Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е разликата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква е разликата?

Каква е разликата в двигателите на Терано 2 2.4 преди и след 1996?
    Land Rover Discovery 3.9 V8

От: Каква е разликата?

Мисля,че има някаква разлика в мощността на моторите/касае се за няколко коня/,но иначе са почти еднакви.Нека някой по-запознат да каже...
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

За мощността ясно. Но ме интересува някаква разлика в самия двигател ли има или в електрониката, или в нещо друго? Защо след 96 мощността е намалена?

Коментар

Разпределителния вал е различен.Всичко е заради екология.

Коментар

Първоначално публикуван от keidj Преглед на мнение
          За мощността ясно. Но ме интересува някаква разлика в самия двигател ли има или в електрониката, или в нещо друго? Защо след 96 мощността е намалена?
          Как така намалена...?
          Моя не е ли 116 коня?
          Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
            Как така намалена...?
            Моя не е ли 116 коня?
            И твоя и моя са 116к.с. ама по-старите преди 96-та са 124 коня.

Коментар

Привет,
              Моето терано 2.4 е 97 и е 124 кс

Коментар

Значи 2,4 от 1993 до средата на 1996 е 124к.с. а от 1996 до 2002 на късата база е 116к.с. а на дългата 118к.с. Твоя може да е постоял няколко месеца в някой магазин и затова първата рег. да е 1997. Въпроса ми е след като разликата е само в разпределителния вал означава ли че вал от 124к.с. ще стане на 116к.с.?

Коментар

Вал може и да стане (даже е почти сигурно), ама как ще го докарате откъм компютър?

ПП: За седенето - предвид че е с 4-те фара, е изключен варианта да е произведен преди средата на 96-та. Погледни му картинката на аватара.

ППП: Ако много ви се занимава - слагате 16 клапанова глава от 240Z/ZX (Не помня точно модела), слагате един Squirt вместо оригиналния компютър, и от там нататък докарвате каквото искате като параметри.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Вал може и да стане (даже е почти сигурно), ама как ще го докарате откъм компютър?

ПП: За седенето - предвид че е с 4-те фара, е изключен варианта да е произведен преди средата на 96-та. Погледни му картинката на аватара.

ППП: Ако много ви се занимава - слагате 16 клапанова глава от 240Z/ZX (Не помня точно модела), слагате един Squirt вместо оригиналния компютър, и от там нататък докарвате каквото искате като параметри.
                    С компа мисля е няма да има проблем има си "гении" за тая работа пък в краен случай комп от старо Терано може да се намери. А що се отнася до главата, за която говориш тя нали е с 2 вала и си мисля че бая голямо приключение ще е, а и такива Нисани 240 няма много.

Коментар

С компа мисля е няма да има проблем има си "гении" за тая работа пък в краен случай комп от старо Терано може да се намери. А що се отнася до главата, за която говориш тя нали е с 2 вала и си мисля че бая голямо приключение ще е, а и такива Нисани 240 няма много.
                      Тука няма, ама в ингилизко има колкото щеш. С компа.... може и да е проблем, а може и да не е. Не знам подробности за това. То че има кой да го направи (дори да слага скуирт) - има, ама струва едни пари.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Пак да изкажа мнение...
                        вчера гледах вин кода и според него е произведен 4 месец на 97 година но за двигателя не пишеше нищо ....
                        в талона пише 124 кс .... къса база е 2.4 12в
                        и на мен ми е интересно ... да си призная дали просто не е грешка в талона
                        но още по интересното е че една от буквите в вин кода не ми харесва тази която е за ДВГ е К

Коментар

То има един човек, който имаше терано с такава глава и турбо даже ама го продаде и аз го познавам даже. Ама си е приключение.
                          Значи вал от преди 96-та и ком му е майката така ли? А дали буксите на компа са едни и същи, както и пиновете?
                          Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Не вярвам да са направени някакви "генерални промени" демек буксата си букса, обаче по-важното за мен е дали компа няма да стане след малко ровичкане или ще трябва да се търси друг.

Коментар

Не вярвам да са направени някакви "генерални промени" демек буксата си букса, обаче по-важното за мен е дали компа няма да стане след малко ровичкане или ще трябва да се търси друг.
                              Ако човека е наясно, няма причина да не може да се чипоса както ти е кеф. Това е доволно разпространен двигател и сигурно дори има софт дето показва таблиците вътре. Въпроса е да намериш човека. Ама не такъв, дето е само в състояние да ти смени чипа, а такъв, дето е в състояние да бърника по таблиците, и то културно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X