Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за мостове от Y60 на Y260

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за мостове от Y60 на Y260

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
    Дааа и първия ти сигурно ще е "не прави опит да съсипеш добрата машина" а втория "не се пипа/чупи/ това дето работи добре"
    Ако трябва да съм сериозен:
    Да, ресьорите си работят добре, но изискванията са далеч по големи. В тая връзка съм зА такава преработка.
    Обаче, за да стане по добра конструкцията не трябва да фиксираш такъв бюджет - няма да стигне и ако въобще се завърши проекта ще бъде много зле и тогава ще съжаляваш за ресьорите.
    Един път трябват съвсем нови елементи по окачването, а не "някакви пружини", амортисьори, носачи и т.н. и втори път разход в графата "труд". Например - ще трябва да се маха купето. Направи сметка колко труд, условия, съоръжения, организация. После, имаме нови мостове - добре, но ще трябва да се преработят основно, тоест съвсем нови елементи за връзките към окачването и управлението. Това пък значи съвсем нова конструкция, което вече ни води в сферата да ставаме конструктори.
    Може много още да се пише в тая връзка, но нямам време, а и хората които могат да направят такава преработка са наясно с нещтата. На теб искам да ти кажа да помислиш относно бюджета и свързания с него краен резултат. В смисъл, склонен ли си да го направиш неограничен? Ако не си, не се захващай.
    Успех!

Коментар

А пък аз мисля, че по евтино ще излезе да си купиш един блокаж за задния мост и всичко ще е ОК.
      Или продай стареца на половин цена и си вземи ГР с блокаж и си карай на воля. Май по-добро от оригинала НЯМА
      Samurai Gemax

Коментар

Добре де, то ако е само заради блокажа, все ми се струва че ако купиш блокаж за твойте си мостове и насадиш едни койловъри пак на твойте си мостове, ще ти излезе хем по-евтино, хем по-лесно, хем по-бързо и с по-малко потенциални места за омазване на работата и преправяне.

Виж ако ще сменяш двигател вече е друго, ама не прочетох за такива намерения.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Добре де, то ако е само заради блокажа, все ми се струва че ако купиш блокаж за твойте си мостове и насадиш едни койловъри пак на твойте си мостове, ще ти излезе хем по-евтино, хем по-лесно, хем по-бързо и с по-малко потенциални места за омазване на работата и преправяне.

Виж ако ще сменяш двигател вече е друго, ама не прочетох за такива намерения.
          Е даа,ама няма да е толкова интересно,аз като насаждах моите,си имаше своите запомнящи се моменти,така се градят спомени,а и връзката ти с машината става друга след като си хвърлил толкова ресурс като работни часове и материални благинки,върху нещо което само ти ще си оценяш по достойнство.
          LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
          Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

И не на последно място,ГР-ските мостове са по-широки...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Чета нещо за двигател 4.2. Предполагам сте наясно, че само 2.8 дизела е с малката скоростна, раздатка, съединител, кардани Т.е. всичко останали модификации на Патрол ( Y60 и Y61 ) са с доста по-сериозна трансмисия . Ако са тесни мостовете от Y60 на рамата на Y260, то тогава потърсете от Y61 2.8 ( хем предните каренца са по-ячки )
              RB Patrol Team

Коментар

аз направих следното:щанги амортисьори панхард от GR махнах ресьорите от зад и присадихме окачването от GR-а всичко за сега е добре фланец на кардана сложих и сега ще чакам някой ден и за блокаж!от пред ще правим същото упражнение взел съм пушките от GR пружини имам амортисьори също само да се освободи време и почваме да се забавляваме отпред
                Nissan Patrol 4.0

Коментар

Само с един тел.и си намерих заден мост с блокаж и всичките му карантии за 500 лв......и кой каза че не може да стане цялата гимнастика след като не съм първия или последния дето ще го направи!Имам в наличност и един GR 60 за части наблизо та от него ще взема разните му пушки щанги и тн.

и един познат има останали няколко двойни карета от Вранглер.......
                  driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

хубава цена за обурудван мост а гимнастиката не е чак толкова трудна!
                    Nissan Patrol 4.0

Коментар

Само с един тел.и си намерих заден мост с блокаж и всичките му карантии за 500 лв......и кой каза че не може да стане цялата гимнастика след като не съм първия или последния дето ще го направи!Имам в наличност и един GR 60 за части наблизо та от него ще взема разните му пушки щанги и тн.

ако са така нещата по-добре GR-ски мостове с тяхното окачване да сложиш отколкото да правиш захвати на твойте мостове!
                      Nissan Patrol 4.0

Коментар

Хайде почвай го!
                        Андро беше прав, ще се позабавляваме.
                        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                        ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                          Хайде почвай го!
                          Андро беше прав, ще се позабавляваме.

сега го карам че много сняг ......като се стопли го мятам хем ще набавя и чанколяците!
                          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

И аз следя темата с интерес. Давай смело.
                            GSM 0877 08 99 19
                            Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

е щом на мостовете на моя [ATTACH=CONFIG]419266[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]419267[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]419268[/ATTACH]може да се сложат пружини и се слагат що да не може и на такива от ГР ......остъргва се всичко и наново според шасито!

Прощавай,тия заварки върху задният мост,не водят ли до напрежения,и малки изкривявания,оттам до проблеми за полуоските ?

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
                                Прощавай,тия заварки върху задният мост,не водят ли до напрежения,и малки изкривявания,оттам до проблеми за полуоските ?
                                Ако не се правят както трябва,водят моста до близко до скрапта състояние,важно е желание и малко ресурс,другото се нарежда...
                                LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                                Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X