Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрически прозорци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електрически прозорци

Колеги. Пак съм аз с поредния проблем . Джипката, терано 2 1996г. с електрически прозорци, но за да се отвори или затвори му трябва едно полвин-един час приблизително. Майтапа настрана. Като натисна копчето трябва да натискам или да бутам с ръката за да се вдигне или свали прозореца. Работи, но много слабо. И на 2та прозореца е така. Дали не е за смазване лайсните или нещо друго може да е проблем?
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

От: Електрически прозорци

Взимаш едно ВД-40 и пръскаш по улеите там където се плъзга прозореца. Пръскаш яко без да се плашиш. Сега зимата уплатненията се удървят и допълнително спират прозореца. И моя е така, но периодично с спрей нещата потръгват. То даже спрея освен, че смазва и почиства прахоляка натрупан от карането по черно.
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

При мен само десния е така, движи се но бавно, на шофьорската врата няма проблем. Значи WD40 му е майката, благодаря Дамяне.

Коментар

По-скоро смазка с милибден. Има такива на спрей. То реално е WD40 с молибден. Разликата е че молибдена остава и след като другото се изпари.

Проблема в общи линии е в удървени/протъркани уплътнения. Е, и моторчетата може да не са в най-добрата си форма - например износени четки и т.н.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте,
          Когато купих моята джипка само едно стъкло работеше.
          Последва разглобяване, смазване на жила и водачи, и сега всичко е наред.
          Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
          Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
          Opel Campo 3,1 TD '99
          Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Мерси, следва разглобяване на вратите, пък да видим какви изненади се крият вътре
            Поздрави.
            Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

И мойте едвам се влачеха особено зимата .Разглобяване смазване и раздвижване с течно масло ( с WD40 ефекта е мимолетен докато изсъхне и става по лошо)или парафин на всякъде по водачите и жилата също.Има добър ефект но не очаквайте чудеса.

Коментар

Ако намажа някакси със грес, дали ще има по-добър ефект?
                Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  По-скоро смазка с милибден. Има такива на спрей. То реално е WD40 с молибден..........
                  Аз ще се съобразя с опита на знаещите.......но на пролет, сега и без това десния прозорец не го отварям.

То така или иначе, копче да натисна в джипката, преди това звъня на Спарки

Поздрави и благодарности на Спарки че ни храни със информация!

Коментар

При огледа на мойто Терано не забравих да видя дали всичкото ел стъкла работи.Мойто е с 4-ри ел стъкла.Всичко е ток.Вървят си мазно и скоростно без никакви забележки,но...ако изпадна в такава ситуация има бяла литиева грес на спрей.Не се разтича от висока температура,не замръзва и върши невероятна работа.Един спрей такава грес струва 8-9лв.Моят съвет е....
                    1. Третиране със спрей за карбуратори.Има невероятно почистващо и разтварящо мръсотиите действие.Самата струя направо издухва натрупаното.
                    2. след това третиране с бялата литиева грес на спрей.Хубаво напръскване на почистеното с предходния спрей.Раздвижване няколко пъти нагоре-надолу и отново пръскане с греста.
                    Мисля че ще има доста добър ефект...и най-вече дълготраен!
                    Поздрави!
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                      При огледа на мойто Терано не забравих да видя дали всичкото ел стъкла работи.Мойто е с 4-ри ел стъкла.Всичко е ток.Вървят си мазно и скоростно без никакви забележки,но...ако изпадна в такава ситуация има бяла литиева грес на спрей.Не се разтича от висока температура,не замръзва и върши невероятна работа.Един спрей такава грес струва 8-9лв.Моят съвет е....
                      1. Третиране със спрей за карбуратори.Има невероятно почистващо и разтварящо мръсотиите действие.Самата струя направо издухва натрупаното.
                      2. след това третиране с бялата литиева грес на спрей.Хубаво напръскване на почистеното с предходния спрей.Раздвижване няколко пъти нагоре-надолу и отново пръскане с греста.
                      Мисля че ще има доста добър ефект...и най-вече дълготраен!
                      Поздрави!
                      Любо, съвсем не съм сигурен че спрея за карбуратори ще се отрази добре на гумата. То е ацетон с разни допълнителни истории, включая и киселини. А не съм и сигурен че тая гума е маслоустойчива, та не знам и как ще и се отрази греста. Опитвал ли си лично това?

Ще взема да проверя колко струват нови уплътнения и дали се продават. Това определено би било най-доброто решение. Проблема е че се протъркват власинките върху гумата, и стъклото вече има пряко съприкосновение с нея, и съответно му е по-трудно да се движи.

При мен "проблема" почти го няма. Появи се като сложих ветробрани.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Лятото е сравнително добре. Сега зимата е малко тежка задача, но колко е зимата...
                        Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Пробвайте със силиконово масло,може и да стане,поне няма скапе уплътненията.
                          Кия Спортидж 2000тди
                          Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Любо, съвсем не съм сигурен че спрея за карбуратори ще се отрази добре на гумата. То е ацетон с разни допълнителни истории, включая и киселини. А не съм и сигурен че тая гума е маслоустойчива, та не знам и как ще и се отрази греста. Опитвал ли си лично това?

Ще взема да проверя колко струват нови уплътнения и дали се продават. Това определено би било най-доброто решение. Проблема е че се протъркват власинките върху гумата, и стъклото вече има пряко съприкосновение с нея, и съответно му е по-трудно да се движи.

При мен "проблема" почти го няма. Появи се като сложих ветробрани.
                            Добре де...ами ако е чак такава трагедия работата с какво мазничко да се смаже.Не съм пробвал,но се каня да си закупя един флагон такава грес,че е много хубава и има широко приложение.Дори и да не е маслоустойчива гумата...толкова ли ще се разяде от смазване с гресчица бре...???
                            А мазане с технически вазелин....Ама с какво ще се нанася,защото имам чувството,че там не се ли пръска със спрей,с отверката ще е трудно.За карбураторния спрей.Колкото и да не е издръжлива гумата на него,той разтваря за секунди мръсотиите и маслата и съхне също за секунди.За такова кратко време ми се струва,че няма да повреди изобщо гумата,но пък ще я почисти добре.Имайте предвид,че проблема идва и от това,че се събира мизерия по канала където върви стъклото и това затруднява много свободното му предвижване.Ако само се смаже,ще се подобрят донякъде нещата,ама....реално няма да има ефекта на освобождаването на канала на стъклото!
                            Поздрави!
                            NISSAN FOREVER
                            -----------------------------------------------------------------------------
                            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Със свинска мас дали няма да стане
                              Land Rover Discovery 3.9 V8

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X