Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми да монтирам на Patrol 2.8td GR Y60

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какви гуми да монтирам на Patrol 2.8td GR Y60

Здравейте колеги,нов съм във форума и се надявам да получа точен отговор.Днес си капарирах патрол 2.8td GR 1991 год. къса база,въпроса ми е:
    Трябва ли да го повдигам леко например и ако няма смисъл,какъв размер гуми от долупосочените масимално ще се съберат в калниците без да закачат?Джантите са 15 цола ако е нужно ще купя и джанти 16 цола.
    Харесал съм гуми два вида,джипа основно ще го ползвам за лов може би 70% в гората и 30% на асфалт терена не е много лош ама има 3 места леко лоши ама не е екстремно.Питам най вече защото гумите ще ги поръчвам и какви са такива няма да мога да ги върна та затова ми е и въпроса кой размер ще ми пасне на 15 или 16 цола джанти.
    Дайте съвет

Благодаря предварително.

1 Extreme forest
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4072905l.jpg
Прегледи:1
Размер:12.8 КБ
ID:5948766

или

Malatesta kayman

Име:4072918n.jpg
Размер:34.6 КБ
ID:5948767
    Винаги карам напред по моя път,дори когато свърши.
    0885/511287 ; +393200282393

От: Какви гуми да монтирам на Patrol 2.8td GR Y60

31х10,5х15 взимаш
    Гумите дето си показал са еднакви така като виждам
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

мерси за бързия отговор да действително шарката е една и съща само че са 2 различни пройзводитела и разликата е около 100 лева на гума

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      31х10,5х15 взимаш
      Гумите дето си показал са еднакви така като виждам
      Колега още едно въпросче при този размер не трява лифт нали?

и този ли размер е максималния който ще се събере без да повдигам?

Мерси
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 24-11-11, 16:39.

Коментар

Зависи колко е уморена
        Принципно влизат 33ки обаче регенерат 33 вече нети препоръчвам - тежи адски.
        На малатеста каймана височината мерена с рулетка е повече от 31 със сигурност

От къде си? Евентуално мога да ти измисля хубава цена за гуми затва те питам.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Зависи колко е уморена
          Принципно влизат 33ки обаче регенерат 33 вече нети препоръчвам - тежи адски.
          На малатеста каймана височината мерена с рулетка е повече от 31 със сигурност

От къде си? Евентуално мога да ти измисля хубава цена за гуми затва те питам.
          По принцип от Дупница ама ако ти кажа каде живея ще ми надуеш цените

Коментар

Ако Патрола е Y60 31" са му стандартния зададен от производителя размер.За да опират трябва не да е уморено окачването,а направо да е тотална щета...
            Колега пусни някоя снимка да го видим де...
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Не изглежда да е уморен има малко ръжда по миглите и малко по праговете.Снимки в понеделник ще направя

Коментар

Не ти изглежда да е уморен, но със сигурност е уморен. При мен Патрол от 1992г. година и с оригиналното си окачване на 222400 реални км. /това е сигурно / си беше клекнал отзад с 25 мм. а отпред с 45 мм. Дори и при това положение при каране по черни пътища и здрави каманаци със щатни по размер гуми 31х10.5х15 мотирани на щатните му джанти 7Jх15 дори и при удар на някой мост в тампон никога не са упирали или стържели в калниците. Виж по-големи от този размер гуми за твоето ползване сигурно вече ще упират я в предни носачи я от вътрешната страна на задните калници. Аз лично оставих избора на по-големи гуми за след мотажа на четири инчово ново окачване . Това според мен е и правилния ред на нещата.
                НИСАН ПАТРОЛ GR Y60 2.8TD 92г. - вече с интерколер ,малко пипнат двигател ,гуми 33" и окачване ДОБИНСЪН - 4". За парите които даваш ,достатъчно много получаваш - това просто е ПАТРОЛ.

Коментар

Моя беше много уморен като го взех, гумите които му купих по ролетка отговаряха на 32' и не съм имал проблем с опиране никаде. Много гаден регенерат са и са много тежки, но и с това не сам имал проблем до сега. Сега мисля да минавам на 35', но не сам се спрял на марка и модел гуми...
                  NISSAN PATROL GR

OFFROAD CLUB 4x4 VRATZA

Коментар

То хубаво се мисли за 35 инча гуми , но без промяна на предавателни числа по трансмисията тия гуми ще спънат автомобила , ще вдинат разхода и ще направят бавните предавки по-бързи. Ще се появи недостиг на мощност при изкачване и липса на достатъчно бавна скорост при криви терени. Все пак тази машина не е правена само за равен и гладък път а и за без път.
                    НИСАН ПАТРОЛ GR Y60 2.8TD 92г. - вече с интерколер ,малко пипнат двигател ,гуми 33" и окачване ДОБИНСЪН - 4". За парите които даваш ,достатъчно много получаваш - това просто е ПАТРОЛ.

Коментар

Първоначално публикуван от KROMI Преглед на мнение
                      То хубаво се мисли за 35 инча гуми , но без промяна на предавателни числа по трансмисията тия гуми ще спънат автомобила , ще вдинат разхода и ще направят бавните предавки по-бързи. Ще се появи недостиг на мощност при изкачване и липса на достатъчно бавна скорост при криви терени. Все пак тази машина не е правена само за равен и гладък път а и за без път.
                      Не ми се спори сега, но щом има сила и до предостатъчно според мен да върти 33' регенерат, значи 35' НЕрегенерат няма да е проблем. А относно кривите терени, каня те на разходка във Врачанския балкан да видим дали понятията за криви терени са ни еднакви...
                      NISSAN PATROL GR

OFFROAD CLUB 4x4 VRATZA

Коментар

Първоначално публикуван от karo_1 Преглед на мнение
                        А относно кривите терени, каня те на разходка във Врачанския балкан да видим дали понятията за криви терени са ни еднакви...
                        Я покани мен бе

Ама сега вероятно е студено и сухо по ваше село

Коментар

Я покани мен бе

Ама сега вероятно е студено и сухо по ваше село
                          Търтьо, с удоволствие те каня, може и някой другар да доведеш. Сега е сухо, ама зимата идва.

П.С.: Ако наистина си мераклия, по натам ще се чуем да се разберем за някоя събота и/или неделя...
                          Последно редактирано от karo_1; 29-11-11, 23:05.
                          NISSAN PATROL GR

OFFROAD CLUB 4x4 VRATZA

Коментар

Първоначално публикуван от karo_1 Преглед на мнение
                            Не ми се спори сега, но щом има сила и до предостатъчно според мен да върти 33' регенерат, значи 35' НЕрегенерат няма да е проблем. А относно кривите терени, каня те на разходка във Врачанския балкан да видим дали понятията за криви терени са ни еднакви...
                            Както кажеш , и на мен не ми се спори .Ти си знаеш най-добре машината .

Коментар

Ето я и обещаната снимка.

Име:IMAG0093.jpg
Размер:149.9 КБ
ID:5322352

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X