Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Завишен разход Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Завишен разход Терано 2

Колеги джипката е 96 година терано 2. 2.7. ТД. Искам да попитам нормално ли е разхода да е 50 лв. - около 20 литра да минавам градско 120-130 километра? Винаги като тръгвам го чакам да позагрее и да отлепи стрелката за температурата?

ПП. Гумите са 235/75 Р15
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

От: Завишен разход Терано 2

Това доста бе колега,аз моя го засичам твърдо 10 градско ,гумите са ми 235/75/15.А и аз съм от спокойните шофьори, при теб илзлиза двойно. Започни от горивния филтър ако не ти е сменян.
    Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
    0885544754 Светослав Стоянов

Коментар

И аз уж спокойно карам. Трябва сигурно да го вида дали е за смяна тоя филтър. А от въздушния и от там може да дига разхода нали?
      Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Ами въздушен,горивен ако не си го сменял ще се шашнеш какво може да изпълзи от там. Но ако не си сменял горивен го смени , струваше 15-16 лева на Филтрон мисля.
        Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
        0885544754 Светослав Стоянов

Коментар

И за мен не е нормален този разход. Имам Терано2 99г. 2.7тди от не повече от месец, и когато го закарах на село ми даде съвсем приличен разход. София - Петрич, което е около 190км., и ми даде разход 8-9, като съм я карал с около 80-110 км/ч. Да не би да е някаква фалшива нафта.

Коментар

А какво общо има горивния със "завишения" разход? Отделно тия 10/100 "градско" не са реални.
            По скоро въздушния може да повлияе на разхода. И други работи - например блокирали спирачни апарати. Май четох в една от поредните ти теми за някакви проблеми със спирачките?
            Отделен е въпроса какво значи "градско" и какво значи "чакам да загрее". Ако чакаш половин час, после къси растояния, трафик и висене по сфетофари, е нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              А какво общо има горивния със "завишения" разход? Отделно тия 10/100 "градско" не са реални.
              По скоро въздушния може да повлияе на разхода. И други работи - например блокирали спирачни апарати. Май четох в една от поредните ти теми за някакви проблеми със спирачките?
              Отделен е въпроса какво значи "градско" и какво значи "чакам да загрее". Ако чакаш половин час, после къси растояния, трафик и висене по сфетофари, е нормално.
              Мисля, че няма проблем с спирачките. Като пусна от скорост си се движи нормални по инерция, ако така може да се пробва дали има блокирали спирачни апарати. Градско говоря за Благоевград и преди да тръгна чакам 2 до 5 минути за загрее. Ако трябва да спра за 1 мин.не я гаса, защото съм чувал, че на място дизела харчи малко?!
              Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

При мен зимния разход,градско е 12-14.Зареждам дизел на ЕКО или Shell.
                NISSAN Terrano II (R20) 2.7TDI '99

Коментар

Аз зареждам от Еко или от Омв, но джипката я имам от има нема 2 месеца и още не съм стигнал до филтрите, но май е време!

ПП. Говорим за къса база!
                  Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Леле момци, къв е тоя разход, направо ми спря дъха, аз в София с 31-ци не мога да постигна такива цифри. Мисля че до 12/100 е нормален разход, дори с ръчкане тук таме. В гората съм между 15 и 20, но за там е нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                      Леле момци, къв е тоя разход, направо ми спря дъха, аз в София с 31-ци не мога да постигна такива цифри. Мисля че до 12/100 е нормален разход, дори с ръчкане тук таме. В гората съм между 15 и 20, но за там е нормално.
                      Зимния ми градски разход си е едни 14-15 литра като стой та гледай. Гориво обаче не пестя. Карам както си знам. Сега на глъзгавото си и дрифтя най-редовно.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може би защото си въртя повече из квартала, а като слизам към центъра се е в не натовареното време

Коментар

Между другото има и фактор хъбове.Ако си с капачки и всичкото дингил се върти и създава съпротивление,особено в градски режим ще ти се качи разхода с 1-1.5л.На дълъг път разликата е по-малка,защото джипа като набере инерция и тормоза и е по-малко.На градско обаче при постоянното тръгване и спиране,ускоряване/това най-много влияе на разхода/ е нормално ако не си с хъбове да имаш завишен разход.Все пак обаче...това 20/100 много ми се види
                          Той Патрола ми не е вдигал повече от 16-17л/100 в града.
                          Нормалния разход в градски условия би трябвало да бъде/говорим при стандартни гуми и хъбове/,за лятно време около 12/100,а за зимно време около 14/100км.
                          Да речем че странични фактори биха го вдигнали още малко,ама...това пак не прави 20/100км.
                          Търси причината колега...и сподели с нас.Ще е интересно на всички как си решил проблема!
                          П.П.Оооо...забравих и още един момент...Може и да не засичаш правилно.Най-точното е пълен резервоар-100км. пробег и доливане.Тогава лъсва истината!!!
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER
                          -----------------------------------------------------------------------------
                          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Имам приятел с дизелово дълго терано и на него разхода му е около 14-16 л. сега в студа в София а до Пловдив и обратно 12.5л.на100м (и той като колегата с 50 лв не минава повече от 130км а машината е изрядна и обслужена)По тоя повод ходи и на диагностика еми толкова си харчи.Същото терано само че късо в Пловдив дава 13-14 зимно градско каране.Незнам как го докарвате и с какво каране до такива ниски стойности за 100км особено зимата но според мен в София(и големите градове разбира се) разхода и променлива величина която разбива митове.Един приятел така живя две години с мисълта че очиларката му харчи 10 на 100 в София .......а накрая разбра че не може да смята ха..ха...ха . Както се казва на нас разхода не ни е проблем прихода е проблем

Коментар

Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнение
                              ... Както се казва на нас разхода не ни е проблем прихода е проблем
                              Да така е,съгласен съм.Относно сметките - 50лв.(при цена на дизела 2.65) 150-160 км.Зареждане до горе,след това 100 км.градско изминати за 3-4 дни и отново до горе на същата бензиностанция-11-13 литра.
                              NISSAN Terrano II (R20) 2.7TDI '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X