Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв акумулатор за Nissan Y60 2.8 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв акумулатор за Nissan Y60 2.8 TD

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Около 400 Ома.
    А обикновено се мери тока на утечка. Допустимо е да е до около 30мА.
    Благодаря отново

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Мерят напрежение на зареждане, ток до сега не съм видял някой да мери.
    И колко трябва да е

Мда, сега видях че е имало подобна тема, но е доста стара и ми е убегнала като търсех.

Коментар

14.2-14.4V
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Уф. Писал съм аз, но пак ще пиша.

Първо акумулаторът: фаровете нямат значение, за тях се оразмерява алтернаторът. С инвертора работата е сложна, там зависи какво ще се захранва през него. Ако очакваш трайно да захранва прибори 1000-1500 вата, с него трябва да върви работещ алтернатор 180-200А. Ако е да ги захранва без работещ двигател - сметката е дълга и тъжна, всеки 100Ач ще ти осигуряват около половин час работа и трябва да се почне поне от 200Ач, за да няма тъжни резултати по акумулаторите. Поддържам мнението, че 2000 вата инвертор е безсмислен в лек автомобил, освен за много специфични цели.

Полутяговият акумулатор в случая с къмпирането е задължителен, защото стартерните видове няма да издържат много. Също така, мъдро е да се монтира отделен стартерен акумулатор, който да служи само за тръгване, след като е изцеден всичкият ток.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X