почистих внимателно, тръгна аудиото, но с променлив успех. В някакви моменти пропуква силно, друг път започва леко да пращи и т.н.
      Понеже ми писна вече да му бая, мисля да го сменям с USB плейър с bluetooth.
      Това ще рече, че трябва да режа панелче и да търся копче за аварийките.
      Ще търся парче черен плексиглас и ще видя как ще го режа и оформям...
      Ако някой го е правил и му се занимава може да даде акъл.
      Предлагам плексиглас (или някаква друга черна пластмаса),място и наличните инструменти.Знаеш каде са,когато решиш заповядай.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Разглобих на молекули радиокасетофона...
        Половинчата работа. Трябвало е да го разглобиш на кванти.

Имаше някакво замърсяване на платката на 1-2 места, все едно теч от батерия.
        Въпросното замърсяване е от протекли електролитни кондензатори. Наистина горе-долу като теч от батерия. Почистването не е лошо, но трябва и да се сменят въпросните кондензатори, както и платката хубаво да се изкъпе.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Къпането на платката - ясно, ама пустите елементи изглеждат непокътнати... как да разбера кой е протекъл. Не знам дали не е по-голям филма да възстановявам аудиото, отколкото да взема ново.
          Георги Тонев

Коментар

След първия протекъл се сменят всичките. Стига да ти иде отръки де, защото ако не, резултата ще е плачевен.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ясно... Значи, категорично ще се реже панелче и ще се слага друго!
              Предимства :
              1. Не записвам дискове и не си пълня жабката с класьор за дискове.
              2. По-лесно браузване на музиката - на дисплея върви инфо за артист, песен, албум...
              3. Освобождавам място под седалката - демонтирам чейнджъра.
              4. Ползвам аудиото за хендсфрий чрез блутуута.

Недостатъци :
              1. Трябва да давам пари за аудиото.
              2. Трябва да се занимавам с панелче, копче и приспособяване на куплонги.
              3. Трябва да махам панела при всяко слизане, защото вече става апетитен.
              Георги Тонев

Коментар

Абе какво се занимавате с глупости, турни си едни таквиз :
                http://nfs.mobile.bg/pcgi/photos.cgi...8&pictsb=4095#

Едит - нека някой да направи скрийн шот, че пиша от мобилния и немога, а снимкита на багажното са по средата

Коментар

Хахахаха...
                  Стилно!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21389682268731079_8.pic.jpg
Прегледи:1
Размер:168.0 КБ
ID:5560516
                  Георги Тонев

Коментар

Мисля че е крайно време темата да се модерира.
                    В момента виждам три теми :
                    1. Смяна на високоговорители...
                    2. Смяна на оригиналното аудио...
                    3. МайстОрене на подлакътник...
                    Георги Тонев

Коментар

Така е. Ще гледам, да ги разделя по възможност най-подробно.

edit:
                      Ето ги и новите две теми:
                      Пълноценен подлакътник за Терано II - коментари и предложения

Оригинален CD changer в Терано II - проблеми и решения
                      Последно редактирано от nickbochev; 25-03-14, 17:32.
                      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Някой може ли да изнамери темата на колегата, който си сложи говорителите на корите, че нещо не се сещам как да я търся въобще. И 4-те ми говорителя са тотал щета и ми се изка да хвърля един поглед отново на решението върху корите, преди да реша какво да правя.

И друго - някой слагал ли е 5x7 инча отзад на късо терано, и имал ли е някакви грижи покрай побирането им? Оригиналните са 4x6 инча и смяната им е фарулска работа, ама ми се ще да набутам по-големи.
                        Последно редактирано от sparkybg; 05-04-14, 23:28.

Коментар

...
                          Предните, във вратите, долу при "джобовете" с размери 5"х7".
                          Разстоянието за монтаж от повърхността на метала на вратата до спуснатото странично стъкло го меря 4см. Според мен не съществуват толкова плоски говорители и затова наистина се налага преработка като на колегата от темата или пък да се изработи от нещо нов фланец.
                          Напред към пластмасовата решетка в кората има мегдан, но забравих за измеря колко точно. Все пак трябва да се внимава да не се изнесат много напред спийкърите за да не опрат в тази пластмаса.
                          Дотук с тези констатации всичко е много хубаво.
                          Не можах да си харесам колони за отпред...
                          В крайна сметка взе ли нещо за отпред? Ако да, какво? И имаш ли поне някакъв бегъл спомен колко мегдан има за изнасяне навън (към кората)?

Оригиналните говорители са с монтажна дълбочина горе-долу 55мм, а аз съм си харесал такива с 67мм. Ама много съм си ги харесал, че си идват с филтри и отделни пищялки, които ще монтирам където са си оригиналните. Единствената ми чуденка е дали ще мога да ги побера. Баща ми вчера мери разстояние от магнита до стъклото на оригиналния и ми каза че било 4мм. Тоест, ще трябва да изнеса говорителя с около 10мм навън, за да останат едни "здравословни" 2-3мм до стъклото. Евентуално ще се наложи и да махна гумата върху магнита, с която се продават.

Коментар

Здравей,
                            За отпред си взех Hertz DCX 570.3 2-Way Custom fit.
                            Ето им размерите:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clip.jpg
Прегледи:1
Размер:62.9 КБ
ID:5576791

Аз ги монтирах малко малоумно, да не кажа доста.
                            Използвах старите пластмасови корпуси на оригиналните спийкъри. Избуших всичко, така че да остане само дупката и там с малко въображение и доработка монтирах новите говорители.
                            Мързи ме да се занимавам в тоя момент, но сега ако го правех бих си изрязал красиви "муфи" от МДФ или нещо подобно.
                            При моят монтаж спийкъра се изнесе допълнително напред и нямах проблем със стъклата, обаче започна да опира в кората на вратата и то това съвсем леко по периферията на спийкъра. С макетно ножче леко ми направих място. Там мукавената кора влиза по-навътре от пластмасовата решетка за колоната и може да се резне без да има нещо видимо.

Иначе за задните колони, според мен няма начин да вкараш по-големи.
                            Дори и за стандартните бая тесничко място за действие е оставено.
                            Поздрави.
                            Георги Тонев

Коментар

Благодаря.

Иначе за задните колони, според мен няма начин да вкараш по-големи.
                              Дори и за стандартните бая тесничко място за действие е оставено.
                              Поздрави.
                              Иде реч за късо. Тоест не са във врати. И твоето ли е късо?

Коментар

Да, и моето е късо.
                                Като махнеш пластмасовите решетчици и като развиеш говорителя, за да го изкараш трябва първо нагоре да го избуташ, да му изкараш долния край и после да изхлузиш и горния. Тесничко е. Хвърли му едно око и веднага ще прецениш. Решетките ги махаш с права отвертка - на зъбчета са горе и долу.
                                Георги Тонев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X