-масло скоростна кутия
-масло ДВГ
-масло хидравлика
-антифриз
-ремъци(2 броя)
-спирачна течност и в двете системи(спирачки и съединител)
-предни накладки
-задни спирачни цилиндърчета(ляво и дясно)
-спирачна помпа
-задни гуми (чисто нови BFGoodrich Mud-Terrain km2 235/75/15)
-преден десен спирачен маркуч
-въздушен филтър
-маслен филтър
-горивен филтър
-сменени уплътнения на въздуховодите на парното(те са дунапренови с двойнозалепващо тиксо)
-всички ключета на вратите които индикират за отворена врата вече са почистени и работят
-сменен термостат
-ремонт на задната врата (обтегача)
-нов акумулатор
Имам няколко въпроса :
-при смяната на горивния филтър забелязах,че кабелчетата за индикатора за вода в горивото са прекъснати -има ли вариант за ремонт или нов датчик и колко евентуално струва и откъде?
-след запалване индикатора на имобилайзера свети постоянно(един път не светеше ,но за кратко) ,а след загасване мига от време на време-нормално ли е това?
-сутрин след палене пропушва бяло-синкаво около 1/2 минута и двигателя притриса ,след това всичко се нормализира.подгревните свещи съм ги премерил и показват стойности от 0,35 до 0,78 ома.ДВГ пали от раз без замисляне.Имали вариант да е от картерната вентилация -бях чел някъде тук ,че се почиства ако може някой да ми обясни точно как?След като загрее ако пропушва то само по малко черно при повечко газ.
-лостчето за мигачите не се връща само от ляв мигач с десния няма проблем има ли някакво разрешение на този проблем?
-предните врати имат луфт нагоре-надолу и той идва от клиновете -някой сменял ли ги е да ми даде акъл как да свърша тази операция
-халогените не светят ,а са чисто нови-какво да гледам?
-предните и задните гуми са различни(не като размер, а като износване всичките са с размер 235/75/15)-задните са чисто нови ,а предните имат грайфер около 4мм- ще повлияе ли това на раздатката?
-как точно да си повдигна предницата-трябва ли задължително да свалям торсионите или може само да натягам гайката и контрагайката на шпилката?Може ли под тези гайки да се подлагат шайби евентуално?
-кутията за бушоните и релетата в моторния отсек така ли трябва да изглежда?
-двата датчика за температура които се намират под термостата(на една от снимките се вижда) -единия е с едно краче за температурата на таблото , а другия при мен е с 4крачета и му е пукната пластмасовата част и от там виждам ,че едното кабелче е прекъснато-за какво служи този датчик,влияе ли на работата на ДВГ и откъде мога да си взема такъв в Евро 07 нямат?
Това е засега по Ниско,ако се сетя за нещо ,ще питам пак,предварително благодаря на всички които дадат отговор или мнение за моите въпроси.Джипа си го обслужвам и ремонтирам сам (което мога де)и мисля,че се справям(щом се справям и с моето бижу mercedes -benz C180).Поздрави на всички!
Коментар