Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със спирачките

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
    Обезвъздушавал съм и през входа за тръбичките но там нещата са по сложни.
    Знам ли? Може и да стане за предните, ама за задните ми е трудно да си го представя.
    Както и да е. Трябва да се обезвъздуши и после да се търси друго, ако се налага.

Коментар

Еми утре пак ще пробваме дано се оправят.
      Nissan Terrano 2.7 TDi
      ----------------------------
      Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

На задно дясно колело пропката беше затапена от болт и от там сигурно зима въздух. Ще сменя спирачния цилиндър, дано се оправи.
        Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Първоначално публикуван от bibow_belia Преглед на мнение
          На задно дясно колело пропката беше затапена от болт и от там сигурно зима въздух. Ще сменя спирачния цилиндър, дано се оправи.
          Ако няма омасляване около болта,който се ползва за затапване няма да е от там проблема.То ако не уплатнява добре при натиск на спирачките ще избива спирачна течност,но ако не избива спирачна течност няма как да вземе въздух при отпущане на педала.
          0885719173-Красимир

Коментар

След като го уплътних с тефлонова лента хвана 2 - 3 пъти спирачките, после пак така. Явно ще е от там, защото излиза по малко спирачна течност.
            Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Докарай всичко да заводския му вид (разбирай - изправни пробки навсякъде), обезвъздуши и 4-те колела (даже ако питаш мен смени спирачната течност нацяло), и после си прави изводи от къде е. Докато не направиш тия процедури, няма да имаш спирачки, на които да може да се разчита, и няма смисъл да гадаеш какво друго може да е.

То е като да се опиташ да светнеш лампата в хола, тя да не светне, и да твърдиш че някой ти е спрял тока, без да си сигурен дали крушката или бушона не са изгоряли.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе колеги каде се намира таи вакум помпа на тераното с дизиловия мотор че днес както си карах и на мен ми светана лампата?Течноста е на мах,течове нямам,няма промяна в спирането на джипа но ме дразни лампата че свети?Първо почна леко да свети а сега се усили и свети все едно е дръпната ръчната.

Коментар

Тръгваш по маркуча от сервото и право при помпата.
                  Другия вариант е четене от ръководството и разкази по картинки.
                  И на мен ми светка от време на време, ама като изгася и запаля се оправя.

Успех
                  Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                  Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                  Opel Campo 3,1 TD '99
                  Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Първоначално публикуван от kotata75 Преглед на мнение
                    Абе колеги каде се намира таи вакум помпа на тераното с дизиловия мотор че днес както си карах и на мен ми светана лампата?Течноста е на мах,течове нямам,няма промяна в спирането на джипа но ме дразни лампата че свети?Първо почна леко да свети а сега се усили и свети все едно е дръпната ръчната.
                    A каква е връзката на помпата с лампата?

Коментар

А лампата не трябва ли да се задейства от някакъв датчик.Гледах по маркуча от сервото,проследих го влиза някъде под хидравликата.Там ли е тази помпа?Дали се ремонтира?Изкарах маркуча от сервото вакум си прави?Да не е нещо по тоците?

Коментар

Както отбеляза Спарки-без ток няма да светне.Като на първо четене си провери нивото на спирачната течност и датчика за нивото и, после виж дали някоя накладка "не е свършила", и после погледни и контакта на лоста за ръчната,и после...дано няма после!Успех
                        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от kotata75 Преглед на мнение
                          А лампата не трябва ли да се задейства от някакъв датчик.Гледах по маркуча от сервото,проследих го влиза някъде под хидравликата.Там ли е тази помпа?Дали се ремонтира?Изкарах маркуча от сервото вакум си прави?Да не е нещо по тоците?
                          Не съм срещал датчици по сервото или помпата. Не вярвам и на конкретната кола да има.
                          А щом имаш спирачки - не се задълбавай там. Колегата те е насочил.

Коментар

Колеги проблема е в спирачната помпа. Джипа е 96' година и мисля, че няма АБС, а като спирам не се влачат гумите ами примига ето тази лампичка?
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21314542552168258_9.pic.jpg
Прегледи:1
Размер:48.8 КБ
ID:5326914
                            Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Първоначално публикуван от bibow_belia Преглед на мнение
                              Колеги проблема е в спирачната помпа. Джипа е 96' година и мисля, че няма АБС, а като спирам не се влачат гумите ами примига ето тази лампичка?
                              [ATTACH=CONFIG]394534[/ATTACH]
                              Колега, ти се шегуваш...!?Я, виж какво значи този символ... С образователна цел, моля колетите да не помагат...

Коментар

Колеги всичко съм проверил каде що има букси течноста е на мах.но лампата свети,имам чувство че някаде окасява.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X