Обява

Свий
Няма добавени обяви.

NISSAN FOREVER...отново любимата марка-Терано 2- 2.7тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: NISSAN FOREVER...отново любимата марка-Терано 2- 2.7тди

Първоначално публикуван от пламен в. Преглед на мнение
    И аз да се похваля от известно време съм с ТЕРАНО 2 3,0л и може би не е тук мястото,но му търся теглич и багажник за таван.
    Колега,честито и на добър час.
    Съвет....влизаш в Cars.bg или Mobile.bg и търсиш автомобили за части.Набираш Нисан Терано и ще ти излезнат по около 3-4страници с такива продаващи се на части.Мисля,че ще си намериш това което търсиш.
    Успех!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнение
      Знаеш ли. Скоро минах през метан станция където и поставят уредби. Попитах дали поставят на дизели. Отговора им бе НЕ, дори и в цялата страна не поставяли уредби на дизелов двигател.
      Значи баце си по добър от тия дето монтират
      Е..стига де...Не съм направил кой знае какво.
      Въпросът е да се разисква повечко,за да се изгладят въпросителните и всеки който иска да получи готовата схема във всяко едно отношение.Кризата ,че минавала е пълна заблуда.Нито ще мине скоро,нито ще паднат цените на горивата,нито ще ни вдигнат скоро заплатите.
      Изводът е един....трябва да вземем нещата в свои ръце и сами да си помогнем ....е поне доколкото можем!
      П.П.Лошото е че капацитетите от форума,в раздел "Технологии...." в темата за Метан и Дизел никакви не се обаждат.Никой не дава отговори/професионални/,на възникналите въпроси.Така става доста по-трудно да се стигне на 100% до истината.Не знам каква е причината/в темата за "бълбукаторите" гледам са се утрепали да дават мнения защо няма да вършат работа,а в темата за метана мълчание...ама пълно/.... ама кофти е....Имаш чувство,че стоят настрани и ти гледат сеира как се мъчиш....Както и да е...майната му...
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
        Колега,честито и на добър час.
        Съвет....влизаш в Cars.bg или Mobile.bg и търсиш автомобили за части.Набираш Нисан Терано и ще ти излезнат по около 3-4страници с такива продаващи се на части.Мисля,че ще си намериш това което търсиш.
        Успех!
        Благодаря ти,ще потърся...дано намеря..
        Последно редактирано от CarTest™; 24-03-12, 06:18.

Коментар

След обикаляне напред назад по метанаджии и пр. всезнайковци се наслушах на 100 мнения - няма икономия, няма да стане, ще ти гори повече щом не намаляш нафтата и тн.тн. Един каза следното: на Hilux 3.0 дизел монтирал метан, вървяла доста повече, но за 2000км хвърлили турбината. Изтърва се да каже, че и вкарвали и пропан бутан даже и някаква водна инжекция пробвали. Някой технически грамотен може ли да обясни какви са точно процесите и от какво може да се скапе някой компонент, освен от задкормилното устройство, понеже останах с впечатлението, че са я съсипали от душманско каране Тойотката Нещото, което искам да направя аз на Патрола е да изгаря по-цялостно нафтата и ще го направя с терморелета, които да пускат метан само примерно над 45-50* на водата, над 1400оборота с не много метан. Нека някой сподели рисковете

Коментар

Първоначално публикуван от nikyyyyyy Преглед на мнение
            След обикаляне напред назад по метанаджии и пр. всезнайковци се наслушах на 100 мнения - няма икономия, няма да стане, ще ти гори повече щом не намаляш нафтата и тн.тн. Един каза следното: на Hilux 3.0 дизел монтирал метан, вървяла доста повече, но за 2000км хвърлили турбината. Изтърва се да каже, че и вкарвали и пропан бутан даже и някаква водна инжекция пробвали. Някой технически грамотен може ли да обясни какви са точно процесите и от какво може да се скапе някой компонент, освен от задкормилното устройство, понеже останах с впечатлението, че са я съсипали от душманско каране Тойотката Нещото, което искам да направя аз на Патрола е да изгаря по-цялостно нафтата и ще го направя с терморелета, които да пускат метан само примерно над 45-50* на водата, над 1400оборота с не много метан. Нека някой сподели рисковете
            Ако се кара автомобила нормално,няма никакъв риск.Какво значи хвърлил турбина от обогатяването с метан???
            ами то аз мога да я хвърля и без обогатяване и да обвиня японеца,че джипа не е качествена изработка.Оборотите на турбината са такива,каквито и подаваш с педала на гастта.Тоест ако не натискаш душманската,оборотите ще са нормални и не ижд кое точно ще прецака турбината!!!
            Приципно при теб нистина трябва да се намали горивото от болчето на нафтовата помпа,докато при мен това го прави компа!
            Аз лично не виждам кое и от какво може да се прецака....
            П.П.От днес засичам точно разхода на Тераното...дали има кяр/в което съм убеден че ще е така/,ще видим след седмица и нещо!
            Поздрави!
            Последно редактирано от lubashki777; 26-03-12, 15:59.
            NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
              Ако се кара автомобила нормално,няма никакъв риск.Какво значи хвърлил турбина от обогатяването с метан???
              ами то аз мога да я хвърля и без обогатяване и да обвиня японеца,че джипа не е качествена изработка.Оборотите на турбината са такива,каквито и подаваш с педала на гастта.Тоест ако не натискаш душманската,оборотите ще са нормални и не ижд кое точно ще прецака турбината!!!
              Приципно при теб нистина трябва да се намали горивото от болчето на нафтовата помпа,докато при мен това го прави компа!
              Аз лично не виждам кое и от какво може да се пецака....
              Дефинирай "нормално" каране. Щото моето нормално например е редовно каране с педала до метала, щом няма признаци за прегряване или друго.

Как ще хвърлиш турбина - веднага ще ти кажа. На турбината не и пука толкова от оборотите (тя след като вдигне някакво налягане уейстгейта отваря и така или иначе по-нагоре не отива като налягане), но силно и пука от това с каква температура са изходящите газове - това е което скапва "горещата" и част. Пука и и какво е охлаждането и какво е маслото, както и какво количество от тия течности минава през нея.

Гарантирам ти че на напълно технически изправно терано в стандартния си вид и на прилични километри (не 500000), турбина от каране не можеш да скапеш. Сега, ако предния го е карал тия 500 хиляди с кво да е масло, все още е с оригиналния си антифриз, с ква да е нафта и дюзи не баш изправни, няма как да не хвърлиш турбо.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Дефинирай "нормално" каране. Щото моето нормално например е редовно каране с педала до метала, щом няма признаци за прегряване или друго.

Как ще хвърлиш турбина - веднага ще ти кажа. На турбината не и пука толкова от оборотите (тя след като вдигне някакво налягане уейстгейта отваря и така или иначе по-нагоре не отива като налягане), но силно и пука от това с каква температура са изходящите газове - това е което скапва "горещата" и част. Пука и и какво е охлаждането и какво е маслото, както и какво количество от тия течности минава през нея.

Гарантирам ти че на напълно технически изправно терано в стандартния си вид и на прилични километри (не 500000), турбина от каране не можеш да скапеш. Сега, ако предния го е карал тия 500 хиляди с кво да е масло, все още е с оригиналния си антифриз, с ква да е нафта и дюзи не баш изправни, няма как да не хвърлиш турбо.
                Дефинирам...означава ,че след обогатяването джипа започва да върви сякаш е чипосан и е с 30-40коня по-мощен.Ако обаче натискаш като идиот до ламарината,че и повече,е нормално да и разкажеш играта,и не само на турбината,ами и на лагерите на коляновия вал....При обогатяването с метан има по-пълно изгаряне,което води дори до по-ниска температура в цилиндъра,така че от по-горещи изходящи газове също не може да се скапе...Маслото...ами то при дърварско масло,може да и се м-мата и без обогатяване.....
                Последно редактирано от lubashki777; 26-03-12, 16:54.
                NISSAN FOREVER

Коментар

И аз така мисля честно казано Маслото като е хубаво и си я изрязваш чат пат както по принцип е не би трябвало. Все едно от много много качествена нафта, която изгаря по-добре да се прецака нещо. А и след като е направено всичко в някакви норми, не би трябвало да има проблем. Не знам нашата нафта каква е, но съм карал със всякаква от всички бензиностанции и с повечето добавки. В Германия се усети такава осезаема разлика спрямо тук (и то на нова кола - Q7 4.2TDI) че просто не знам какви са нашите бълвочи тук.

Коментар

И аз така мисля честно казано Маслото като е хубаво и си я изрязваш чат пат както по принцип е не би трябвало. Все едно от много много качествена нафта, която изгаря по-добре да се прецака нещо. А и след като е направено всичко в някакви норми, не би трябвало да има проблем. Не знам нашата нафта каква е, но съм карал със всякаква от всички бензиностанции и с повечето добавки. В Германия се усети такава осезаема разлика спрямо тук (и то на нова кола - Q7 4.2TDI) че просто не знам какви са нашите бълвочи тук.
                    Спарки е прав за оборотите,че клапана изпуска налягането след определен момент и оборотите не могат да се предозират,но....все пак съм на мнение,че ако не се натиска автомобила и оборотите на турбината не се в критчиния максимум,не може да се получи проблем....
                    Или както казваш ти....нормално икономично каране с настъвпания на гаста само в определени моменти по-така...е в такъв режим ,според мен не може да има проблем!
                    NISSAN FOREVER

Коментар

От къде е най-удачно да се вземе топла вода на Патрола за подвързване на изпарителя? И какъв тип е точно изпарителя, понеже ми предложиха на мен BRC, но не знам вакуумен или електрически и има ли нещо специфично? Казаха, че този изпарител е с 8мм щуцер за топлата вода и 16мм е изхода на метана Щом от 2.8ТД смукват още мощност в новия модел значи има ресурсче.
                      П.П. Препълнил си личната кутия и не може да ти се пращат съобщения lubashki

Коментар

От къде е най-удачно да се вземе топла вода на Патрола за подвързване на изпарителя? И какъв тип е точно изпарителя, понеже ми предложиха на мен BRC, но не знам вакуумен или електрически и има ли нещо специфично? Казаха, че този изпарител е с 8мм щуцер за топлата вода и 16мм е изхода на метана Щом от 2.8ТД смукват още мощност в новия модел значи има ресурсче.
                        П.П. Препълнил си личната кутия и не може да ти се пращат съобщения lubashki
                        Значи трябва да е електрически,т.е. клапана му за подаване на метан да е на ток!
                        Най-удачно на повечето автомобили е да се ползва магистралата влизаща и излизаща от парното.Отоплението трябва да е на малкия кръг и там е най-удачно.
                        На по-новия Патрол,мощността му идва от компютър и електронната помпа и интерколера.Да не говорим,че и главата му е друга....
                        Принципно повечето коне не са толкова проблем.Всичко във всеки един двигател е винаги преизчислено и преосигурено/щом ги чипосват успешно и ги карат после до ламарината и няма проблем..../.
                        За мен единственото нещо,което може да има някакво негативно отношение е ако температурата на изгорелите газове се повиши много да си отива турбината по-бързо.Смятам обаче,че и да има повишение на температурата в изпускателната система,тя няма да е много по-голяма от нормалното,а и при гореописания начин на шофиране ,т.е. икономично ,нормално каране,без да се държи педала до ламарината/което означава и турбината да е все на критични обороти /,с настъпване само където е необходимо/а не да се кара на убиване ,като състезателна бегачка от Нас Кар/,ни би имало проблем!
                        Ако джипа издържи 40-50000км.,после и да има нещо за смяна,икономията ще го покрие,че и ще остане/една турбина на втора употреба ще е 600-700лв. и ги има,не е кой знае какво/!
                        П.П.Ще освободя място....виноват!
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Понеже става въпрос за икономия/евтино гориво и аз имам въпрос към всички колеги.
                          Ползвал ли е някой изгоряло олио на Терано 2 2.7 ТДИ? Ако е ползвано такова, отразява ли се зле на тоя двигател? Някакви мнения?

П.П. Любо извинявай че задавам въпроса в твоята тема, ако прецениш че не е за тук, ще помоля модератор да изтрие поста.

Поздрави

Коментар

Подозира че първия собственик на мойто беше карал с нещо такова. Във филтъра имаше 2 пръста тиня.

Няма причина олиото да му се отрази зле. Само трябва да го прецедиш през нещо. Е, и да се примириш с миризмата отзад.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                              Понеже става въпрос за икономия/евтино гориво и аз имам въпрос към всички колеги.
                              Ползвал ли е някой изгоряло олио на Терано 2 2.7 ТДИ? Ако е ползвано такова, отразява ли се зле на тоя двигател? Някакви мнения?

П.П. Любо извинявай че задавам въпроса в твоята тема, ако прецениш че не е за тук, ще помоля модератор да изтрие поста.

Поздрави
                              Първо...няма проблем ,че пишеш в моята тема.Тя всъщност не е толкова моя,а е по-скоро ЗА всички,за взаимопомощ и т.н.Така,че...проблем няма!
                              Второ на въпроса....Преди време чух разни мнения,че на електронната помпа можело да има проблеми т.н.,но Спарки обясни,че всъщност това си е проста помпа само с електронно подаване на горивото и проблем не би трябвало да има.Разпръсквачите са стандартни като на прост турбо дизел от по-старите години....лично не виждам какъв проблем трябва да има.
                              Сега...на по-старите дизели и текваха нафтовите помпи и някои други места,където от олиото влияе зле на гумени О-пръстени и гарнитури.Доколкото знам,след 2000година всички производители са задължени от Европейския съюз,да произвеждат дизелови мотори годни за експоатация с био дизел/което е съизмеримо с олиото/.Така,че за моята съм почти сигурен ,че няма да има никакви проблеми,но за по-старите на 100% не знам.Познат кара Патрол 93год с олио...май проблемация няма за сега.Сменя се доста често обаче горивен филтър и зимно време трябва да се разрежда минимум с 50-60% дизел...иначе замързва и не става работата.Лятото може и само на олио и...да...трябва да свикнеш с миризмата на скара-бира ,която се носи от ауспуха ти!
                              Поздрави!
                              NISSAN FOREVER

Коментар

И аз да се извиня на Любо че пиша в темата му,но какво ще кажете за червената нафта(за отопление)?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X