Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв акумулатор за Nissan Y60 2.8 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв акумулатор за Nissan Y60 2.8 TD

Въпреки многото теми за акумулатори и многото ми опити да ги чета и разбера се отказах, реших да търся отговор наготово.
    Данни който мисля че трябва да дам за избора:
    - колата NISSAN PATROL Y60 2.8TD 1989г.
    - евентуално (за сега ги няма) допълнителни фарове - 5 бр. по 55W
    - колата се ползва предимно за диво къмпингуване, т.е. от запалката се захранва музика, душ, разни зарядни и други.
    - евентуално (за сега го нямам) инвертор 2000W, въпреки че въобще не зная как се ползва такъв уред.
    Досегашния акумулатор беше 95Ah ама си "отиде" вероятно и други данни е имал по него.
    Какъв акумулатор би бил подходящ за моят джип, с какви показатели, и каква марка ще ми препоръчате

От: Какъв акумулатор за Nissan Y60 2.8 TD

Какъвто най-голям се събере.И да не е нашенски. Варта, Бош, Банер....

Коментар

2000Вата инвертор натоварен изпива 100А/ч за около 40 минути, при 100% КПД.
      Като имаш време се обади да си хортуваме за диво къмпиране.

Коментар

Емоооо, както е казал Мечо Пух, колкото повече, толкова повече. Ако ще го ползваш за къмпингуване и можеш да си го позволиш си вземи полутягов.
        Теорията на Пенчо да не е нашенски на мен лично не ми е понятна.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз съм с два такива - единия на стандартното място отпред ,а другия вътре зад седалката ,случвало ми се е да хвърля над 20 лебедки на ден без проблеми .
          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            То е от 35 години практика. Извода си е мой. Не ангажирам никого.
            И не само нашенски, а и всичко дето се прави на територията на бившия СИВ. Същото важи и за гумите.

Коментар

Като ти чета консуматорите- тези 5 по 55 вата + 2 та фара бих ти препоръчал да сложиш 210 или 190 амперчасов, от онези големите дето са за тир.Иначе за отпред си ограничен от мястото, няма какво толкова да избираш, хващаш ролетката мериш какви размери се събират, после в някой магазин за акумулатори търсиш някой с максимални стартов ток и капацитет за тоя размер.Марката- за предпочитане нещо AC Delco, Exide, Banner, Berga.Дори и български да вземеш пак ще изкара 3 години след това е на късмет. Няма какво да го мислиш толкова. Сега ще почнат едни приказки еди кой си карал с незнам си кво 8 години, всичко е до начина на експлоатация и до късмет.
              Ники

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Какъвто най-голям се събере.И да не е нашенски. Варта, Бош, Банер....
                Емоооо, както е казал Мечо Пух, колкото повече, толкова повече. Ако ще го ползваш за къмпингуване и можеш да си го позволиш си вземи полутягов.
                .....
                То това е ясно като по правило, ама нали се гледат някакви стойности, и какво е полутягов.

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                Аз съм с два такива - единия на стандартното място отпред ,а другия вътре зад седалката ,случвало ми се е да хвърля над 20 лебедки на ден без проблеми .
                Колко Ah, колко пусков ток.

Малко предистория. Цялата зима акумулатора съм го държал на топло (температурата в помещението в което е бил не е падала под 5 - 6 градуса Целзий), и почти всяка събота като го сложа на джипа пали съвсем нормално и в неделя си го прибира пак на топло. Така до миналата седмица сложих го пак в събота, повозих се през уикенда и си оставих акумулатора на джипа и онзи ден в събота да запали ама нъц няма никаква следа от "ток". Това го разказвам че ми минават разни мисли че може да не ми е проблем само акумулатора. Да кажа че миналата зима го изпуснах акумулатора да падне от студовете, но после си го заредих и не съм имал проблеми от тогава. Чувал съм че след такова "замръзне" живота на акумулатора се скъсява осезаемо, и от тогава си го чакам да си "замине" (та че поне не съм изненадан).

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение

Колко Ah, колко пусков ток.
                  80 Ah са ,пусковия им ток е като за дизелов мотор (не си го спомням точно - ако трябва ще го погледна)
                  VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Преди няколко дни бях в същата дилема и като измерих размерите на щатната кутия се оказа, че не мога да сложа по-голям от 95 Ач азиатски стандарт (по-високи са от европейските), който е с размери 298 х 177 мм на кутията (306мм е дълъг при капака под клемите), т.е. бих могъл, но трябва да го поорежа отдолу, щото металната основа под акумулатора е 302 х 180мм и се отказах, та взех точно такъв - 95 Ач, 830 А стартов, азиатски стандарт, десен плюс.
                    V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

Един от бившите ми шефове е работил в наш акумулаторен завод.Та той казваше,че правят специални изследвания така,че след гаранцията акумулатора да умре.
                      JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
                        Един от бившите ми шефове е работил в наш акумулаторен завод.Та той казваше,че правят специални изследвания така,че след гаранцията акумулатора да умре.
                        Те щото Бош или Банер са заспи и правят вечни неща?
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

То е ясно че колкото по-близо след изтичането на гаранцията се повреди дадено изделие толкова по-правилно е сметнато. Но не за това е темата.

Въпрос, какви стойности (предполагам съпротивление) трябва да има на клемите (плюс и минус) без монтиран акумулатор, които се смятат за нормални за да може акумулатора да влезе в гаранция, защото знам че продавачите на акумулатори замерват нещо си преди да дадат гаранцията (в случай на проблем в автомобила, не дават никаква гаранция на акумулатора)

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
                            То е ясно че колкото по-близо след изтичането на гаранцията се повреди дадено изделие толкова по-правилно е сметнато. Но не за това е темата.

Въпрос, какви стойности (предполагам съпротивление) трябва да има на клемите (плюс и минус) без монтиран акумулатор, които се смятат за нормални за да може акумулатора да влезе в гаранция, защото знам че продавачите на акумулатори замерват нещо си преди да дадат гаранцията (в случай на проблем в автомобила, не дават никаква гаранция на акумулатора)
                            Около 400 Ома.
                            А обикновено се мери тока на утечка. Допустимо е да е до около 30мА.

Коментар

Мерят напрежение на зареждане, ток до сега не съм видял някой да мери.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X