Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2 - пълна промяна :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Терано 2 - пълна промяна :)

Заглавието е малко тенденциозно - да предупредя

От вчера се ядосах на джипката че пуши при даване на газ, не върви и стъпва някак си нестабилно на пътя. На всичкото отгоре като дам повечко газ превърташе гуми като пернишки голф или варненско БМВ Е36

Какво направих днес за пълната промяна - заредих на 2/3 резервоара с нафта от проверено място, после едната трета допълних с ромпетролски дизел с добавка. След което сипах и една добавка на Кастрол за прочистване на дюзите. След което отидох до една гумаджийница и обух джипката с BF Goodrich all terrain. След което си измих двигателя

Днес след всички тия операции карам съвсем друга машина. Мърка съвсем тихичко, не пуши, набира се яко и возията стана просто - нямам думи. Минава през неравности и през бордюри едно такова мекичко сега

Утре ще и напълня климатика и вдругиден заминавам да обикалям по украинските села, колата се кара с много по-голямо удоволствие сега...

За да има темата смисъл - може да напишете подобни дребни промени по джипката, които са ви донесли толкова приятни емоции, като на мен днес...

От: Терано 2 - пълна промяна

Колко малко му трябва на човек(в твоя случай, на джипката)...сега ако смениш и маслото и филтрите, може да не я познаеш!Надявам се, че носиш на шеги!
    П.П.Преди да напълниш климатика, виж да смениш и филтъра му.Като знам на какво криво място е, едва ли е сменян скоро.Ще се изненадаш от това което ще откриеш!

Коментар

Маслото и филтрите редовно ги сменям аз А филтъра на климатика преди два месеца го чистих - беше сравнително чист. Бях свалил всичко около жабката и мислех да го сменям, ама не намерих тогава и само го почистих...

Коментар

Здравей Колега,

Както в много теми е написано - сипвай по 200-300 ml двутактово масло и 1- 1,5l газ за горене на пълен резервоар и ще усетиш "пълна промяна" ;-)
        Това го правя всеки път и колата работи и пуши по друг начин.

Успех
        Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
        Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
        Opel Campo 3,1 TD '99
        Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнение
          Здравей Колега,

Както в много теми е написано - сипвай по 200-300 ml двутактово масло и 1- 1,5l газ за горене на пълен резервоар и ще усетиш "пълна промяна" ;-)
          Това го правя всеки път и колата работи и пуши по друг начин.

Успех
          Трябва да го пробвам това. Маслото за по-добро смазване отвътре на горивните части, а газта - за разтваряне на боклуци и налепи. То май и добавките това правят ама на доста по-голяма цена. Само се притеснявам ако има някъде гумички - газта дали няма нещо да им направи ?

Коментар

Масло - четвърт бутилка на резервоар. (ако е дълго - 1/3 бутилка на резервоар) Ползвам минерално или синтетично на OMV. Нищо друго не ти трябва. Това с газта можеш да го правиш единствено зимата, ако се съмняваш в качествата на нафтата, която сипваш. Лятото смисъла е никакъв, освен ако не сипваш пълни боклуци в резервоара. Аз карам постоянно така - с двутактово масло в нафтата.

Маслото - 2 пъти в годината (на 7500км), заедно с въздушния филтър (а въздушния може и по-често). Пълна синтетика 5W40 на Motul.

Филтъра на купето се сменя, а не се чисти. Опитвал съм - резултата межд чистен (духан с компресор и мит) филтър няма нищо общо, сравнен с нов. За предпочитане е да взимаш такъв с пластмасова периферия, а не чисто хартиен, колкото и да ти хо хвалят.

Ако не си сменял горивен филтър - смени и него. Аз го сменям максимум на 2 години.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Горивен сменям на всяка втора или трета смяна на маслото. Масло принципно сменям от 7000 до 10000 - зависи кога се сетя и дали е много черно. Филтъра на климатика го оставих за лятото уж, като си правя жабката, че нещо начупена пластмасария има там и се чудя как да го правя...

Коментар

Сложих четвърт бутилка в резервоара, допълних резервоара до горе и утре тръгвам към Одеса, да пробвам какъв ще е ефекта...
                Интересно може да е на някой засечката ми пълно - пълно за 107 км. - 11 л. нафта - чисто градско каране - от дома до училището на детето, после в офиса, после пак училището и у дома. Това откак съм сложил добавката и новите гуми...

Коментар

За сегашните температури е нормален разход. И така - до следващата зима.

От маслото, след примерно половин резервоар, ще започне да работи с една идея по-тихо и равномерно. Вече потвърден от достатъчно хора факт, както с терано, така и с други джипки.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да не спамя, ама като лаик искам да попитам: Дали добавянето на двутактово масло в резервоара на BMW 525 D - common rail, ще има същия ефект или да не си и помислям.
                    BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
                    LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
                    Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Горби, какъв е размера на новите гуми?

Коментар

235/75/15 - мисля че е оригиналния размер....

Коментар

Да, стандартния размер е.

Коментар

Пробвах ги вече на разбитите украински пътища гумите. Не знам как се държат извън пътя, но на много разбит път са просто перфектни. Много съм доволен, препоръчвам за разбити пътища горещо. Джипката е стабилна, не подскача и не се люлее по неравностите като със старите ми летни гуми. Пропаднах в поне два лунни кратера през ноща, като ако бях с леката кола, със сигурност бях до там, с поне две спукани гуми и разбита предница

Коментар

Да докладвам и за разхода на дълъг път с двутактовото масло, добавка и новите гуми - пълен до горе с 4 човека, багаж на макс и пълен резервоар, с климатик в светлата част на деня, разхода за 700 км. пълно - пълно е точно 10,1 литра/100 км. Днес го напълних до горе с украинска нафта - Евро стандарт - това им е по-скъпата нафта, която е 10.38 гр./литър или около 2,07 лв./литър Имат и обикновена нафта, която е 10.28 гр./литър или 2.05 лв./литър.
                              Направи ми впечатление, че когато се напълни до горе и се пусне климатика кончетата не стигат - става доста тромав на баир на горе и при изпреварване....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X