Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лебедка за Терано 2. Каква?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лебедка за Терано 2. Каква?

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
    Явно избора е:

1. Лебедка Mile Marker PE8000 - 1500 кинта (38 кила)

2. Стойката за закрепяне - 700 лева от тия поляци или от тука (10-тина кила)

около 50 кила нови.

А май и акумулатор един не е зле да се бодне още - 15-тина килца.

После трябва да се мислят торсионите и амовете...там хич не ми е ясно какво да им мисля. Дали има със същите монтажни размери усилени амове и торсиони...

за 50 кила не е ли ок само да се натегнат малко торсионите?

За амовете няма наистина и грам идея...на пръво време 50-кила не би трябвало да ги унищожат.
    Аз затова съм намислил да сменя оригиналите амове с такива на Монро.По-твърдички са,а като се сложи,че и като натегнеш торсиона предницата става по-твърда тия 50 кг. почти няма да имат значение.Тъкмо ще стане по-комфортна возията отпред...
    П.П.Има и още едно нещо дето може да се направи...Аз както съм 100кг. да отслабна с 20кг и разликата направо няма да я има....хихихи...
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
      Аз затова съм намислил да сменя оригиналите амове с такива на Монро.По-твърдички са,а като се сложи,че и като натегнеш торсиона предницата става по-твърда тия 50 кг. почти няма да имат значение.Тъкмо ще стане по-комфортна возията отпред...
      П.П.Има и още едно нещо дето може да се направи...Аз както съм 100кг. да отслабна с 20кг и разликата направо няма да я има....хихихи...
      Поздрави!
      То май на Тераното оригиналните са монро? Пък и аз сега ги смених. Разликата е, че новите монро са жълти и изглеждат готино :-) и не са ръждиви

Инак и аз мога да олекотя колата с 20-30 кила ама ще е голям зор

Ето тука има хубава дискусия и картинки

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=72402
      Последно редактирано от hotsnail; 16-01-12, 18:34. Причина: Правопис

Коментар

То май на Тераното оригиналните са монро? Пък и аз сега ги смених. Разликата е, че новите монро са жълти и изглеждат готино :-) и не са ръждиви

Инак и аз мога да олекотя колата с 20-30 кила ама ще е голям зор
        1. Оригиналните не са MONROE.
        2. Оригиналните на са газови, а маслени.
        3. Оригиналните са много по-меки от жълтите MONROE Adventure.
        4. Оригиналните са по-тънки от MONROE Adventure.

С монро адвенчър возията е в пъти по-твърда.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така след четене разбрах, че трябва ел. лебедка. Андро се надявам да ми я монтира, като взема една лебедка и плоча за монтаж. Оказа се, че Вромоса нямат точно сега подходяща за мен лебедка и аз се одтадох на още четене и размисъл.

Чуднките ми са:

1. Дали има смисъл да си купя скъпа лебедка - WARN. Чета за другите и явно има грижи и с T-Max (кьопав мотор) и с Mile Marker (кьопава електроника). Ама е доста дебела работата с WARN. Най-евтинко за 900 Евра в Германия M8000. Другия вариант има една за 2500 Яро продава, доста по яка лебедка ....ама трябва да прежаля левчетата. За WARN до сега не съм намирал лоши мнения. Защо мисля за толкоз пари....ами то аз като заседна и ще искам да я ползвам ако тогава не работи...по добре да не купувам нищо т.е. ако имам нещо за 1000 кинта и то просто откаже насред някоя голяма кал и няма на 20 км кой да дойде да ме дръпне...

2. Гледам разни железни брони чудя се дали има смисъл от броня или ... не знам. Тука някой купи ли си плска AFN-ка?

3. За окачването четох бая. Явно след като кача лебедка и ако сложа брооня, ще искам торсиони, а то там и за лифт почва да си мисли човек. Тука явно повечето хора са с Trail Master 2" + тунингови торсиони. Това май е по евитнко и може едно по едно да се пазари. Ама Calmini-то 8см, има и един куп железария освен амове, пружини и торсиони. Та тия железа не е ли по добре да ги има...
          Последно редактирано от hotsnail; 31-03-12, 23:23.

Коментар

Така след четене разбрах, че трябва ел. лебедка. Андро се надявам да ми я монтира, като взема една лебедка и плоча за монтаж. Оказа се, че Вромоса нямат точно сега подходяща за мен лебедка и аз се одтадох на още четене и размисъл.

Чуднките ми са:

1. Дали има смисъл да си купя скъпа лебедка - WARN. Чета за другите и явно има грижи и с T-Max (кьопав мотор) и с Mile Marker (кьопава електроника). Ама е доста дебела работата с WARN. Най-евтинко за 900 Евра в Германия M8000. Другия вариант има една за 2500 Яро продава, доста по яка лебедка ....ама трябва да прежаля левчетата. За WARN до сега не съм намирал лоши мнения. Защо мисля за толкоз пари....ами то аз като заседна и ще искам да я ползвам ако тогава не работи...по добре да не купувам нищо т.е. ако имам нещо за 1000 кинта и то просто откаже насред някоя голяма кал и няма на 20 км кой да дойде да ме дръпне...

2. Гледам разни железни брони чудя се дали има смисъл от броня или ... не знам. Тука някой купи ли си плска AFN-ка?

3. За окачването четох бая. Явно след като кача лебедка и ако сложа брооня, ще искам торсиони, а то там и за лифт почва да си мисли човек. Тука явно повечето хора са с Trail Master 2" + тунингови торсиони. Това май е по евитнко и може едно по едно да се пазари. Ама Calmini-то 8см, има и един куп железария освен амове, пружини и торсиони. Та тия железа не е ли по добре да ги има...
            Аз лично карах 4 години с Т-Макс.В началото имаше доста дърпане с нея и никога не ме е оставяла.Така и продадох Патрола с нея и вярвам,че новия и собственик,също ще може да разчита на нея!
            Беше от радиоуправляемите модели 9500LB...и лично аз не съм чувал някой да се оплаква от тази марка.Е...сигурно има и проблемни бройки,ама като цяло бива!
            Колега кара пък със Шампион.Доста са евтини.Човека ходи и на състезания дори с нея и за 1 година проблеми никакви,а трябва да е хвърлил сигурно поне 60лебедки вече/а може и повече знам ли/.На теб ще ти трябва рядко.Не си заслужава да се затварят толкова пари за 2-3-лебедки на година за маркова лебедка като Warn.
            А за това,че можеш да останеш някъде по къра,заради некачествена лебедка...ами то можеш да останеш и с качествена такава.Примерно като заседнеш в някое тресавище и наоколо няма на какво да се закачиш и куп други ситоации които не свързани с лебедка и нейното ползване дори!
            Лечението на това,да не те вият чакалите някъде е едно...НЕ ходи сам в гората!!!
            Винаги поне два джипа...
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER

Коментар

Супер! Благодаря! Нов съм в джипките, а ме кефи.

Ще чакам Т-Мах-ите да дойдат.

Явно трябва да си намеря дружки в това занимание.

Ако някой каже и две три думи за борните и окачването

Коментар

Аз съм с 5 инчовото окачване на Calmini. Имам монтиранат метална броя - правих си я сам - 53 кг, лебедка Т-макс - около 40 кг и други разни простотии. Отпред колата е натоварена с около 100 кила, както виждаш. Калмини-то ги издържа и даже имам ресурс да стане като "жираф". Като я вдигна много тпред, обаче ми се губи способността за завой и в гората понякога е смешно да правиш маневри по завоите.

Моя монтаж, не е кой знае какво и имам доста недомислици, но можеш да го прегледаш тук:

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=99178

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=99173

Успех.
                Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

супер благодаря за линковете!

Коментар

Така няма Т-МАкси......

Та какво има и и мога да поръчам ама малко се колебая. Има RUNVA EWX 9500 и GEW 10000

Има ли някой опит с RUNVA? Стават ли тия лебедки?

Малко се притесних да си кажа щото ето я EWX 9500 какво е:

А тия китайци правят и други лебедки коитo изглеждат доста различно

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:239.1 КБ
ID:5374933

Не че нещо ама втората е 500 долара, което е горе долу цената и на първата. Само дето 2-рата е боядисана в червено има три страници раклами с филмчета, пише че е защитена от влага, идва си с дистанционно, непромокаем калъф, куки и разни други дреболии.

http://www.runvacanada.com/usa/11xp.htm

Та чудя се

1. Runva струват ли си като лебедки или да си търся от немско някой WARN на двойно повече парички?

2. Само от боя и реклама ли са спестили или като я опъна на баира ще изпрошне я намотката, я предавката и аз ще остана в калта....

Имате ли опит с Runva?

Коментар

Защо реши да купуваш Runva от Канада като си имаме Вромос в България ?

Коментар

Не от Вас ще я купувам!

Просто малко се притесних с тия канадски модели че са много шарени...

Вие сте слагали такива лебедки (видях една тема от 2007-а май с един патрол). Има ли оплаквания от EWX-а ?? и има ли защо да избера другата GEW 10000

А като цяло малко ме притеснява китайската подлост. Ония канадци сигурно купуват по един кораб лебедки на година и им дават ниски цени и боя и уплътнители и т.н. При дрехи съм виждал на практитка разликите между стоки за Европа и САЩ.

Американците просто купуват големи количества и качеството е по-високо а цената по-ниска. Та се чудих дали и с лебедките не правят така - тука Европейските търговци няма как да им стъпите на врата с малки поръчки и ....

Гледах че в Англия ги предлагат под името Шампион тия Българските сивите и в Латвия ги има...гледха и филмчета. Мнения не намерих много де. Ама май ще рискувам да видя дали върши работа.

Като стана дума какво да взема освен лебедка и плоча? Андро каза че това му трябва и ще я монтира ама се чудих за

1. водач - онова с 4-те ролки

2. колан за дърво

3. разни куки и шегели

Аз за сега з амалки разходки го ползвам джипа чудя се длаи ми трябва крик...трябва голяма глупост май да направя за да искам крик. Е сега събота в лозенска стигнах едно място дето може и да ми трябваше крик ако бях продължил ама аз се върнах и намерих по-сух път.

Да се похваля курса Лозен-Пасарел и обратно вече го мога. Сигурно звучи смешно ама си има бая кал между тия две населени места

Коментар

Не от Вас ще я купувам!

Просто малко се притесних с тия канадски модели че са много шарени...

Вие сте слагали такива лебедки (видях една тема от 2007-а май с един патрол). Има ли оплаквания от EWX-а ?? и има ли защо да избера другата GEW 10000

А като цяло малко ме притеснява китайската подлост. Ония канадци сигурно купуват по един кораб лебедки на година и им дават ниски цени и боя и уплътнители и т.н. При дрехи съм виждал на практитка разликите между стоки за Европа и САЩ.

Американците просто купуват големи количества и качеството е по-високо а цената по-ниска. Та се чудих дали и с лебедките не правят така - тука Европейските търговци няма как да им стъпите на врата с малки поръчки и ....

Гледах че в Англия ги предлагат под името Шампион тия Българските сивите и в Латвия ги има...гледха и филмчета. Мнения не намерих много де. Ама май ще рискувам да видя дали върши работа.

Като стана дума какво да взема освен лебедка и плоча? Андро каза че това му трябва и ще я монтира ама се чудих за

1. водач - онова с 4-те ролки

2. колан за дърво

3. разни куки и шегели

Аз за сега з амалки разходки го ползвам джипа чудя се длаи ми трябва крик...трябва голяма глупост май да направя за да искам крик. Е сега събота в лозенска стигнах едно място дето може и да ми трябваше крик ако бях продължил ама аз се върнах и намерих по-сух път.

Да се похваля курса Лозен-Пасарел и обратно вече го мога. Сигурно звучи смешно ама си има бая кал между тия две населени места
                          За тази марка,конкректно нямам впечатления,но ако е едно и също с лебедките Шампион...това е друго!
                          Един Колега от Ст. Загора внася лебедки Шампион от Англия.Имам доста познати,които си купиха от него и са доволни,включително и един/Живко Бакалов/,който ходи по състезания с такава и досега няма проблем никакъв,което за мен е показателно относно качеството на лебедките!!!
                          Ако те заинтересуват повече подробности,мога да ти дам координати на човека на ЛС и там да си провериш цени и всичко останало което те интересува!
                          За мен лично тези лебедки са един добър компромис във времена на криза и финансов недоимък!
                          Другото което е...то да си закупиш крик/говорим за Хай-Джек/ е най-лесното нещо,но преди това трябва да се замислиш при нужда къде аджаба ще повдигаш джипа с него
                          Трябва да имаш силови брони отпред и отзад и здрави степенки отстрани,защото реално при използването му джипа увисва с почти цялата си тежест на мястото където е подпрян крика.Това на пластмасовите брони няма как да стане,нито пък на заводските алуминиеви степенки!!!
                          Та за целта...първо измисли къде ще подпираш джипа и се заеми с тунинг в тази насока,а едни 100-тина лв. за крик са най-лесното нещо.Поне сега предлагане има много...не е като преди да чакаш по 3-4-месеца да внесе някой и да си правиш предварителна заявка !
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER

Коментар

... Аз за сега за малки разходки го ползвам джипа чудя се длаи ми трябва крик...трябва голяма глупост май да направя за да искам крик. ...
                            Стига да имаш къде да повдигаш с него, крикът си трябва. Дори и да не правиш големи глупости.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X