Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрически прозорци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електрически прозорци

Първоначално публикуван от keidj Преглед на мнение
    Със свинска мас дали няма да стане
    Не става, но виж с гъша мас със сигурност става.
    Ако нямаш - пробвай с лой .
    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
    Opel Campo 3,1 TD '99
    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
      Добре де...ами ако е чак такава трагедия работата с какво мазничко да се смаже.Не съм пробвал,но се каня да си закупя един флагон такава грес,че е много хубава и има широко приложение.Дори и да не е маслоустойчива гумата...толкова ли ще се разяде от смазване с гресчица бре...???
      А мазане с технически вазелин....Ама с какво ще се нанася,защото имам чувството,че там не се ли пръска със спрей,с отверката ще е трудно.За карбураторния спрей.Колкото и да не е издръжлива гумата на него,той разтваря за секунди мръсотиите и маслата и съхне също за секунди.За такова кратко време ми се струва,че няма да повреди изобщо гумата,но пък ще я почисти добре.Имайте предвид,че проблема идва и от това,че се събира мизерия по канала където върви стъклото и това затруднява много свободното му предвижване.Ако само се смаже,ще се подобрят донякъде нещата,ама....реално няма да има ефекта на освобождаването на канала на стъклото!
      Поздрави!
      Спирт (етилов, метилов, изопропилов) върши същата работа. Намокряш парцалче и чистиш няколко пъти. Моите така ги чистих, като си слагах ветробраните.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В Конрад на ул. Хан Аспарух продават спринцовки с бял техн. вазелин за под левче и върши фантастична работа не само за прозорци, но и за ключалки и панти. Съжалявам за спама, но спринцовката се използва за няколко години. Аз лично ползвам за смазване на всички жила и досега не съм имал ядове.
        Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Има една универсална оръжейна смазка, нарича се балистол, ловците я знаят.Със сигурност няма да увреди уплътненията. Продава се и като спрей, което позволява лесно нанасяне, като има формулация и със силикон. Няма да давам линк, защото сайтовете в които се предлага са търговски, който се интересува ще го намери.

Коментар

Проблема е в износване на уплътненията от към огледалото на вратата. Уплътнението се прокъсва и минава от другата страна на стъклото. С времето стъклото го до деформира и няма оправяне. Няколко пъти свалям кори и ги намествам, седят около 2-3 дни, но после пак се заклинват. Ако някъде има нови уплътнения ще взема и аз.

Коментар

Вчера свалих кората напръсках уплатненията от от 2те страни на прозореца с WD40 а по средата където ходи жилото го намазах с грес (самото жило) и се оправи значително движението на прозореца. За 3-4 секунди е свалено. Преди и със сила минимум 10 секунди се сваляше. Мерси за идеите
              Nissan Terrano 2.7 TDi
              ----------------------------
              Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Да съживя малко темата/за съжаление поради дерт/
                Вчера прибирайки се от Русе,жената реши да отвори преден десен прозорец.Всичко нормално ,докато не реши да го затвори.Чу се едно изпукване и....прозореца нагоре отказа да върви след като достигна около 7-8см. от най-горно положение.Проверих веднага ...надолу си върви безгрижно до край,но нагоре...тръгва и като стигне на въпросното разстояние сякаш заклинва и не ще.Искам да подчертая,че до момента не съм имал проблем/дори и зимата на -15градуса/ със забавено или затруднено движение на стъклото!
                С издърпване на ръка и натискане едновременно на копчето все пак успях да го вдигна,но...не и докрай.Просто се върна с около 1см. от най-горно положение и толкоз/пак добре де,че можеше и да блокира в отворено положение,а и дъжд за малко да ни вали/.
                Естествено веднага звъннах да притесня Спарки и както очаквах след кратък разговор разбрах,че нищо точно не може да се каже и си иска разглобяване.
                Та в този ред на мисли...след като толкова народ е отварял,чистил и т.н.,някой да се сети да снима,че да имам представа къде и какво ще се разглобява след свалянето на кората???
                Ще съм благодарен за всяко инфо,т.к. работното ми време особено тази седмица е такова,че ще се налага в най-добрия вариант много скоростно разглобяване поради факта,че вече се стъмва рано,да не говорим,че за сметка на това пък го дават и да вали тия дни...
                Предварително ви благодаря!
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

След сваляне на кората е очеизвадно какво трябва да се свали - 3 болта на мотора, по 2 болта в горния и долния край на шината, и един или два, дето държат стъклото към танкетката на шината. Толкоз.

Трябва да свалипш стъклото наполовина преди да правиш тая интервенция, защото иначе нямаш достъп до болтовете, държаши стъклото към танкетката. Отвивайки болтовете на стъклото трябва да го придържаш да не падне.

Приготви си и дъска/летва с подходящ размер да подпреш стъклото, в случай че не може да се поправи веднага. Аз карах така 1-2 месеца, като си купих джипката.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Най-вероятния причинител и най-лошия е едни пластмасови ограничители които фиксират стъклото да се плъзга по металната лента нагоре надолу. Те са видими като отвориш и махнеш наелона /там има голямо цапане, защото той е залепен/. Тез пластмаски като заминат, стъклото не се движи както трябва и може да заяде от време на време, пробвай да го наместиш без да сваляш болтове първо. Иначе може да се е разместило стъклото по някаква по-различна причина. Има и вариант да се счупи някой плъзгач, по-скоро долня на лентата, където завива жилото, но това става ако го напъваш само. Отваряй смело )
                    Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                    X-trail 2.2 Di 2003
                    Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

.Чу се едно изпукване и....
                      Първо направи каквото ти е написал Спарки - от тази процедура бягане няма.
                      После опитай с кабели да захраниш моторчето и видиш как се движи механиката до двете крайни положения.
                      Ако проблема не е видим следва разглобяване на ролката, на която се навива въжето.
                      Успех и маркирай частите, да не объркаш нещо.
                      Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                      Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                      Opel Campo 3,1 TD '99
                      Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
                        Най-вероятния причинител и най-лошия е едни пластмасови ограничители които фиксират стъклото да се плъзга по металната лента нагоре надолу. Те са видими като отвориш и махнеш наелона /там има голямо цапане, защото той е залепен/. Тез пластмаски като заминат, стъклото не се движи както трябва и може да заяде от време на време, пробвай да го наместиш без да сваляш болтове първо. Иначе може да се е разместило стъклото по някаква по-различна причина. Има и вариант да се счупи някой плъзгач, по-скоро долня на лентата, където завива жилото, но това става ако го напъваш само. Отваряй смело )
                        Въпросните пластмаски ако са потрошени,какво е решението...или никой не му се е налагало да сменя...
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

И при мен го имаше филма. Гогато взех джипа всички джаможе си бяха 6, но един ден шофьорското едвам го дигнах. После се пооправи ама се вдигаше бавно и задираше посредата.
                          След като разглобих кората и махнах найлона смазах всичко. Работата потръгна ама не съвсем. И точно преди да затварям установих, че стъклото се е изместило от уплатнението из страната на бравата. Бързо наместване с отверка и сега всичко си е 6. От тогава не съм имал ядове, а го отварям всеки ден по 10тин пъти. Идея нямам как се е измушнало от уплатнението, което видимо си беше здраво, без разпокъсвания, а и мъжчето си стоеше.

Поздрави !
                          П.п. Лубашки, отвори смажи, прегледай уплатненията и тогава предприемаи други действия.Аз не свалях стъклото, нито моторчето, металната шина по която се движи пластмасата я изшкурих (щото ми се видя грапава ) намазах с литиева грес и затворих. Аа.. и да не забравиш после да си лепнеш найлончето !

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                            металната шина по която се движи пластмасата я изшкурих (щото ми се видя грапава ) намазах с литиева грес и затворих.
                            Таман си и свалил цинка. Ся като ръждяса ще се награпави реално.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Таман си и свалил цинка. Ся като ръждяса ще се награпави реално.
                              Не съм толко необразован де, ейЙЙ... Само леко хванах ръбовете, не съм шкурил до блясък

Коментар

Въпросните пластмаски ако са потрошени,какво е решението...или никой не му се е налагало да сменя...
                                Те са 2 броя, оправия трудно, нещо да се лепят или да се прихване към лентата с нещо друго, мойте не съм ги оправял и без тях става, ама може и да не са счупени при теб. Стъклото се размества нещо не знам дали има и други причини, може и да е от леки деформации по уплътнението, според мен е от тия пластмаски, те са едни съвсем малки и се пързалят по лентата, като са здрави )
                                Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                                X-trail 2.2 Di 2003
                                Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X