Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Завишен разход Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Завишен разход Терано 2

Какво не можеш? Червеното на колко оборота е? Ако не можеш да вдигнеш над 3000 оборота, има нещо не в ред. То силата му реално е между 2000 и 3200.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Бученето е грубо под 1500 оборота при мен, и то ако я настъпя. При кротко каране си се кара съвсем безгриждно на 1300-1500

Колкото до минаването на газ - отдавна не е новост. Ама ако ще правя простотии на тема газ, ще си купя чероки или нещо с подобна кубатура. Поне да знам че като го настъпя ще върви.

ПП: При каране извънградско с 90 разход 9/100 е напълно постижим. Аз съм сигурен че ще мога да го сваля дори под това. Просто моите дълги пътувания почти винаги са свързани с почивка и релакс. А да изляза в отпуск и да броя стотинките на бензиностанцията просто няма да стане. Реално, разликата е примерно 2/100, което от морето до тук са цифром и словом 50лв в двете посоки.

Колкото до чакането да загрее - икономия няма, но е по-добре за двигателя. И да правя пуш-пауза преди тръгване, и да не правя, разхода си е все тоя. Я мръдне с половин литър на 100, я не. Дизел на място на празен ход харчи сигурно литър на час, така че 5-те минути за цигара не са от особено значение.

ППП: Ако ще правя някакваи икономии, първата ще е да спра цигарите. Това са 150лв. месечно. Реално половината от това, което давам месечно за гориво. Демек разхода ми ще спадне драстично. С истински 30%.
      Ооо...аз ще правя простотии на тема Газ...ама върху дизела...
      Само да се видя с парици малко,че много нещо се насъбра да купувам за Тераното...
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
        Ооо...аз ще правя простотии на тема Газ...ама върху дизела...
        Само да се видя с парици малко,че много нещо се насъбра да купувам за Тераното...
        Така де. То и за дизела не е новост.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз да се включа -Терано 2 дълга база 2.7тди 2002 с ръчни хъбове :разхода на гориво много зависи от номера на обувката и тъй като моя е 46 извънградско (гръцко) среден разход с 31-ци натоварен до горе барабар с жената и детето по магистрала и скорост около 110-130км/ч 12-13л.В гардско софииско (вече с печка) сега на студеното 11-12л.До мальовица с средна скорост 80км/ч -8.5-9л

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
            И аз да се включа -Терано 2 дълга база 2.7тди 2002 с ръчни хъбове :разхода на гориво много зависи от номера на обувката и тъй като моя е 46 извънградско (гръцко) среден разход с 31-ци натоварен до горе барабар с жената и детето по магистрала и скорост около 110-130км/ч 12-13л.В гардско софииско (вече с печка) сега на студеното 11-12л.До мальовица с средна скорост 80км/ч -8.5-9л
            Значи стигаме до извода,че...ако Терано се понастъпва и разхода му отива доста нагоре...
            Въпрос явно на тертип на каране.Ако някой не го нерви да се движи с 90-100км./ч. разхода ще е под 10л.,а за по-нервните състезатели 10л и нагоре на дълъг път!
            П.П.Колега това "гръцко"...ако си бил в Гърция и си наливал тяхна нафта,нещата се променят доста.Само от качеството на дизела се постигат доста добри икономии при едно и също каране.Нашия дизел е боклук....както и останалите ни горива!!!
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER

Коментар

Да караш по магистрала с 90/100 си е мазохизъм, това в кръга на шегата.
              Задачка
              На късото Терано резервоара е 72л., София-Примоско и обратно съм изхарчил два резервоара, като съм ходил 4 пъти до Созопол и съм обикалял из Приморско по време на престоя си и всичкото това с стандартните гуми 235/75/15 и скорост по могистралата 120/130км/ч. Направете сметка на разхода(като от 144л. ще извадиме 15л., защото не ми е светкала резервата, но стрелката преди зареждане е била преди резерва)
              Изкарах ги около 1000км, което ще рече разход около 13,5/100.
              Последно редактирано от mitko punev; 20-01-12, 18:09.

Коментар

Какво не можеш? Червеното на колко оборота е? Ако не можеш да вдигнеш над 3000 оборота, има нещо не в ред. То силата му реално е между 2000 и 3200.
                Има проблем и той е, че скоростната кутия е сменяна и от както е с тази 2ра и 3та са по "къси", представа си нямам защо, 4та и 5та нямат проблем, мога да вдигна над 3000 оборота ама на 4та и 5та, на 3та мъчно. Просто 100 коня са доста по-тромави от вашите 125к. Старата ми кутия е със скапан вал - превъртяло зъбно колело на него. Евентуално валът от новата да се сложи в старата ама докато върви тази не мисля, че е нужно да се занимавам с таз хамалогия.
                Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                X-trail 2.2 Di 2003
                Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
                  Има проблем и той е, че скоростната кутия е сменяна и от както е с тази 2ра и 3та са по "къси", представа си нямам защо, 4та и 5та нямат проблем, мога да вдигна над 3000 оборота ама на 4та и 5та, на 3та мъчно. Просто 100 коня са доста по-тромави от вашите 125к. Старата ми кутия е със скапан вал - превъртяло зъбно колело на него. Евентуално валът от новата да се сложи в старата ама докато върви тази не мисля, че е нужно да се занимавам с таз хамалогия.
                  Ъ? Като как така вдигаш 3000 оборота на 4-та и 5-та, а на трета не можеш? Нещо ми се губи тук. Независимо какви са ти скоростите до трета, те са с по-големи предавателни числа от 4-та и 5-та, и съответно на мотора му е доста по-лесно да вдигне 3000 оборота на ниска предавка, отколкото на висока. Скоростната ти кутия вероятно е от по-ново терано 2.7TDI. Не са съвместими и не можеш да сложиш части от едната на другата. Новата скоростна кутия е и по-здрава от твоята оригинална.

Коментар

Така де. То и за дизела не е новост.
                    Газифицирането на дизел наистина не е ново,и от доста време дори в нашия клуб имаме няколко дизела с пропан-бутанови уредби.Вървят си безпроблемно,като докарват около 25% по-нисък разход!
                    Аз обаче говоря за друго....нещо сравнително ново.Смятам да монтирам на Тераното уредба за Браунов гас/или по-простичко водород/.
                    Вече има доста монтирани и отзивите са много добри.По каталожни данни/и рекламата де /дават икономия с устройството от 30 до 50%,което ми се вижда малко пресилено.Отзивите и информацията от използващи подобна уредба са че 30% икономия прави със сигурност!
                    Така че...натам съм се насочил!
                    Поздрави!
                    NISSAN FOREVER

Коментар

Газифицирането на дизел наистина не е ново,и от доста време дори в нашия клуб имаме няколко дизела с пропан-бутанови уредби.Вървят си безпроблемно,като докарват около 25% по-нисък разход!
                      Аз обаче говоря за друго....нещо сравнително ново.Смятам да монтирам на Тераното уредба за Браунов гас/или по-простичко водород/.
                      Вече има доста монтирани и отзивите са много добри.По каталожни данни/и рекламата де /дават икономия с устройството от 30 до 50%,което ми се вижда малко пресилено.Отзивите и информацията от използващи подобна уредба са че 30% икономия прави със сигурност!
                      Така че...натам съм се насочил!
                      Поздрави!
                      Майиии, молим ти се, не разваляй темата!

Къде са тия доста монтирани? Какви са отзивите? Колко е икономията? Видял ли си с очите си че тя е толкова? Тоя, дето ще ти го продаде гарантира ли ти, че ако няма ефекта, който ти е казал че ще има, ще ти върне парите?

Само ще ти кажа - ползваш ток, за да правиш бълбукчета, които после вкарваш в двигателя. Няма физичен процес, при който да имаш КПД дори близо до 100%, щом има преобразуване на енергия. Разбирай - мотора ще изгори гориво, в което има съхранена енергия със стойност 1, от което ще произведе механична енергия със стойност 0.5, от което алтернатора ще произведе електрическа енергия със стойност 0.4 (оптимистично), от което бълбукатора ще произведе някакъв газ, в който ще имаш съхранена енергия със стойност 0.3 (пак оптимистично), който газ ще върнеш пак в двигателя, и от него двигателя ще произведе енергия със стойност 0.15.

Ако имаш излишни пари - действай, ама не знам да ги береш по дърветата. Това е като да искаш да се хванеш сам за тирантите си и да се вдигнеш от дивана. Карлсон май го можеше, ама не съм чул някой друг да е успял.

Коментар

Майиии, молим ти се, не разваляй темата!

Къде са тия доста монтирани? Какви са отзивите? Колко е икономията? Видял ли си с очите си че тя е толкова? Тоя, дето ще ти го продаде гарантира ли ти, че ако няма ефекта, който ти е казал че ще има, ще ти върне парите?

Само ще ти кажа - ползваш ток, за да правиш бълбукчета, които после вкарваш в двигателя. Няма физичен процес, при който да имаш КПД дори близо до 100%, щом има преобразуване на енергия. Разбирай - мотора ще изгори гориво, в което има съхранена енергия със стойност 1, от което ще произведе механична енергия със стойност 0.5, от което алтернатора ще произведе електрическа енергия със стойност 0.4 (оптимистично), от което бълбукатора ще произведе някакъв газ, в който ще имаш съхранена енергия със стойност 0.3 (пак оптимистично), който газ ще върнеш пак в двигателя, и от него двигателя ще произведе енергия със стойност 0.15.

Ако имаш излишни пари - действай, ама не знам да ги береш по дърветата. Това е като да искаш да се хванеш сам за тирантите си и да се вдигнеш от дивана. Карлсон май го можеше, ама не съм чул някой друг да е успял.
                        Щом пиша...имам лични наблюдения,а до две седмици един от нашите братя в Ст. Загора ще си монтира и тогава ще пия направо от извора...
                        Разбира се,ще споделя и тук с вас личните ми...ама наистина личните ми впечатления и оценка на устройството.За сега е просто идея за намаляване на разхода.Дали ще се окаже добра...в близкото бъдеще ще си покаже!
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Има отделна тема за тази чудна технология.Забавно четиво(поне за мен).http://www.offroad-bulgaria.com/show...E%E2+%E3%E0%E7
                          NISSAN Terrano II (R20) 2.7TDI '99

Коментар

Аз подкрепям с две ръце Спарки и не случайно една такава клетка за браунов газ струва 500-600лв -защо ли?Ако наистина има икономия на гориво до 50% щеше да струва едни други пари.Имаше една тема в форума където при лабораторни условия бяха достигнали 30-35% икономия.
                            Относно горивото в гърция -абе горе-долу си харчи колкото тука все пак 2.7тди си е стара концепция,може би при препрограмиране на чипа за мощност ще се икономиса някой друг литър

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
                              Аз подкрепям с две ръце Спарки и не случайно една такава клетка за браунов газ струва 500-600лв -защо ли?Ако наистина има икономия на гориво до 50% щеше да струва едни други пари.Имаше една тема в форума където при лабораторни условия бяха достигнали 30-35% икономия.
                              Относно горивото в гърция -абе горе-долу си харчи колкото тука все пак 2.7тди си е стара концепция,може би при препрограмиране на чипа за мощност ще се икономиса някой друг литър
                              Защо си мислиш,че цената му е ниска...???
                              Ами то един газов инжекцион с компютър ,бутилка,че и с монтаж се намира за 700-800лв.,а е къде по-сложна апаратура...
                              Това за 50% икономия според мен си е научна фантастика,но ако това нещо може да направи дори и 25% икономия си заслужава според мен.На първо място обаче мен ме притеснява т.нар. "водородна корозия"
                              за корозирането на генерацията майната му,ама...доколко е пагубно или безопастно за мотора...
                              Защото ако ще икономисаш някакво гориво,а в последствие ще дадеш повече пари за ремонт на мотора ,не си заслужава.
                              Производителите уверяват,че е напълно безопастно и дори е добре за мотора,ама...все пак те си гледат тяхния интерес!
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Защо си мислиш,че цената му е ниска...???
                                Ами то един газов инжекцион с компютър ,бутилка,че и с монтаж се намира за 700-800лв.,а е къде по-сложна апаратура...
                                Това за 50% икономия според мен си е научна фантастика,но ако това нещо може да направи дори и 25% икономия си заслужава според мен.На първо място обаче мен ме притеснява т.нар. "водородна корозия"
                                за корозирането на генерацията майната му,ама...доколко е пагубно или безопастно за мотора...
                                Защото ако ще икономисаш някакво гориво,а в последствие ще дадеш повече пари за ремонт на мотора ,не си заслужава.
                                Производителите уверяват,че е напълно безопастно и дори е добре за мотора,ама...все пак те си гледат тяхния интерес!
                                Любо, слез на земята, моля ти се. Първо, "водородна корозия" няма да се случи. В цилиндрите има достатъчно водни пари и сега. Като комбинираш с азотните и серни съединения, в следствие на горенето, става азотна и сярна киселина.

Нищо няма да му стане на двигателя, но и икономия няма да има. Ще има преразход. И олекнал джоб.

Пак те питам - фирмата, предлагаща това, дава ли някакви гаранции за икономия? Ще ти върнат ли парите ако няма ефект? Ако са готови на това - взимай, щом ти се занимава, но енергията, отишла за генериране на газа със сигурност е повече от енергията, която тоя газ може да даде след това. Иначе отдавна да сме направили перпетуум мобиле и да сме си решили енергийните проблеми.

Ограничаващ фактор за КПД-то на един двигател отдавна не е горенето. Други неща са.

Единствената "икономия" евентуално би била от това че ще караш с една идея по-бавно, с цел да не разплискаш бълбукатора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X