Обява

Свий
Няма добавени обяви.

NISSAN FOREVER...отново любимата марка-Терано 2- 2.7тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: NISSAN FOREVER...отново любимата марка-Терано 2- 2.7тди

Малко встрани от темата,но не се сдържах.Малко съм си болен на тема "клема на акомулатор"обичам там нещата да са бетон.Мисля,че на някой от горните снимки се виждат моите,но това ме хвърли в тъча като цена
    http://www.ebay.com/itm/Stinger-Posi...item3f2358f362

Коментар

Ябаааа
      http://www.ebay.com/itm/Stinger-SPT5...75971682&rt=nc

Коментар

Ето, за още 7-8 лв. е в България.
        http://www.ebay.co.uk/itm/Stinger-SP...item4ae7af3297

И другата
        http://www.ebay.co.uk/itm/Stinger-SP...14598551&rt=nc

Коментар

то ясно ,доста клеми съм купил от там,но цената от 900 долара не разбирам златни ли са

Коментар

Не, просто няма налични и за да не репоства обявата пак (това се плаща) слага ненормална цена.

Коментар

По въпроса за клемите - за да не клаясват, освен че трябва самите клеми да са читави, трябва и акумулатора да е читаво направен. Откак спрях да ползвам евтинджос акумулатори, нямам оксидирани клеми на нито едно от возилата си. А евтините явно са недомислени по отношение на контакта между корпус и клема, и пропускат точно там, макар и малко. Ползвам Bosch и Varta. Не изкарват драстично повече от по-евтин акумулатор, но по време на експлоатацията им от тях не излиза и капчица електролит от никъде.

Отделно дето и поне веднъж в годината (обикновено след зима) се мие всичко в двигателния отсек, включително акумулатора.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така е,и аз съм с читав,но опита ми показва, че морско изпълнение наистина и като трайност е доста напред,а и отделно от стандартната клема имат и една 8 мм шпилка.За клемите гледам да са с много и различни отвири за кабелите,че все се налага да се подкарват различни онсуматори.Кабелни обувки не ползвам,само калайдисване.
                На морските акомулатори цената обаче е в небето

Коментар

Първоначално публикуван от pifco Преглед на мнение
                  Така е,и аз съм с читав,но опита ми показва, че морско изпълнение наистина и като трайност е доста напред,а и отделно от стандартната клема имат и една 8 мм шпилка.За клемите гледам да са с много и различни отвири за кабелите,че все се налага да се подкарват различни онсуматори.Кабелни обувки не ползвам,само калайдисване.
                  На морските акомулатори цената обаче е в небето
                  Аз съм с оригиналните клеми навсякъде. Които при тераното са благодатни за добавяне на още кабели - поне при мен контакта между клема и кабел е през кабелна обувка за болт 8-ца. Там могат да се нанижат поне по още 2 обувки със същия рамер, а отделно на болта за стягане могат да се нанижат поне по 2 за болт 6мм.

За морските - сигурно си прав. ПОследния акумулатор Bosch изкара на тераното нещо като 4-5 години, при положение че по време на експлоатацията няколко пъти е тормозен доста, а и през седмицата се кара на къси разстояния, та едвам смогва да си възстанови заряда от подгряването. Накрая умря тотално след престой на тераното при тенекеджия половин година.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз го взех със измислени и сменени клеми ,иначе беше с оригиналния който карах още две в последствие,което е 7 години,после го смених с непомня какъв който изкара 4 години и после със сегашния който май беше някакъв сръбски.Следващия заради лебедката,ще взема морски ,...над 300 лева правят ги с гел .
                    Но все по често ми се налага да ползвам кирбовки за големи сечения и съм намислил едни хидравлични,хем ще си пооправя малко кабелаците и на тераното и на буса,че и там много кабелаци.
                    Чудя се само дали заради лебедката,ще се наложи да сменям генератор

Коментар

Първоначално публикуван от pifco Преглед на мнение
                      Чудя се само дали заради лебедката,ще се наложи да сменям генератор
                      Като не си хардаджия, няма сми. Ако помня добре е 90 амперов, а може и 120 да беше. За лебедката е важен акумулатора - никакъв смислен алтернатор няма да помогне. Неговата работа е да набуха обратно тока в акумулатора след като приключиш с лебедката.

Коментар

Оки,един дерт по малко

Коментар

Някой да знае колко нютона е силата за гайките на гумите

Коментар

Аз до сега на всички коли които съм сменявал гуми и на двата джипа стягам с 2 ръце почти колкото сила имам, до сега проблем със болтовете не съм имал.
                            Nissan Terrano 2.7 TDi
                            ----------------------------
                            Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

То за стягяне на ръка ми е ясно като се почне от коли та до камиони ,но ме интересуваза да знам какво гайковъртче са си търся .

Коментар

В сервизното пише.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X