Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2 - пълна промяна :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Терано 2 - пълна промяна

Първоначално публикуван от Георги Иванов (gorbi) Преглед на мнение
    Да докладвам и за разхода на дълъг път с двутактовото масло, добавка и новите гуми - пълен до горе с 4 човека, багаж на макс и пълен резервоар, с климатик в светлата част на деня, разхода за 700 км. пълно - пълно е точно 10,1 литра/100 км. Днес го напълних до горе с украинска нафта - Евро стандарт - това им е по-скъпата нафта, която е 10.38 гр./литър или около 2,07 лв./литър Имат и обикновена нафта, която е 10.28 гр./литър или 2.05 лв./литър.
    Направи ми впечатление, че когато се напълни до горе и се пусне климатика кончетата не стигат - става доста тромав на баир на горе и при изпреварване....
    Мен лично тия дни много ме занимава разхода на нашите возила,та затова ще попитам...Казваш ,че в Украйна си бил щастлив по техните пътища,че не си с лек автомобил,а с джип.Говориш за..."кратери" и т.н.
    Като какъв тип определяш карането на тия 700км.?
    В смисъл надали е тип каране като по нашата магистрала Тракия...Това е важно за преценка на разхода/много-малко-или нормално/.
    Ако си карал от сорта на типа наша магистрала,също зависи и с каква скорост сте летяли.Нашите машини май дават доста добър разход на дълъг път,но до скорост от 90-100км/ч,а след това разхода отива рязко нагоре и може да стигне и до 12-12.5л/100км. дори.
    Та затова ми е интересно,този разход за какъв тип каране е и с каква скорост разбира се!
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Тип каране - да стигнем по бързо. Пътищата в Украйна са дълги, прави, равни като терен и с много неравности по настилката. Под 100 съм падал само като заспивам или като минаваме населено място. През ноща коли няма, така че само по границите имаше спри-тръгни. Половината път е в БГ и Румъния, там карам 90 - 120, в Украйна през нощта 110-130 км./ч. Не съм я жалил въобще, в тоя смисъл останах учуден от разхода, очаквах повече при това натоварване и скорост.....

p.s. оставам с впечатление че съм намерил идеалния джип за дълги пътувания - комфортна возия, сравнително удобен (мисля си за други седалки отпред, нещо с електрически глезотии), прекрасен разход като за джип и мнооооого място за багаж... Фаровете осветяват супер, а имам и халогени допълнителни, които правят ниско долу отпред, дето са дупките - ден. Не по-малко значение има простия и сигурен некапризен двигател, сравнително доброто обезшумяване....
      Единствено от вентилацията има какво да се желае, тоя японец в екипа конструктори, който е отговарял за парно и климатик си е бъркал в носа, докато другите яко са бачкали...
      Последно редактирано от Георги Иванов (gorbi); 29-04-12, 11:21.

Коментар

Да е безшумен мога да поспоря с теб има къде къде по тихи джипки.Относно разхода е съвсем в нормите за натоварен джип и стандартни гуми.Моя в гърция пълен до горе с дете,жена и един цял багажник с детски прищявки (спрямо ограниченията) средно харчеше между 11.5л/100км като по голямата част от пътя беше магистралаи то с гуми 245/75/16 което е близо до 31-ци.Относно климатика всичко ок,само външната температура да не надвишава 37 градуса-почва да не смогва.Иначе много му се кефя особено по черните пътища там вози каточели по хубаво от асвалт.Сега е в процес леко да го повдигна отзад,че като го натоваря седи като уморена газка.И живи и здрави съм му замислил един чип с който се надявам да му смъкне малко разхода.И тук е момента да попитам специялистите дали е нормална цена 250лв за чип и има ли някакви проблеми след чипосването?

Коментар

250 е нормална цена. Питай колегата rsv къде могат да ти свършат работа. Гарантирано добре се справят вече върху няколко колеги. При теб е лесно - става през кабела само.

...обаче не очаквай велико снижаване на разхода. Просто ще върви малко повече и ще е по-приятен за каране.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не казвам че е супер безшумен, казвам че е "сравнително обезшумен"... Просто го сравнявам с предишния си джип - Нисан Патрол
            Днес от българските села в Украйна до дома - около 500 км. стрелката още не е стигнала средата, предвиждам разход около 7,5 - 8л./100 км., каране по всички ограничения, спокойно, натоварен, но без климатик, забелязах че левия маншон на полуоската отпред е раздран, като резултат от 50 километров рейд по останки от асфалтов път, редуващи се с черно на бабунки.
            След собавянето на двутактово масло, вече втори резеревоар дизел, двигателят работи почти като бензинов - разликата е осезаема, благодаря за колегите, които ме посъветваха да добавя ....

Коментар

Между другото, двутактовото работи на всеки дизел. Не е особеност на модела. Не мога да си го обясня, но е факт.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Сергей Янков Преглед на мнение
                Да не спамя, ама като лаик искам да попитам: Дали добавянето на двутактово масло в резервоара на BMW 525 D - common rail, ще има същия ефект или да не си и помислям.
                Аз съм също с комън рейл и сипвам двутактово. Няма повод за притеснение.

Коментар

Аз се престраших и сипах 100 грама и в резервоара на модерния двайсе клапана комън рейл на леката ми кола - струва ми се че поутихна като преполови резервоара, ама може и да си внушавам....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X