-масло скоростна кутия
-масло ДВГ
-масло хидравлика
-антифриз
-ремъци(2 броя)
-спирачна течност и в двете системи(спирачки и съединител)
-предни накладки
-задни спирачни цилиндърчета(ляво и дясно)
-спирачна помпа
-задни гуми (чисто нови BFGoodrich Mud-Terrain km2 235/75/15)
-преден десен спирачен маркуч
-въздушен филтър
-маслен филтър
-горивен филтър
-сменени уплътнения на въздуховодите на парното(те са дунапренови с двойнозалепващо тиксо)
-всички ключета на вратите които индикират за отворена врата вече са почистени и работят
-сменен термостат
-ремонт на задната врата (обтегача)
-нов акумулатор
Имам няколко въпроса :
-при смяната на горивния филтър забелязах,че кабелчетата за индикатора за вода в горивото са прекъснати -има ли вариант за ремонт или нов датчик и колко евентуално струва и откъде?
-след запалване индикатора на имобилайзера свети постоянно(един път не светеше ,но за кратко) ,а след загасване мига от време на време-нормално ли е това?
-сутрин след палене пропушва бяло-синкаво около 1/2 минута и двигателя притриса ,след това всичко се нормализира.подгревните свещи съм ги премерил и показват стойности от 0,35 до 0,78 ома.ДВГ пали от раз без замисляне.Имали вариант да е от картерната вентилация -бях чел някъде тук ,че се почиства ако може някой да ми обясни точно как?След като загрее ако пропушва то само по малко черно при повечко газ.
-лостчето за мигачите не се връща само от ляв мигач с десния няма проблем има ли някакво разрешение на този проблем?
-предните врати имат луфт нагоре-надолу и той идва от клиновете -някой сменял ли ги е да ми даде акъл как да свърша тази операция
-халогените не светят ,а са чисто нови-какво да гледам?
-предните и задните гуми са различни(не като размер, а като износване всичките са с размер 235/75/15)-задните са чисто нови ,а предните имат грайфер около 4мм- ще повлияе ли това на раздатката?
-как точно да си повдигна предницата-трябва ли задължително да свалям торсионите или може само да натягам гайката и контрагайката на шпилката?Може ли под тези гайки да се подлагат шайби евентуално?
-кутията за бушоните и релетата в моторния отсек така ли трябва да изглежда?
-двата датчика за температура които се намират под термостата(на една от снимките се вижда) -единия е с едно краче за температурата на таблото , а другия при мен е с 4крачета и му е пукната пластмасовата част и от там виждам ,че едното кабелче е прекъснато-за какво служи този датчик,влияе ли на работата на ДВГ и откъде мога да си взема такъв в Евро 07 нямат?
Това е засега по Ниско,ако се сетя за нещо ,ще питам пак,предварително благодаря на всички които дадат отговор или мнение за моите въпроси.Джипа си го обслужвам и ремонтирам сам (което мога де)и мисля,че се справям(щом се справям и с моето бижу mercedes -benz C180).Поздрави на всички!
Лостчето за мигачите и при мен не се връща,разглобявал съм го на парчета ,има едно пластмасово краче ,което се износва .Предполагам със смяна на целия лост се оправя ако решиш проблема по друг начин свиркай.

Коментар